Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на кола до 7000лв

Featured Replies

Здравейте!

Обръщам се към вас с молбата за препоръки на автомобил с цена, варираща между 5 до 7 хиляди МАКС. 

Накратко нещата, които търся(колкото и да са клише) са :

1- да има нисък разход. Ще я ползвам предимно градско, но от време на време ще се правят и дълги курсове.

2- да е широка и комфортна - висок и едър съм

3- да има лесна и евтина поддръжка(до колкото е възможно)

4- предпочитам бензинов мотор

Приемам вашите предложения, желателно от хора, които имат опит с автомобила, който препоръчват.

Благодаря!

Така зададени въпросите - не очаквай смислени отговори!

При покупка на автомобил „втора ръка“ има много фактори - откъде се купува, от кого се купува, имаш ли предпочитания за марка и модел ...

1 и 4 си противоречат - по-нисък разход имат дизелите, но дизел втора употреба ...

• Автор

Здравей,

Като марка за сега съм се насочил към Киа, Шкода или Тойота. От това, което съм коментирал с други ентусиасти, излиза, че всички са доволни от Киа сийд , но пък Маджентик на мен ми допада повече. 

преди 25 минути, mihail89 написа:

Здравей,

Като марка за сега съм се насочил към Киа, Шкода или Тойота. От това, което съм коментирал с други ентусиасти, излиза, че всички са доволни от Киа сийд , но пък Маджентик на мен ми допада повече. 

До тук - добре, като начало.
Сега трябва да намериш - кой продава такава кола, за тези пари! И да гледаш много внимателно!

Голяма широка бензинова кола икономична няма. Корейска толкова дърта кола не бих си взел. Като цени са същите като немските, които ги превъзхождат в пъти по качество. За да е икономична трябва да е на газ. Големите коли няма как да имат ефтина и лесна  подръжка. Може да гледаш например да е с атмосферен двигател, които са здрави и няма кой знае какво да им се счупи. Японските коли да здрави са, но до там. Возията е адски дървена при всички марки. Друсат яко. На дълъг път се убиваш. Зле обезшумени. За градски коли иначе стават. Шкода може. Макър, че на на една цена със Сеат, които са по-добре изглеждащи. Шкода е за чичаци.

преди 1 час, mihail89 написа:

Здравейте!

Обръщам се към вас с молбата за препоръки на автомобил с цена, варираща между 5 до 7 хиляди МАКС. 

Накратко нещата, които търся(колкото и да са клише) са :

1- да има нисък разход. Ще я ползвам предимно градско, но от време на време ще се правят и дълги курсове.

2- да е широка и комфортна - висок и едър съм

3- да има лесна и евтина поддръжка(до колкото е възможно)

4- предпочитам бензинов мотор

Приемам вашите предложения, желателно от хора, които имат опит с автомобила, който препоръчват.

Благодаря!

За тези изисквания , които имате и за бюджета , който сте осигурили съвпада с vw passat/bora 1.8Т газ/бензин 2003г.

преди 42 минути, JohnTRIVOLTA написа:

За тези изисквания , които имате и за бюджета , който сте осигурили съвпада с vw passat/bora 1.8Т газ/бензин 2003г.

Да дадеш за Бора 2003 7 бинки гранича с канско невежество. За 7 бинки се взима А6 на газ. Или Е60 2.5 матор 192 коня на газ със щора и всички екстри.

преди 37 минути, Коркодила написа:

Да дадеш за Бора 2003 7 бинки гранича с канско невежество. За 7 бинки се взима А6 на газ. Или Е60 2.5 матор 192 коня на газ със щора и всички екстри.

Ако и започнеш да разбираш това което четеш ще оправиш и отговорите, които сега са ти основно нонсенс!

Бюджета е до 6-7хил. лева. Запазен пасатор е около 4хил. и макар дърт отговаря на всички критерии на питащия.

Кое е по-евтиното и икономичното, като критерии в поддръжката на A6 или E60 спрямо пасатора? ... май нищо :ski4:

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ако и започнеш да разбираш това което четеш ще оправиш и отговорите, които сега са ти основно нонсенс!

Бюджета е до 6-7хил. лева. Запазен пасатор е около 4хил. и макар дърт отговаря на всички критерии на питащия.

Кое е по-евтиното и икономичното, като критерии в поддръжката на A6 или E60 спрямо пасатора? ... май нищо :ski4:

Бората далеч не бих я определил като ,,голяма кола,, това е един хечбек като голф само, че в седан вариянт. А Пасата е на платформата на А4. Само дето пасата ръждясва. Да А6 една класа над А4 и е със скъпа подръжка, но това е недостатъка на всяка ,,голяма кола,, Ако искаш малко да гори и ефтина подръжка си купуваш нисък клас слагаш газта и си готов. 

Има и Бора комби вариант, който не е никак лоша кола, като возия и обем, отстъва с малко на пасата. Човека може сам да прецени, коя от двете ще му допадне повече, ако се спре на такъв вариант.

преди 2 часа, Коркодила написа:

Големите коли няма как да имат ефтина и лесна  подръжка.

Митове и легенди!

Renault Espace - голяма или малка кола е? За 10 години - почти нямах ремонти!

Да направя една вметка и аз - карам Авенсис 2014, дизел. Не е малка кола (поне според мен). За 5 години съм правил единствено EGR клапан (това заради качеството на горивата). Разхода ми извънградско (4-ма човека в колата и скорост 90-120) е 5 на 100.

Айде сега почваме да си фалиме колите. Баща ми навремето си купи чисто нова кола от завод производител и след 100км  хвърли разпределителен вал, тука ми хвалите разни кошници на сто милиона години, че само сипвате и карате. Еле пък коли за по 7000лв ще си отремонтирва периодично неща, защото това са коли на 20 години на по половин милион километра.

преди 3 минути, Коркодила написа:

Еле пък коли за по 7000лв ще си отремонтирва периодично неща, защото това са коли на 20 години на по половин милион километра.

Хайде, да не съдиш за качеството на колата - по цената ѝ!

Някой плащат в брой, други на лизинг, трети - на духинг!

• Автор

Излезна ми оферта за Киа Сийд 2007-2008 година, 1,6 црд, дизеляк , но може би това ще ми е варианта за сега..

Някой ако има впечатления от този модел, нека сподели, ще ми бъде от полза.

преди 9 минути, mihail89 написа:

Излезна ми оферта за Киа Сийд 2007-2008 година, 1,6 црд, дизеляк , но може би това ще ми е варианта за сега..

Само дето не е голяма кола и е дизел. За малка до средна кола е добре бензин с газ, за голяма кола за тежка такава си е хубаво дизел - да има тяга! За градска кола, електричка.

преди 9 минути, mihail89 написа:

Този МОДЕЛ не е лош, но ТОЗИ автомобил ... кой да ти каже?

Пак ще кажа - дизел втора употреба е рисковано 

• Автор

Ами комби са, така че предполагам, че няма да има проблем. Основното нещо е да се побера вътре и да ми е комфортно. Значи на едно умряло малко пежо, дето уж са широки отвътре, аз не можех да натисна спирачката, защото коленете ми опираха във волана.. Но специално за този модел големи мъже като мен казват, че дори в хечбека, колкото и да е странно, се чувстат супер комфортно.

Но докато не пробвам, няма как да разбера, затова смятам утре да отида и да ги огледам, да се кача, да ги пробвам, пък да помисля пак.. 

Да, не ми се искаше дизел, но отново - ще си помисля пак.

преди 2 часа, mihail89 написа:

Да, не ми се искаше дизел, но отново - ще си помисля пак.

Пак да кажа - за дизелите. Последните години карам само дизели, но служебни или под наем  - не ги купувам! Ако нещо се скапе - не ми пука. А ремонт на дизел ... излиза скъпо

• Автор

Така е, по-икономични са, но парите от икономията на гориво се наливат в ремонти. Че и отгоре. Ама 🤷 

Нека видим на огледа какво ще стане. През това време ако някой има предложения, добре са дошли 

преди 9 часа, jhoro написа:

Този МОДЕЛ не е лош, но ТОЗИ автомобил ... кой да ти каже?

Пак ще кажа - дизел втора употреба е рисковано 

За шушумига като теб е рисковано и да пръдне когато има разтроейство. Но един човек разбиращ от автомобили знае, че всичко зависи от поддръжката на предните собственици. Дизеловите двигатели са с много по-голям ресурс от бензиновите, и ако е бил подържан конкретния екземпляр по книга може спокойно да си изкара милион без сериозни проблеми. Дори прословутия съединител с демпферен маховик може никога  да не бъде сменян, ако е ползван от човек, който знае как се кара автомобил, и може да се наложи смяна на 100 000км, ако е каран от някоя тетка дето държи колата на съединител на всеки светофар.

• Автор

Абе с киата нещо нямах късмет, на огледа едната запали от четвъртия път, а другата беше със страшни забележки. Как ги продават тия коли не знам..

Иначе сега съм се спрял на Форд фокус, дизеляк, да видим пак какво ще стане на огледа 

преди 39 минути, mihail89 написа:

Иначе сега съм се спрял на Форд фокус, дизеляк, да видим пак какво ще стане на огледа 

- Един Форд запалил през зимата и те го кръстили Фокус!

- После решили да го отпразнуват и направили Фиеста!

- Обаче прекалили и ги извели с Ескорт!

- Дa бе, aмa Ескортa се рaзвaлил и минaл ТРAНЗИТ!

• Автор

Не, че киите се хвалят с особено добро палене през зимата. А аз съм виждал един приятел, който през зимата, без снегорини и кой знае какво чистене на пътищата беше като танк и единствената кола, която проправяше път на другите коли... всичко е индивидуално - кола и жена на късмет, мъж и куче как ги научиш

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.