Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Горят нагреватели на бойлер

Featured Replies

Здравейте,от близо 2 години сменям вече трети нагревател на бойлер Аристон,тъй като нямат оригинален,тези,които подменям са с малко по-различна дължина и по-прибрани една към друга тръби и вероятно по-бързо ги обхваща варовика или са си просто кофти качество,но последният нагревател изтрая 2 месеца.Напът съм да си поръчам да ми изработят нов,поръчков,копие на оригиналния.Но преди това да ви питам.Почти всеки път,преди да откаже нагревателя се получава следното:Бойлера показва,че е нагрял до необходимото.Започвам да ползвам топла вода,примерно да си измия зъбите,и веднага се включва релето и започва отново да загрява.Което е странно,защото съм изхабила съвсем малко вода и не би трябвало да има такова голямо отражение,че чак да се включи.И като почне така да цъка често-често,знам,че скоро ще източвам бойлер.Не мога да схвана връзката,логическата,затова искам да попитам тук за помощ и разяснение.Брагодаря .

Една от тях е, че термостатът на бойлера е настроен на прекалено висока температура, която причинява нагревателя да се включва и изключва често. Обърнете се към Аристон.Ако това не помогне ,може да смените бойлера. Намалете термормостата на по малки градуси.

Не става ясно болерът дали е бързонагряваща малолитражка /5 - 10 л./ или голям /60-80 л./

Ако е първото - нормално е.

Ако е второто - виж какво е написал/а  @Нушо

преди 2 часа, Нушо написа:

Намалете термормостата на по малки градуси.

Ако терморегулаторът е на макс съвсем леко го върнете наляво върнете - и 2-3 градуса понякога решават проблема

• Автор

Благодаря,80 л е и не е на максималното завъртян термостата.

Друг вариант е да се пробва бойлера да не е включен постоянно, а само при нужда или при ниска температура на водата. Примерно включва се през нощта и се изключва сутринта, след това през деня се включва само ако има нужда да се загрее водата. Малко е играчка, но щом толкова често се повреждат нагревателите, може да се пробва и този вариант.

преди 4 часа, Raze написа:

Друг вариант е да се пробва бойлера да не е включен постоянно, а само при нужда или при ниска температура на водата. Примерно включва се през нощта и се изключва сутринта, след това през деня се включва само ако има нужда да се загрее водата. Малко е играчка, но щом толкова често се повреждат нагревателите, може да се пробва и този вариант.

Моят така го експлоатирам - часовникът го пуска/спира сутрин от 5 до 6, след обед 16-16:30 вечер 20-21

и моя си включва и изключва но не изгаря, по малките размери на нагревателя, наистина е предпоставка за по бързото му изгаряне

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

и моя си включва и изключва но не изгаря, по малките размери на нагревателя, наистина е предпоставка за по бързото му изгаряне

И как по-малките размери на нагревателя са предпоставка за бързото му изгаряне?

преди 4 минути, baitexpo написа:

И как по-малките размери на нагревателя са предпоставка за бързото му изгаряне?

по лесно прегрява, и охлаждането е по трудно

преди 4 часа, цър-вул написа:

Моят така го експлоатирам - часовникът го пуска/спира сутрин от 5 до 6, след обед 16-16:30 вечер 20-21

Защо не го оставиш на нощна да загрява поне за 3-4 часа?

на 22.12.2023 г. в 8:10, suzi55555 написа:

апочвам да ползвам топла вода,примерно да си измия зъбите,и веднага се включва релето и започва отново да загрява

Това е напълно нормално.

И като почне така да цъка често-често,знам,че скоро ще източвам бойлер

Принципа е същия като при радиаторите, те си цъкат постоянно, това не води до повреда на нагревателя. Проблема е в некачествен нагревател.

Аристон,тъй като нямат оригинален

Ами купувайте си нашенски болери има доста качествени и можеш да намериш дори резервни гайки за тях. Първо купуваме чужди стоки, а после ревем, че нямаме икономика.

• 5 седмици по-късно...

Което е странно

Не е странно. Управлението за включване/изключване е базирано на биметална платина. Тя след определен брой цикли вече не работи правилно. 

Сменете терморегулатора, но като видях цифрата, то явно ще се наложи да го побългарите. 

По-важното е в какво състояние е водосъдържателя. Останалото е въпрос на побългаряване. 

Успех!

на 22.12.2023 г. в 22:08, Raze написа:

Защо не го оставиш на нощна да загрява поне за 3-4 часа?

Защото загрява за 45мин лятото, ок. час зимата и след това само дозагрява, което е безсмислен разход. Започва да се ползва след 6:00АМ.

на 22.12.2023 г. в 12:59, Raze написа:

повреждат нагревателите

Нагревателят или е направен качествено или не. Той или грее или изгаря. Не би следвало да се влияе от "пусковия" ток. 

В тоя смисъл по-вероятно е да сработва крайна защита. Тя за това е крайна!!! За да не направи бау бойлера. ;) 

Ако самият водосъдържател е вече с много натрупан котлен камък, то лечението е => Смяна на бойлера! 

Евентуално решение е нещо което да прави водата по-мека. 

преди 3 минути, цър-вул написа:

Защото загрява за 45мин лятото, ок. час зимата и след това само дозагрява, което е безсмислен разход. Започва да се ползва след 6:00АМ.

:offtopic_s:Ти си щастливец. Ползвате разумно топлата вода. :) Жената все нещо мие и ... няма как да правя такъв режим. :) 

преди 5 минути, dioib написа:

няма как да правя такъв режим.

Има, има - въпрос на анализ!

преди 7 минути, dioib написа:

Ако самият водосъдържател е вече с много натрупан котлен камък, то лечението е => Смяна на бойлера! 

Това не е съвсем така - при водосъдържателите от неръждавейка например.
В общия случай е добре първо да се отвори и изчисти.

преди 13 минути, цър-вул написа:

Има, има - въпрос на анализ!

:offtopic_s:Няма! Това означава, че трябва денонощно са следя жената. ;) Разлика от 10, 20 лв. на месец определено не са проблем за месечният ми бюджет. ... Отделно, ако наруша комфорта на жена ми, то бедна ти е фантазията на какъв психологически тормоз ще бъда подложен. :) = Пестя си нервите за по-важни неща. :) 

преди 5 минути, dioib написа:

Няма!

Има! Денонощните данни за консумацията на нонстоп включен за един-два месеца бойлер ще ти даде базата за анализ.
Не скачай първосигнално на клавиатурата! Това е присъщо на едни други същества.

преди 35 минути, цър-вул написа:

Има! Денонощните данни за консумацията на нонстоп включен за един-два месеца бойлер ще ти даде базата за анализ.
Не скачай първосигнално на клавиатурата! Това е присъщо на едни други същества.

:offtopic_s:Аз съм направил месечен анализ. Останалото са подробности. Това е на база 30 и повече години потребление на топла вода. Не считай, че съм упълномощил жена ми да се грижи за сметките и/или да ми води сметка за какво да се изразходват доходите които аз внасям в семейния бюджет! Нейни доходи са си нейни! Над тях нямам власт! 

Клише от един познат: "Мен не ме плашат големите разходи, а малките приходи." ;) Моя социален минимум е в пъти по-малък от на жена ми. Не считам да и намалявам нейния, за сметка на нейни неща. = За мен нервите ми са по-важни. Там съм амортизиран! 

Има и друго: Ако в домът ти не е комфортно, то няма как шефа ти да ти осигури комфорт на работното ти място и те ... не съм скочил по клавиатурата, а се подготвям да отскоча до Балкана. = Времето е прекрасно! :) 

Нашето е: Два остри камъка = не мелят брашно! :) 

Прощавай и успех! 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.