Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

A1 - сделка с дявола

Featured Replies

Здравейте, имам договор с А1 за мобилен телефон + домашен интернет.  Но тъй като след месец се местя в нов апартамент, трябва да сменя адреса на домашната си интернет услуга.  Отидох при тях и след проверка за обхват се оказа, че на новия им адрес няма тяхното покритие.  Предложиха ми плана Net Box 5G.  Но проблемът е, че се местя на 1-вия етаж, където няма връзка дори на телефона ми и това не ме устройва.  Казах, че просто искам да прекратя договора си за домашен интернет (тъй като Виваком има покритие за този адрес), но да запазя плана за мобилен телефон.  На което ми казаха, че ще трябва да платя глоба от 400 лева.  Което също не е много приятно).  Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какво е най-доброто решение?  Благодаря предварително.

Чак пък 400 лв - какъв е този договор, какво пише там?

Прекратяване на договор | Договорни условия | Полезна инфирмация | А1 Помощник (a1.bg)

Поискай им да ти преместят услугата на въпросния адрес и да ти я инсталират. Ако не получаваш това, за което си платил там, имаш право да си прекратиш договора без неустойки. Освен в КЗП, направи запитване и в crc.bg.

Едно предложение от мен.

Опитайте в някой офис на Виваком да си прехвърлите телефоният номер (запазва се същият по спомен) и абонамента от А1 към Виваком. Във офиса ще ви обяснят подробно процедурата. Разбира се, ако ви устройва това, което ще Ви посъветват от офиса.

Може и тук да се консултирате

преди 58 минути, Колев 74 написа:

Едно предложение от мен.

Опитайте в някой офис на Виваком да си прехвърлите телефоният номер (запазва се същият по спомен) и абонамента от А1 към Виваком. Във офиса ще ви обяснят подробно процедурата. Разбира се, ако ви устройва това, което ще Ви посъветват от офиса.

То хубаво, ама договорът за интернет не е обвързан с мобилната услуга. Нищо, че са в един договор. Не е ясно кой фирмен адвокат как ще завърти нещата

преди 46 минути, цър-вул написа:

То хубаво, ама договорът за интернет не е обвързан с мобилната услуга. Нищо, че са в един договор. Не е ясно кой фирмен адвокат как ще завърти нещата

Той може да не е свързан, но бас ловя че ментелците искат да прекратят целия договор и да правят нов само за мобилната услуга, за да може да вземат максимума като неустойка, която поне доколкото помня е равна на три пълни вноски по съответния план  без отстъпки и пр.,
Иначе 400 сева само за интернет нещо не се връзват.

преди 2 часа, цър-вул написа:

Може и тук да се консултирате

Може би си прав, защото аз никога не съм имал договор за интернет към Виваком.  Абонат съм на "Cooolbox" почтри 12-13 години.. Явно затова ме прехвърлиха на Виваком. Беше отдавна и мнението ми беше само като идея. Нека се заинтересува питащият. A и Емо Костов може да каже по добре от мен по този въпрос.

• Автор
преди 21 часа, Raze написа:

Чак пък 400 лв - какъв е този договор, какво пише там?

Прекратяване на договор | Договорни условия | Полезна инфирмация | А1 Помощник (a1.bg)

Поискай им да ти преместят услугата на въпросния адрес и да ти я инсталират. Ако не получаваш това, за което си платил там, имаш право да си прекратиш договора без неустойки. Освен в КЗП, направи запитване и в crc.bg.

Ще взема тези 2 варианта. Благодаря ти.

Според договора е  3 стандартни месечни такси плюс отстъпките за за оставащите месеца от абонамента пример  остават 12м.  по 10лв.  на промоция при стандартна цена от 30лв.  3м.по 30лв и 12м по 10лв 3x30+12x10=210  неустойка  това е стандартна клауза в  договор и на трите гОЛЕМИ оПЕРАТОРА 

Веднъж слушах по националното радио Хоризонт,имаше един слушател с подобен проблем,купил си на друг адрес апартамент там нямало покритие на А1 , и те го посъветвали да си купи апартамент където А1 имат покритие.гениално нали !

Обади се в техническият отдел на А1 и питай. В офисите почти винаги ще те прекарат умишлено или не(поради не знание). Казваш, че ще се местиш и съотвено искаш да си преместиш услугата на новия адрес. Ако ти кажат, че не може да се премести поради Х причина, питаш как се процедира. Чак накрая им казваш, че си ходил до офис и си питал, както и че ти искат 400лв.

Може просто да гледат да те уплашат с тези 400лв., все пак губят клиент, ако пък преподпишеш си взимат Бонусите(което им е целта на почти всички).

Ако се стигне до прекратяване на договора трябва да им върнеш задължително устройствата(ако са ти предоставили такива) и да ти дадат документ, че си го върнал, инак след това започват да ти начисляват едни хубави суми.

До колкото помня във Виваком, ако не могат да ти предоставят услугата, то те ти предлагат алтернатива или прекратяване на договора за услугата, без да плащаш неустойки. Предполагам, че при всеки оператор е различно. Това е само по памет и може да те подведа без да искам, така че се обади на техническият отдел на А1 и разговаряй с тях. И което е по-важното - разговора се записва.

Здравейте, всеки един телекомуникационен оператор е длъжен при така нареченото "преместване", да преместят тарифата със същата скорост на другия адрес. Когато на новия адрес няма възможност да бъде достигната същата скорост, клиентът има право на предсрочно прекратяване на договора в рамките на един месец. Тоест, ако се заяви това предсрочно прекратяване на 26.10.2023, договорът ще бъде прекратен на 26.11.2023. След прекратяването му, клиентът получава последна сметка и това е. Не си длъжен да плащаш никакви неустойки, ако те принуждават, обърни се към КЗП

Изпратено от моят M2101K6G с помощта на Tapatalk

на 20.10.2023 г. в 22:12, Razjebator написа:

Здравейте, имам договор с А1 за мобилен телефон + домашен интернет.  Но тъй като след месец се местя в нов апартамент, трябва да сменя адреса на домашната си интернет услуга.  Отидох при тях и след проверка за обхват се оказа, че на новия им адрес няма тяхното покритие.  Предложиха ми плана Net Box 5G.  Но проблемът е, че се местя на 1-вия етаж, където няма връзка дори на телефона ми и това не ме устройва.  Казах, че просто искам да прекратя договора си за домашен интернет (тъй като Виваком има покритие за този адрес), но да запазя плана за мобилен телефон.  На което ми казаха, че ще трябва да платя глоба от 400 лева.  Което също не е много приятно).  Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какво е най-доброто решение?  Благодаря предварително.

Това че нямаш връзка с телефона не основание че няма да имаш интернет.Щом са предложили Net Box 5G приеми.Честотата за 5G е различна от тази на телефона.Освен това тия рутери приемат и на двете честоти и са с много по добри вътрешни антени от тази на един телефон.Дори има опция за външна антена която можеш да качиш и на покрива на блока.Но такава си купуваш сам.Тук моите хора ползват тая услуга Net Box Ultra 5G и скоростта е по добра от тая в Германия.Направо не е за вярване но е така.И телевизията им е чрез същия рутер.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.