Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за Лаптоп

Featured Replies

Добър вечер колеги, трябва ми лаптоп за Microsoft Office последните версии ще се ползва  до 1200 лв. Най доброто за тези пари.

Разрешен от AAUUXX

Dell Vostro 3520 | Laptop.bg - Технологията с теб

Въпреки, че с ОС е над бюджета. 

Успех!

преди 2 часа, dioib написа:

Dell Vostro 3520 | Laptop.bg - Технологията с теб

Въпреки, че с ОС е над бюджета. 

Успех!

Машина с WiFi 5, вече не е добра идея.

преди 42 минути, Rammkopf написа:

Машина с WiFi 5, вече не е добра идея.

преди 14 часа, The-Walk!nG-Dead написа:

за Microsoft Office

Декларирал е за какво ще се ползва предимно. ;) 

Щях да му предложа и за по-ниска цена, но кой и къде ползва WiFi 6 в момента? 

НО, както и да е. Нека твоето да е по-хубаво на по-ниска цена. 

И догодина като излезе WiFi 7 ko??? M$ Office ще стане ли по-бърз??? 

image.png.8cea18a600aeceeb9b6254a3edb7908e.png

WiFi 7 Vs WiFi 6. More Speed & Capacity - NETGEAR Hub

преди 57 минути, dioib написа:

Декларирал е за какво ще се ползва предимно. ;) 

Щях да му предложа и за по-ниска цена, но кой и къде ползва WiFi 6 в момента? 

НО, както и да е. Нека твоето да е по-хубаво на по-ниска цена. 

И догодина като излезе WiFi 7 ko??? M$ Office ще стане ли по-бърз??? 

image.png.8cea18a600aeceeb9b6254a3edb7908e.png

WiFi 7 Vs WiFi 6. More Speed & Capacity - NETGEAR Hub

Ти защо живееш в 1992-ра година? Тогава деляхме компютрите на "свързани" и "несвързани". 30 години по-късно, всеки компютър има нужда да е свързан към Интернет. Тези документи, които ще обработва в Office, едва ли са писма към длъжници, които ще набира на Word, после ще ги разпечатва на принтера и ще тича до пощата за плик и пощенска марка. Освен това, "ще го ползвам за Office" не означава, че няма да върши и други неща, например сърфиране из Интернет, което си е нещо нормално в наши дни - можеш да го правиш на телефон, таблет, лаптоп, настолен компютър, дори на телевизора си.

Когато видиш как работи 802.11ax, за разлика от 802.11ac, ще разбереш защо натискам за 6-ца. Не ми показвай клипчета на неграмотни малоумници, които просто събират лайкове в YouTube. Говориш със сертифициран мрежов инженер. :D Това е възможно НАЙ-ГОЛЯМАТА мисконцепция за WiFi 6, която този идиот разглежда. Този "тест", който са направили, е толкова сбъркан и счупен, чак ме болеше, докато го гледах. Концепцията на WiFi 6 е в съвсем различна равнина, която тук дире не зачекнаха, а точно оттам идва основното предимство на тази технология.

И на въпроса "кой го ползва тоя WiFi 6" - всички са тръгнали натам. Иди в плод-зеленчука и виж какви сапунерки има на рафта - даже TP-LINK имат WiFi 6 рутери, за леля Пена.

Грам не разбираш, но си пръв на линковете в YouTube. Що тъй прайш?

преди 7 часа, Rammkopf написа:

Ти защо живееш в 1992-ра година?

Малко ще се заям с тебе ама карай . Така не всеки като теб има микротик и последен модел рутер с WI FI 6 . Всеки си купува лаптоп , рутер според своите нужди , а не след това да се фука цял ден по форума , че има последен модел WI FI или 10 гигабитна скорост . Такива скорости за домашен нет да ползват 5 % от българите и то повечето са геймърите . Домашен потребител като мен и другата половина на форума ползват най - обикновен нет с скорост до 100 или 300 мбпс , която е предостатъчна за стриймване и сърфиране ! 

преди 21 минути, adersa написа:

Малко ще се заям с тебе ама карай . Така не всеки като теб има микротик и последен модел рутер с WI FI 6 . Всеки си купува лаптоп , рутер според своите нужди , а не след това да се фука цял ден по форума , че има последен модел WI FI или 10 гигабитна скорост . Такива скорости за домашен нет да ползват 5 % от българите и то повечето са геймърите . Домашен потребител като мен и другата половина на форума ползват най - обикновен нет с скорост до 100 или 300 мбпс , която е предостатъчна за стриймване и сърфиране ! 

Няма какво да се заяждаш с мене. Искам да разберете едно нещо от този пост - WiFi 6 НЕ Е ОПТИМИЗИРАН ЗА ПО-ВИСОКА СКОРОСТ!!! Друга е идеята на този протокол! Няма да изнасям подробна лекция за това, как работи WiFi. Ако ти е интересно да се ограмотиш в дълбочина, заповядай на обучение - 250 евро.

Spoiler

Ефирът е споделена медия. Точките за достъп - access point, или AP за краткост - работят като "master" в т. нар. "наблюдаващ режим" (monitor mode) и регистрират целия трафик в ефира. Клиентските устройства - телефони, таблети, лаптопи и прочее - работят в подчинен режим ("slave") и реагират само на трафик, предназначен за тях, а останалия го игнорират. Когато се съберат в тясно пространство множество точки за достъп и много клиенти навързани към тях, всички те започват взаимно да си пречат с паразитен трафик. Тъй като това е неизбежен сценарий в днешно време, много гъстонаселена цивилизация сме и всяка маймуна иска рутер у дома, има някакъв механизъм за разплитане на конфликти, за който мога да ти говоря в детайл, като си платиш обучението. :) Накратко проблемът на всички ревизии на WiFi, до 802.11ac включително (това обхваща и Wave 2 допълнението, с някои уговорки), е в толерантността им към околен шум. WiFi 6 е много по-толерантен към шумове и по-агресивен в стратегията при изпращане на съобщения в ефира. Ако на WiFi 5 му се налага да изчака няколко трансмисии на чужди устройства, преди да му дойде редът да се включи в ефира, на WiFi 6 не му пука, че наоколо ефирът е енергизиран и някой говорел на -86dB. Или, на прост език, моят WiFi 6 ще говори смело през главата на твоя WiFi 5 рутер и моето съобщение ще стигне навреме, цяло и много по-бързо, заради 4 пъти по-високата квадратурноапмплитудна модулация на .11ax, а твоят рутер ще свие ушите и ще тръгне да си търси друга честота, на която да избяга, защото на него му е заложено в протокола (802.11ac) да бяга от зашумени канали, ако му се наложи да чака по-дълго от X микросекунди за еди-колко си трансмисии. В резултат, когато аз съм с WiFi 6 рутер, натискам WiFi 5-иците край мен и ги гледам на WiFi радара, как през 2-3 дена бягат автоматично от канала ми, когато ползвам ожесточено WiFi. Освен това, WiFi 6 вече разпределя канала много по-ефективно и може да работи с по няколко клиента едновременно, докато WiFi 5 дава на 1 клиент цялата широчина на лентата и натиска всички други да мълчат. Имат напъни за MU-MIMO в WiFi 5 домейна, но WiFi 6 го прави в пъти по-ефективно.

С 2 думи, докато сомове и шарани като тебе си купуват още WiFi 5 устройства, щото си мислят, че става въпрос само за скорост, такива като мен минават смело на WiFi 6 и ви стъпват по главите, заемат ви ефира и ви подтискат предаването. И после пускате теми във форума: "Защо съм си купил мегаскъп и мегамощен рутер за 300 лева от Технополис, с 8 антени, а пък мрежата ми върви бавно?!". Е затуй е така, защото не разбирате бъкел от мрежи, не сте чували за Frame Decryption и Energy Detection, дори не знаете какво са RTS/CTS флаговете. За вас WiFi е като радиорелейната кула на село - тя предава вай-фай, вий ловити лай-фай, рутерите трябва да са мощни и с по 100 антени и ... дотам. А светът върви напред, хората ще си купуват WiFi 6, а ти си философствай, че ти стигала скоростта на мрежата. На 2,4GHz вече и домашните камерки за видеонаблюдение не искат да работят, някои започнаха да им слагат скъпо радио и за 5GHz отскоро.

Та, не се заяждай с мен. Трябваше за толкова години да си разбрал, че когато казвам нещо, първо съм го обмислил в поне 12 равнини. :) И щом съм тръгнал да говоря, вероятно имам квалификацията да го направя. А ти? Ако си забелязал, в темите, където не съм квалифициран да давам мнения, просто влизам, чета, мълча си и подминавам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.