Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предаване на картина от компютър към телевизор чрез кабел

Featured Replies

Здравейте и имам следното запитване. Искам да прехвърля картина от компютър на телевизор чрез DisplayPort to HDMI-Compatible Video Audio Converter Adapter 1080P DP to HDMI-Compatible, но явно нещо някъде липсва, защото няма ни звук ни картина, а впрочем компютъра е с Линукс и ще оставя снимка с парметрите на компютъра и линукс дистрибуцията, като компютъра е LENOVO THINKCENTRE M92P https://www.hardware-corner.net/desktop-models/Lenovo-ThinkCentre-M92p-Tower/

image.png

Screenshot_20231103_055303.png

Дай инфо за телевизора и кажи какви настройки избираш от ТВ. Щото не всички ТВ ще превключат автоматично прочетеното входящо устройство. Трябва сам да го настроиш на номер на порта който си пъхнал кабела в тв. 

Здравей,

Това е типичен симптом на грешен кабел. Тези кабели имат посока и конвертират или DP->HDMI, или HDMI->DP. Лесно се проверява, когато имаш компютът и монитор, оборудвани с двата вида портове.

Другият вариант е спецификацията на кабела да не се харесва на телевизора - конверторът да ползва модулация, която глупавият телевизор не познава.

И, трето, може пък да е дефектен кабел.

В Office1 има едни преходници на Manhattan, струваха 18-ина лева. Това е едно блокче от 5-6см с мъжко DP и женско HDMI. Включваш го в DP-то на компютъра, в женското му HDMI боцкаш обикновен HDMI кабел и другия край на кабела бодваш в телевизора. Просто, лесно. Ползвам такива конвертори без проблем. Кабелите DP->HDMI са ми създавали проблеми и на мене - или телевизорът не го харесва и картина няма, или тръгва, ама не поддържа по-високи резолюции, или пък в 4K ми подрязва палитрата и разваля на снежинки някои нюанси на определени цветове.

Ползвай конверторни блокчета, не цели кабели. Работят по-добре.

Аз също съм ползвал блокове(адаптери) но това не означава че и там няма да има проблем. Ако ти се падне дефектирал адаптер от ефтин клас е същата работа. Просто трябва да избереш правилния магазин и да не купуваш най-евтиното. С тоя кабел който имаш сигурен ли си че кабела е поставен и в двата слота плътно навътре. Също можеш да рестартираш пц-то ако трябва няколко пъти, както и телевизора да го изкл. вкл. няколко пъти и след рестарт и изкл. на тв да вкараш буксите отново. И пак ти казвам много е важно да знаеш номера на слота за да можеш да го избереш ръчно от ТВ за да тръгне картина и звук. Няма как да го включиш в порт 2 и от ТВ да очакваш да ти тръгне под номер 1 в настройките на тв.

Проблемите на тези кабели са два: 1-ви качеството на спойките които китаеца е направил, 2-ри посоката на сигнала и на захранването. В случая като гледам къде е кутийката на адаптера най-вероятно се захранава от HDMI порта. Ако телевизора не пуска достатъчно ток oстава да пробваш адаптер дето се захранва от компа през DP примерно https://www.emag.bg/displayport-dp-hdmi-active-shtepsel-adapter-poddyrzha-full-hd-rezoljucija-dp-myzhki-kym-hdmi-zhenski-konvertor-ednoposochen-cheren-e493/pd/DJYW46MBM/

За съжаление и при тях е проблем качеството на спойките, затова вземай преходника от магазин дето ако не работи да можеш да го върнеш или да ти го сменят с работещ.

• Автор
преди 22 часа, goodly написа:

Дай инфо за телевизора и кажи какви настройки избираш от ТВ. Щото не всички ТВ ще превключат автоматично прочетеното входящо устройство. Трябва сам да го настроиш на номер на порта който си пъхнал кабела в тв. 

Да забравих да сложа някаква информация за телевизора и той не е нищо особен https://www.jarcomputers.com/Hitachi-40HE4001-SMART_prod_TVLEDHITACHI40HE4001SMART.html има три HDMI, но в някои сайтове пише, че има по два, но както и да е и аз свързвам компютъра към HDMI2, като на HDMI1 е свързана телевизията и давам ръчно избиране на HDMI2 и няма никаква картина или звук, като съм пуснал филм през VLC - то на компютъра.

преди 19 часа, nitsv написа:

Mного по-лесно е да се гледа на тв с протокола DLNA, чрез локалната мрежа. 

Някакъв линк за информация?

преди 21 часа, ined написа:

Проблемите на тези кабели са два: 1-ви качеството на спойките които китаеца е направил, 2-ри посоката на сигнала и на захранването. В случая като гледам къде е кутийката на адаптера най-вероятно се захранава от HDMI порта. Ако телевизора не пуска достатъчно ток oстава да пробваш адаптер дето се захранва от компа през DP примерно https://www.emag.bg/displayport-dp-hdmi-active-shtepsel-adapter-poddyrzha-full-hd-rezoljucija-dp-myzhki-kym-hdmi-zhenski-konvertor-ednoposochen-cheren-e493/pd/DJYW46MBM/

За съжаление и при тях е проблем качеството на спойките, затова вземай преходника от магазин дето ако не работи да можеш да го върнеш или да ти го сменят с работещ.

Ясно и имам поне три HDMI кабела и идеята ми беше да не взимам такъв преходник, и направо свързвам DP към HDMI, а кабела е метър и половина, защото съм чувал, че колкото е по дълъг кабла и разстоянието е по - голямо, и сигнала отслабвал.

преди 22 часа, Rammkopf написа:

Здравей,

Това е типичен симптом на грешен кабел. Тези кабели имат посока и конвертират или DP->HDMI, или HDMI->DP. Лесно се проверява, когато имаш компютът и монитор, оборудвани с двата вида портове.

Другият вариант е спецификацията на кабела да не се харесва на телевизора - конверторът да ползва модулация, която глупавият телевизор не познава.

И, трето, може пък да е дефектен кабел.

В Office1 има едни преходници на Manhattan, струваха 18-ина лева. Това е едно блокче от 5-6см с мъжко DP и женско HDMI. Включваш го в DP-то на компютъра, в женското му HDMI боцкаш обикновен HDMI кабел и другия край на кабела бодваш в телевизора. Просто, лесно. Ползвам такива конвертори без проблем. Кабелите DP->HDMI са ми създавали проблеми и на мене - или телевизорът не го харесва и картина няма, или тръгва, ама не поддържа по-високи резолюции, или пък в 4K ми подрязва палитрата и разваля на снежинки някои нюанси на определени цветове.

Ползвай конверторни блокчета, не цели кабели. Работят по-добре.

Благодаря за съвета и може да се прибегне до такъв преходник, ако не е нещо в настройките на компютъра, защото се сещам, че на Уиндоус има настройки, където да предават картина към втори монитор. Телевизора е https://www.jarcomputers.com/Hitachi-40HE4001-SMART_prod_TVLEDHITACHI40HE4001SMART.html не е нещо съществено т.е някакъв свръх модел, че да е капризен.

Линукса му е неоходимо да го подбутваш, не прави всичко сам. Пробвай да инсталираш arandr и с него да управляваш процеса по прехвърляне на сигнала.

• Автор
преди 3 часа, profan4o написа:

Линукса му е неоходимо да го подбутваш, не прави всичко сам. Пробвай да инсталираш arandr и с него да управляваш процеса по прехвърляне на сигнала.

Да по принцип съм запознат, че на линукс, често са му нужни да се инсталират допълнителни програми и инструменти, че да тръгне нещо и особенно свързано с мултимедия. Благодаря за съвета и ще разгледам това.

преди 3 часа, profan4o написа:

Предполагам, че имаш внапредвид това https://superuser.com/questions/1131179/how-to-install-and-use-xrandr-in-debian

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.