Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колебая се дали да си взема Xiaomi 13Т

Featured Replies

Здравейте, колебая се дали да си взема Xiaomi 13Т с веган кожата в синьо или да изчакам още няколко месеца докато почнат да продават Xiaomi 14. Все още не е ясна каква ще му е цената в България. Като цяло 13Т ми харесва, но не знам тази уж издръжлива кожа колко време ще издържи? 

• Автор
преди 14 минути, AAUUXX написа:

Xiaomi 14 ще бъде с XyperOS базирана на Android 14  разработена от Xiaomi, предполагам че скоро ще го видим на нашия пазар.

Да в Китай вече е в продажба, някъде бях чел, че при нас се очаква в началото на другата година някъде. Иначе доста ми хареса 13ка та особено тази с веган кожата, но не знам дали след време няма да има петна или да се напука. В официалният им сайт пише, че е издръжлив на петна и студ и прочие, но доколко не се знае. 

преди 13 часа, Bucc написа:

Здравейте, колебая се дали да си взема Xiaomi 13Т с веган кожата в синьо или да изчакам още няколко месеца докато почнат да продават Xiaomi 14. Все още не е ясна каква ще му е цената в България. Като цяло 13Т ми харесва, но не знам тази уж издръжлива кожа колко време ще издържи? 

Не се притеснявайте за кожата ,важното е Xiaomi, Xiaomi 13T е оборудван с Corning Gorilla Glass Victus, който е издръжлив на надрасквания и удари.

Не си вземай Xiaomi 13T, идва с процесор на MediaTek. Чистата 13-ка и 13 Pro са по-читави, според мен - идват със Snapdragon Gen2.

преди 8 часа, Rammkopf написа:

Не си вземай Xiaomi 13T, идва с процесор на MediaTek. Чистата 13-ка и 13 Pro са по-читави, според мен - идват със Snapdragon Gen2.

Mediatek Dimensity 9200+ не е ли по-добре от Snapdragon Gen2?

преди 10 часа, Gaming_Solutions написа:

Mediatek Dimensity 9200+ не е ли по-добре от Snapdragon Gen2?

В какъв аспект? Според мен е пълно дърво, в дългосрочен план.

преди 10 минути, Rammkopf написа:

В какъв аспект? Според мен е пълно дърво, в дългосрочен план.

Бях остана с впечатление, че е с по-добро GPU, но не се интересувам особено и не следя толкова много новините. Статиите в мрежата са противоречиви.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Сравнение на процесорите Mediatek Dimensity 9200+ и Snapdragon Gen2 е трудно, тъй като те са проектирани за различни устройства и имат различни характеристики.

Според резултатите от тестове и бенчмаркове, Snapdragon Gen2 има по-висока честота на процесора, докато Mediatek Dimensity 9200+ има по-висока честота на графичния процесор.

В AnTuTu 10, Snapdragon Gen2 има по-висок резултат от Mediatek Dimensity 9200+ с около 5% 1. От друга страна, Mediatek Dimensity 9200+ има по-висока честота на графичния процесор от Snapdragon Gen2 с около 25% 1.

В зависимост от нуждите ви, може да изберете единия или другия процесор. Ако търсите по-добра производителност на графичния процесор, може да изберете Mediatek Dimensity 9200+, ако пък търсите по-добра производителност на процесора, може да изберете Snapdragon Gen2

преди 35 минути, Gaming_Solutions написа:

Бях остана с впечатление, че е с по-добро GPU, но не се интересувам особено и не следя толкова много новините. Статиите в мрежата са противоречиви.

Snapdragon е със значително по-разумно клъстериран CPU сегмент, на 4 нива, като видеото му е съобразено с общата производителност на процесора. А и сегашният модел Adreno поддържа вече хардуерен ray-tracing (коя игра идва с поддръжка на технологията, обаче? :D ). Т.е., SoC като цяло е по-добре балансиран откъм обща производителност. Наличието на два, изцяло 64-битови клъстера, говори за добра оптимизация при изпълнение на инструкции при по-новите и по-тежки приложения. За "наследството" са оставили клъстер с по-леки ядра, които са способни да декодират и 32-битови инструкции в режим на емулация за стари приложения. Т.е., Qualcomm гледат напред в следващите 4-5 години.

Докато MediaTek са избрали клъстериране на 3 нива и са наблъскали "екстри" в чипа, повече с маркетингова стойност, отколкото практическа. Да, с 11-ядрено видео на висока честота е и поддържа (уж) високи кадрови честоти, но замисли се за какво си използваш телефона ежедневно: ползваш го за "ало", гледаш YouTube, сърфираш в Интернет, правиш клипчета и снимки. За какво ти е да имаш чип, способен на 240Hz в телефон?! Това е полезно, единствено ако си с AMOLED дисплей и най-голямата файда от 240Hz ще е, докато скролваш в списъка с приложенията. :D Нито игрите ти ще вървят на телефона с 240FPS, нито YouTube предлага повече от 60FPS плейбек.

Има една условна граница, която наричам "достатъчна производителност", и ми прави впечатление, че Qualcomm гравитират точно около тази концепция. MediaTek, макар да са имали краткосрочни попадения, като цяло никога не са били топ производител на процесори, просто лицензът им е евтин. Сега са купили лиценз за ARM X3 и са се напънали да минат на модерен производствен процес, набухали са WiFi 7 (който още е на драфт, даже не е официален стандарт) в чипа си и затова получават внимание. След 2 години, ще ти се прииска да изхвърлиш телефона си с MT 9200+.

Всичко това е изцяло мое мнение, базирано на мой си анализ. Не ангажирам никого с него. Но модерен телефон или таблет с MediaTek не бих си купил. Още повече предвид факта, че за разлика от Qualcomm, MediaTek не дават подробна спецификация на продуктите си, а само рекламни материали с някакви спецификации, ей така, отгоре-отгоре.

преди 23 минути, Нушо написа:

Сравнение на процесорите Mediatek Dimensity 9200+ и Snapdragon Gen2 е трудно, тъй като те са проектирани за различни устройства и имат различни характеристики.

Според резултатите от тестове и бенчмаркове, Snapdragon Gen2 има по-висока честота на процесора, докато Mediatek Dimensity 9200+ има по-висока честота на графичния процесор.

В AnTuTu 10, Snapdragon Gen2 има по-висок резултат от Mediatek Dimensity 9200+ с около 5% 1. От друга страна, Mediatek Dimensity 9200+ има по-висока честота на графичния процесор от Snapdragon Gen2 с около 25% 1.

В зависимост от нуждите ви, може да изберете единия или другия процесор. Ако търсите по-добра производителност на графичния процесор, може да изберете Mediatek Dimensity 9200+, ако пък търсите по-добра производителност на процесора, може да изберете Snapdragon Gen2

Стига с тоя ChatGPT.

преди 28 минути, Rammkopf написа:

... ползваш го за "ало", гледаш YouTube, сърфираш в Интернет, правиш клипчета и снимки

...

Има една условна граница, която наричам "достатъчна производителност",...

Именно, на същото мнение съм. Аз дори като си избирам телефон не се задълбочавам толкова много в това с какъв процесор е, все ще работи добре и ще има "достатъчна производителност". До сега не ми се е случвало да си закупя телефон от среден до висок клас и след две години да ми се иска да го изхвърля, заради слаба производителност. На мен ми е важно камерата да е добра и да държи батерията, не обичам всеки ден да си зареждам телефона.

преди 31 минути, Gaming_Solutions написа:

не ми се е случвало да си закупя телефон от среден до висок клас и след две години да ми се иска да го изхвърля, заради слаба производителност. На мен ми е важно камерата да е добра и да държи батерията, не обичам всеки ден да си зареждам телефона.

По тази причина, още съм с OnePlus 6T. :) Искам да го сменя по една-единствена причина - минавам поетапно на WiFi 6.

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

На мен ми е важно камерата да е добра и да държи батерията, не обичам всеки ден да си зареждам телефона.

И аз съм така преди 2 години бях със самсунг галакси камерата беше слаба .След това се реших да взема Xxaomi Poco X3 камерата е брутална и държи батерията вече съм 2 години с апарата и нямам намерение нов да взимам .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.