Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси относно sata SSD

Featured Replies

Здравейте !

Поръчах си Кингстън КС 600 sata SSD, което искам да поставя на една стара конфигурация. Интересува ме дали ще се наложи да тегля фирмен софтуер от сайта на Кингстън ? Тези модели дали ползват софтуер подобен на Самсунг magician ?

В момента на този стар компютър имам едно сата SSD Samsung Evo 860 , но  е на 64 - 65 % запълнено . Бих искал да прехвърля информация от него на този Кингстън KC 600 . Видях , че тези модели идват в една  картонена опаковка и нямат диск , както старите серии на Samsung .

преди 36 минути, MonkeyHonkey написа:

Здравейте !

Поръчах си Кингстън КС 600 sata SSD, което искам да поставя на една стара конфигурация. Интересува ме дали ще се наложи да тегля фирмен софтуер от сайта на Кингстън ? Тези модели дали ползват софтуер подобен на Самсунг magician ?

В момента на този стар компютър имам едно сата SSD Samsung Evo 860 , но  е на 64 - 65 % запълнено . Бих искал да прехвърля информация от него на този Кингстън KC 600 . Видях , че тези модели идват в една  картонена опаковка и нямат диск , както старите серии на Samsung .

Няма да ви се наложи да качвате такъв софтуер. Закачате го на друг Sata port, отваряте менажера на дискове  и избирате създаване на нов том. Менажерът ви води. След процедурата ще го форматира и ще му сложи поредната буква или може да е по ваш избор. Следва рестартиране на компютъра и след новото включване вече трябва да виждате новия диск с буквара. Следва, прехвърляне на информацията от единия на другия диск и сте готов.

ScreenShot003.jpg

преди 2 часа, MonkeyHonkey написа:

Здравейте !

Никое SSD не се продава с диск. Пък за какво ти е тоя диск - ако ти трябва софтуер ще си го изтеглиш от интернет.

Да има Kingston SSD Manager ама го слагаш само ако искаш да го ползваш, никой не ти го налага.

• Автор
преди 13 часа, Колев 74 написа:

Няма да ви се наложи да качвате такъв софтуер. Закачате го на друг Sata port, отваряте менажера на дискове  и избирате създаване на нов том. Менажерът ви води. След процедурата ще го форматира и ще му сложи поредната буква или може да е по ваш избор. Следва рестартиране на компютъра и след новото включване вече трябва да виждате новия диск с буквара. Следва, прехвърляне на информацията от единия на другия диск и сте готов.

Благодаря за предоставената информация !

преди 12 часа, ined написа:

Никое SSD не се продава с диск. Пък за какво ти е тоя диск - ако ти трябва софтуер ще си го изтеглиш от интернет.

Това ,което си написал не отговаря на реалността . За да съм коректен , първата част на изречението . Когато съм купувал тези модели идваха в картонена кутия и вътре има оригинален диск със софтуер на Самсунг. Все още си пазя опаковките и мога да ги снимам . Поръчките са правени през 2014 или 2015 година , следващата е през 2016 .  Никъде не съм твърдял ,че всички сата SSD устройства ще се продават с диск . Споменах конкретни модели EVO 850 и 860 .

• Автор

Днес получих новият сата ССД и го поставих в компютъра . Устройството е свързано и системата го открива . Сега трябва да избера някои опции , но не съм сигурен кой е най-подходящ избор. Предполагам трябва да бъде NTFS файлова система . След това ми излизат няколко възможности . Трябва да избера тип устойчивост . Тук има няколко опции и те са : обикновено ( без устойчивост ) , двустранен огледален том , тристранен огледален том или четност . Кой би бил най- удачен избор ? Опцията четност изисква поне три устройства , тоест не е валидна за този компютър . На него са закачени само две сата SSD .

преди 1 час, MonkeyHonkey написа:

Днес получих новият сата ССД и го поставих в компютъра . Устройството е свързано и системата го открива . Сега трябва да избера някои опции , но не съм сигурен кой е най-подходящ избор. Предполагам трябва да бъде NTFS файлова система . След това ми излизат няколко възможности . Трябва да избера тип устойчивост . Тук има няколко опции и те са : обикновено ( без устойчивост ) , двустранен огледален том , тристранен огледален том или четност . Кой би бил най- удачен избор ? Опцията четност изисква поне три устройства , тоест не е валидна за този компютър . На него са закачени само две сата SSD .

Ако искате диска да работи по бързо избирате без устойчивост,не се препоръчва за важни файлове защото информацията заминава при повреда.За по важна информация избирате, двустранен огледален том, работи по бавно но е по сигурен при повреда . При честност диска работи средно бързо.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.