Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Цените на българските селски къщи

Featured Replies

Наблюдавам в последните години цените на българските селски къщи растат и растат на горе. Като се замисля 2,5 милиона българи перманентното напуснаха България без планове да се връщат. Тоест една трета от не селението не е емигрирало то се е евакуирало. Последните десет години като си ходя по село, лятото месец два защото имаме плаж хубав ситен бял пясък до реката има някой друг човек. През другото време няма едно куче да те излае по улиците ка моли човек да срещнеш. Само главния път асфалтиран. На близкия лекар е на 17км и това е в най-добрия случей. В някои села е на 50-60км. До като дойде линейка ти ще умреш и ще възкръснеш поне два пъти. Детска градина няма. Сега основно училище това от времето на Соца го няма по селата. Един до два най-много хранителни магазина с най-базовите неща. Работа някаква възможност за развитие освен да станеш арендатор няма. В повечето села мангустата от малцинство започват да стават мнозинство и битовата престъпност нараства с пълна сила. Ако искаш да живееш на село задължително СОТ и  гладкоцевно оръжие  с 14 нули патрони Братан. Обществен транспорт връзка с по-големите населени места маршрутка един път през деня. То и главния път дето е асфалтиран в индийските села имат по-хубави пътища. Полицейско присъствие нулево. Повечето ченгета дето покриват селските райони, искат само да дремят на бюрата цял ден и да пишат доклади. Масово по селата  карат пияни без книжки без ГТП.  Някой ще ти сгази детето ще го пуснат с условна утре ще сгази друго дете. Това е в 95% от българските села. И на фона на цялата картинка гледам някакви къщи на по 50 години минимум им искат 50 000лв на някакъв баир между някакви бучумиши завряна. Като тя е за основен ремонт и само да и наредиш нов покрив отидоха 30 000лв. Само покрив.  И тия цени са масово по селата. На много от тях нямат снимки от вътре защото положението със сигурност е  леж. И са чудя кой го излъга тъпия селянин, че някой ще даде 50 000 лв за тая съборетина. Аз знам кой. Брокерите. Лъжат глупавите селяни, да не продават, че цените ще скачат за да могат брокерите да лапнат по-голяма комисионна. Ще скачат друг път. Никой не се затичал да живее в тия забити села. То в родния ми град Плевен останаха само мангали, как моли по селата. За мен това е пълна психопатия с тия цени. Не е далеко момента когато тия къщи по селата ще се молят да ги дават за две туби вино и едно печено агне.

Аз това го казах и за цените в София. Панелка в Люлин 80 000 евро?! Ако не й е изтекла гаранцияята от 50 години скоро ще изтече.

А по селата циганите си ги завземат. Придобиват ги безплатно.

Цените на имотите ще растат. 

Основният проблем е, че младите изоставят старите и в един момент старият е изправен пред дилема: Да умре сам или да си вземе някакви парички от "другите" българи (лишавайки от наследство деца и внуци) и се изнесе в друг негов имот, за да си доживее каквото му е останало в по-добро материално положение. 

За стар човек 20 или 40 хиляди са много пари. това са му 4 или 8 години по-добър живот. Пък после наследниците му да си чупят главата. 

Отделно, че много млади не са в час с цените на имотите, а и са затънали в кредити и определено нехаят за селата и видят ли наследство го продават, за да си изчистят въпросните. + Много имоти са с много наследници. 

преди 8 часа, цър-вул написа:

Или ги изнасят на материали

Де да бе за материалите, ама не е. ;) Говориш за минали години ....

Новата мода е да обезценят имота. ;) => После не им се налага да си издават разрешение за строеж и прочие....

Спирам до тук, че верно ще потвърдя, че съм мизерник, злонамерен и т.н. и ги говоря глупостите щото съм на черешата. :) 

В момента никой не е в час колко струва ново строителство и какъв е пазара на недвижими имоти. Уви, след като те измамят е късно ... 

Да отбележа: Говорим за монолитни строителство!!! 

Цените на апартаментите в градовете скачат, защото скачат и цените на ново строителство. Пазара там е шарен!!! Отделно, че не знаеш как е изпълнено строителството, т.е. как е направена конструкцията. Въведоха някакъв паспорт на сграда, но до колко не е като продуктите в хранителните ни магазини където имаме стоки с имитиращи продукти!? ;)

@Коркодила, прати едно синьо джони и може да ти снеса още информация по тези въпроси. :) = Нормално е след като считаш, че пия черешова да не е качествена информацията. ;) = За безплатно = толкова. Бъди доволен и на тази!!! 

Или к'во да се изразя като тебе: Намали си шкембака. :laughing5:

Не очаквай от мен нещо различно от глупост, ако ти си глупав!!!

преди 15 часа, Коркодила написа:

И са чудя кой го излъга тъпия селянин, че някой ще даде 50 000 лв за тая съборетина.

Не всички села в България са изоставени. Има много села, с добра инфраструктура, които са се превърнали във вилни зони с модерни и красиви къщи, повечето с басейни.

Като не ти харесват паянтовите къщи, за които трябва дадеш повече пари за ремонт, отколкото е стойността на къщата, ти като богат европеец, си купи къща с басейн, в някое хубаво село, но трябва да се бръкнеш с поне 200-300 хиляди евро.

• Автор
преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Не всички села в България са изоставени. Има много села, с добра инфраструктура, които са се превърнали във вилни зони с модерни и красиви къщи, повечето с басейни.

Като не ти харесват паянтовите къщи, за които трябва дадеш повече пари за ремонт, отколкото е стойността на къщата, ти като богат европеец, си купи къща с басейн, в някое хубаво село, но трябва да се бръкнеш с поне 200-300 хиляди евро.

Ама вие май наистина не познавате парите. За двеста триста хиляди евра тука ще купя две къщи дето ще ми носят по 2500 евро чиста печалба от наеми и ще ми една дебела пожизнена пенсия от колкото да ги налея в къща с басейн, в което и да е българско село.

преди 7 часа, dioib написа:

Цените на имотите ще растат. 

Недей да говориш глупости. Тя една Тошова гарсониера в момента в умрелия Плевен е 60 000 евро. Колко ще расте? Те първа според мен ще падат. Хората са притиснати до стената заради инфлацията. Ако имаш два апартамента и си живееш в единия за какво ти е другия? На запад има сметка заради наплива хора и недостига на жилища. В България населението се топи. Аз може и да се върна ама на стари години. Ама мога и да не се върна. Много от емигрантите не искат да се връщат.

преди 3 часа, Коркодила написа:

Колко ще расте?

Колко струва един кв.м. в Ливърпул или Кеймбридж??? 

преди 3 часа, Коркодила написа:

За двеста триста хиляди евра тука ще купя две къщи дето ще ми носят по 2500 евро чиста печалба от наеми

Тук в София за тази сума правиш 4 800 чиста печалба от наеми. :) НО, начина .... не ще ти кажа дори за синьо джони. :) 

Седи си в Нидърлъндъ .... :) 

п.п. Ако пък си "играч", спокойно всяка седмица ще си в Париж или Чикаго или Мексико или прочие ..., а не веднъж в годината. :) И, няма да търсиш евтино място за паркиране. :lol6:

преди 4 часа, Коркодила написа:

Ама вие май наистина не познавате парите. За двеста триста хиляди евра тука ще купя две къщи дето ще ми носят по 2500 евро чиста печалба от наеми и ще ми една дебела пожизнена пенсия от колкото да ги налея в къща с басейн, в което и да е българско село.

Ти дали си виждал толкова пари на куп, и дали изобщо някога ще ги видиш?! Хората които могат да си позволят такива къщи, не са стиснати като теб. А и от броене на центове, не можеш да спестиш пари за хубава къща и хубав автомобил. За това се иска да имаш сериозен бизнес, за да можеш да живееш в лукс и комфорт, а не в някоя евтина бърлога под наем.

преди 55 минути, _Aumi_ написа:

Хората които могат да си позволят такива къщи, не са стиснати като теб.

Считаш, че с честен труд не може ли??? :laughing5:

преди 7 минути, dioib написа:

Считаш, че с честен труд не може ли??? :laughing5:

Пак не си в час! Никъде не казах подобно нещо.

• Автор
преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Ти дали си виждал толкова пари на куп, и дали изобщо някога ще ги видиш?! Хората които могат да си позволят такива къщи, не са стиснати като теб. А и от броене на центове, не можеш да спестиш пари за хубава къща и хубав автомобил. За това се иска да имаш сериозен бизнес, за да можеш да живееш в лукс и комфорт, а не в някоя евтина бърлога под наем.

Сериозните бизнесмени в България мойто пате са 99% процента кредитни бизнесмени. Нямат един собствен лев,

а всичко е на банката. Тия скъпи коли, които карат са собственост на лизингови компании и банки. Те ги ползват временно срещу месечна такса. Трябва да си мега лумпен, за да си помислиш, че нещо което аз съм купим и съм ти го дал да ги и ползваш срещу някаква такса на месец, че това нещо е твое. Същото е и с недвижимите имотите в България. Всичко е на банките и да ли ще го изплатят кога ше го изплатят и да ли няма да ги вземи банката да го продаде на безценица един Господ знае. Знаеш ли, в САЩ имат ритуал един американец като си изплати последната вноска от ипотеката, излиза на улицата с комшиите, пали договора ит банката в една кофа и три дена танцуват ядат и пият.

преди 6 минути, Коркодила написа:

Сериозните бизнесмени в България

Ясно е, че не познаваш нито един сериозен бизнесмен.

:offtopic_s: Големи сладури сте! :) И двамата не сте в час по отношение на темата, но пък спора е типичен за една друга двойка в тоя форум. :) 

:offtopic_s: Това ли е домът и семейството ви??? :) Па скандал. :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.