Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Матова фотохартия

Featured Replies

Здравейте ! Изпитвам затруднение да намеря Matte photopaper, с по-голям грамаж , търся около 220 гр. +/А4/  . Вмомента ползвам Canon Matte photopaper 170 грама /Приложил съм снимка/  и съм много доволен от тази хартия , но вмомента имам нужда от същия тип медия просто по-дебела. Поръчах си  Double sided matte 220гр , но няма нищо общо с тази на Canon.

Благодаря!

368448606_341352708555196_8575584407502739621_n.jpg

преди 32 минути, AtanasDimov написа:

Здравейте ! Изпитвам затруднение да намеря Matte photopaper, с по-голям грамаж , търся около 220 гр. +/А4/  . Вмомента ползвам Canon Matte photopaper 170 грама /Приложил съм снимка/  и съм много доволен от тази хартия , но вмомента имам нужда от същия тип медия просто по-дебела. Поръчах си  Double sided matte 220гр , но няма нищо общо с тази на Canon.

Благодаря!

368448606_341352708555196_8575584407502739621_n.jpg

Kaкъв е принтера - по скоро какъв вид са мастилата, които ползваш? С мастилата на Epson - воднобазирани, медиите на Katana дават доста добри резултати. Линка е за 230 гр хартия, но мисля, че имат и 200 гр

• Автор
преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Kaкъв е принтера - по скоро какъв вид са мастилата, които ползваш? С мастилата на Epson - воднобазирани, медиите на Katana дават доста добри резултати. Линка е за 230 гр хартия, но мисля, че имат и 200 гр

С воднобазирани мастила съм Epson l1210 /бюджетните/ . Използвам го главно за крафт и много рядко за снимки.

Ще си поръчам от тази хартия. Благодаря!

преди 18 минути, AtanasDimov написа:

С воднобазирани мастила съм Epson l1210 /бюджетните/ . Използвам го главно за крафт и много рядко за снимки.

Ще си поръчам от тази хартия. Благодаря!

Изчакай до довечера - като се прибера ще погледна, дали нямам някой друг лист останал - да ти пратя за проба. Да не поръчваш 100 листа насляпо. Но щом си с Epson, на 95% ще ти свърши работа

• Автор
преди 11 минути, NewRedDragon написа:

Изчакай до довечера - като се прибера ще погледна, дали нямам някой друг лист останал - да ти пратя за проба. Да не поръчваш 100 листа насляпо. Но щом си с Epson, на 95% ще ти свърши работа

Малко избързах и поръчах вече! Дори да не отговарят на желанието ми ще им намеря употреба :) Благодаря че се отзоваваш.

преди 3 часа, AtanasDimov написа:

Малко избързах и поръчах вече! Дори да не отговарят на желанието ми ще им намеря употреба :) Благодаря че се отзоваваш.

Какво точно искаш да правиш, като крайно изделие, ако не е търговска тайна?

• Автор
преди 32 минути, NewRedDragon написа:

Какво точно искаш да правиш, като крайно изделие, ако не е търговска тайна?

Не е тайна. Правя картички , стикери и др. /като хоби/  и сега правя коледни през свободното време.

IMG_20231007_204540.jpg

преди 2 часа, AtanasDimov написа:

Не е тайна. Правя картички , стикери и др. /като хоби/  и сега правя коледни през свободното време.

IMG_20231007_204540.jpg

Мисля, че катаната ще ти хареса в комбинация с Epson принтера за подобни неща. Има и една игра, друга - печаташ на гланц и ламинираш с мат ламинат!

Изчакваш 2-3 часа и можеш да биговаш без ядове, но с ролковия

• Автор
на 8.10.2023 г. в 22:15, NewRedDragon написа:

Мисля, че катаната ще ти хареса в комбинация с Epson принтера за подобни неща. Има и една игра, друга - печаташ на гланц и ламинираш с мат ламинат!

Изчакваш 2-3 часа и можеш да биговаш без ядове, но с ролковия

Здрасти! Хартията пристигна и е точно това, което искам /относно дебелина/. Но срещнах проблем. Отпред където отпечатвам илюстрацията качеството си е супер без забележки, но на гърба на хартията където не печатам нищо и горе по краищата се цапа с мастило. Пуснах почистване на главата и дюзите, но за всеки принт се цапа хартията, когато сложа другата хартия на canon 170g matte нямам цапане. По характеристика принтера приема до 300гр медия. Нямам идея от какво може да е

IMG_20231010_131644.jpg

преди 1 час, AtanasDimov написа:

Здрасти! Хартията пристигна и е точно това, което искам /относно дебелина/. Но срещнах проблем. Отпред където отпечатвам илюстрацията качеството си е супер без забележки, но на гърба на хартията където не печатам нищо и горе по краищата се цапа с мастило. Пуснах почистване на главата и дюзите, но за всеки принт се цапа хартията, когато сложа другата хартия на canon 170g matte нямам цапане. По характеристика принтера приема до 300гр медия. Нямам идея от какво може да е

IMG_20231010_131644.jpg

Аз съм с друг модел принтер (SureColor P700) и такъв проблем не съм имал. Избираш ли от драйвера правилния грамаж на хартията? Освен това, при мен има една опция от контролния панел на самия принтер Thick Paper ( в Меnu>General Settings > Printer Settings), която трябва да е "on", когато се печата на медии над 200 гр

• Автор
преди 44 минути, NewRedDragon написа:

Аз съм с друг модел принтер (SureColor P700) и такъв проблем не съм имал. Избираш ли от драйвера правилния грамаж на хартията? Освен това, при мен има една опция от контролния панел на самия принтер Thick Paper ( в Меnu>General Settings > Printer Settings), която трябва да е "on", когато се печата на медии над 200 гр

Ще се опитам да реша проблема или да се допитам някъде. /Иначе хартията е идеална за моите занимания/ :) БЛагодаря

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.