Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да платя чрез BINANCE?

Featured Replies

Искам да купя една работа, но паричните преводи са временно недостъпни и сега се приемат само криптовалути.

Имам профил в BINANCE и имам потвърдена самоличност.

Проблемът е, че никога досега не съм използвам тези системи и не знам какво да правя.

Може ли някой да ми обясни как точно да конвертирам левове в избраната от мен криптовалута?

В началната страница на приложението, се вижда това:

Screenshot-2024-01-13-13-58-03-167-com-b

Но не знам коя опция да избера.

Имам създаден Wallet, но не знам как да превърна левовете в криптовалута, която да бъде в този портфейл.

Ако избера опцията "Buy Crypto", препраща ме към това:

Screenshot-2024-01-13-14-05-15-368-com-b

Като натисна бутона "Buy", препраща ме към това:

Screenshot-2024-01-13-14-06-03-974-com-b

А най-долу е и ето тази опция:

Screenshot-2024-01-13-14-06-14-692-com-b

Проблемът е, че нищо не разбирам и не знам какво да направя.

Като избера опцията Paymonade, ми дава да си въведа данните на банковата карта. Тоест, само въвеждам данните и купувам криптовалутата и това е?

А най-последната опция за какво е? Това крипто портфейла, който създадох в BINANCE, ли е?

Моля някой да ми обясни как стават плащанията в криптовалути, че е важно, а не знам как се прави.

Трябва да използвам 200 евро, които да ги обърна в съответващата стойност в дадена криптовалута, като после изпратя крипто сумата към Wallet в друга държава.

Парите ми в банката са в левове, ни в евро, имайте предвид.

Е, какво да правя? Дайте някакви инструкции, моля. 🥺

Разрешен от Gangosa

До скоро ги ползвах, като основно платежно средство, но на 20.12.23г. прекратиха ползването на дебитни ти си карти VISA . Беше добре , че можеше да се разплащаш с нея директно с крипто на съответния моментен курс без такси, а също имаше и кеш мънибек , въпреки , че последните месеци му намалиха максималният лимит на всички нива.

• Автор
преди 32 минути, JohnTRIVOLTA написа:

До скоро ги ползвах, като основно платежно средство, но на 20.12.23г. прекратиха ползването на дебитни ти си карти VISA . Беше добре , че можеше да се разплащаш с нея директно с крипто на съответния моментен курс без такси, а също имаше и кеш мънибек , въпреки , че последните месеци му намалиха максималният лимит на всички нива.

Тоест карта Postbank VISA CLASSIC няма да е съвместима с BINANCE?

преди 43 минути, Gangosa написа:

Този урок ми се струва най-близък до това, което искам да направя: https://www.binance.com/en-GB/support/faq/how-to-buy-crypto-with-credit-debit-card-on-binance-pro-app-7a795b5916db4a3ea57c1a1208e19581

Но както се вижда в снимките, които съм показал в първи си отговор в тази тема, не се вижда директна опция за VISA, а вече трябва да се използва Paymonade.

Кое по-добре, Paymonade VISA или Google Pay (VISA)? Питам, до не си набутам.

И това ли и правилния начин да разменя вой пари в левове за криптовалута, която после да изпратя до друг крипто портфейл и да платя? Защото в Гугъл видях, че е нужно да се използва приложение/опция BINANCE Pay, а аз такава опция (или приложение) не намирам.

Все още си далеко от нещата, а ти е и трудно. По-добре не се занимавай с капиталистически неща, само ще ти вземат и последното, което имаш!

• Автор
преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Все още си далеко от нещата, а ти е и трудно. По-добре не се занимавай с капиталистически неща, само ще ти вземат и последното, което имаш!

преди 2 часа, цър-вул написа:

Неговата работа е: видяла жабата, чер коват вола и тя вдигнала крак.

Важно е да използвам BINANCE. Не е нужно да ми се подигравате. 😭

По темата:

Опцията BINANCE Pay липсва в моя случай.

В това видео се вижда къде трябва да е:

Но в моя случай опцията я няма:

Screenshot-2024-01-13-15-33-50-280-com-b

Screenshot-2024-01-13-15-34-41-943-com-b

Както се вижда, няма опция BINANCE Pay.

Не ви препоръчвам да ползвате binance въобще. Оня гологлавия китаец ли японец ли милиардера го осъдиха за много пари и е в затвора! Мошенници са!

Препоръчвам ви https://www.kucoin.com/

• Автор
преди 1 час, Gangosa написа:

Не ви препоръчвам да ползвате binance въобще. Оня гологлавия китаец ли японец ли милиардера го осъдиха за много пари и е в затвора! Мошенници са!

Препоръчвам ви https://www.kucoin.com/

Прекалено е късно, вече купих необходимите криптовалути.

На мен ми трябва за еднократна употреба; нямам намерения да използвам BINANCE по принцип.

И мерси за съвета.

Сега вече имам нужното количество криптовалути, но не намирам BINANCE Pay опцията, чрез която да изпратя валутите към друг крипто портфейл. Това съм го описал в предишния си отговор, който все още не е одобрен от модератор. Нека почакаме до утре, да видим дали отговора ще се появи в темата.

преди 7 минути, royalpiggy написа:

Прекалено е късно, вече купих необходимите криптовалути.

На мен ми трябва за еднократна употреба; нямам намерения да използвам BINANCE по принцип.

И мерси за съвета.

Сега вече имам нужното количество криптовалути, но не намирам BINANCE Pay опцията, чрез която да изпратя валутите към друг крипто портфейл. Това съм го описал в предишния си отговор, който все още не е одобрен от модератор. Нека почакаме до утре, да видим дали отговора ще се появи в темата.

https://www.binance.com/bg/my/wallet/account/payment

• Автор
преди 9 часа, Gangosa написа:

Чакай сега от тел. ли влизате или откомпютър... таблет и тем подобни.

От телефона. Използвам мобилното приложение и мобилния сайт, но дори и когато включа опцията Desktop site, въпросната опция за плащане пак не я виждам.

преди 9 часа, ined написа:

Да, сега виждам опцията. Само че пише това:

Screenshot-2024-01-14-07-10-13-418-com-a

Тоест изпращането на криптовалути чрез BINANCE е валидно само до потребители на същата услуга, но няма как да плащам в криптовалути на потребители, които не са потребители на BINANCE?

На мен ми трябва да изпратя парите към крипто портфейл, който няма общо точно с BINANCE.

Може ли с BINANCE да се плаща на когото и да е, без значение дали човека е потребител на BINANCE?

• Решение

Отивате на withdraw  избирате което крипто трябва да пратите и трябва да  ви иска портфейл адрес и мрежа . Ако изпратите въпросното крипто на същия портфейл но объркате мрежата губите средствата. За това преди да пращате човека на , който изпращате трябва да ви даде  и мрежа на криптото. Примерно Tether USDT (TRC20) където TRC20 е мрежата но има много различни мрежи за това внимавайте преди да пращате!

• Автор
преди 58 минути, Gangosa написа:

Отивате на withdraw  избирате което крипто трябва да пратите и трябва да  ви иска портфейл адрес и мрежа . Ако изпратите въпросното крипто на същия портфейл но объркате мрежата губите средствата. За това преди да пращате човека на , който изпращате трябва да ви даде  и мрежа на криптото. Примерно Tether USDT (TRC20) където TRC20 е мрежата но има много различни мрежи за това внимавайте преди да пращате!

Показва се това:

Screenshot-2024-01-14-16-15-33-495-com-b

Само не можах да разбера какво да въведа в полето "Address/Invoice"; описанието, което се показва при натискане на възклицателния знак, не е много ясно.

И относно мрежата, трябва да избера мрежа, кореспондираща на криптовалутата? Примерно, ако искам да изпратя BTC, трябва да избера първата мрежа, така ли:

Screenshot-2024-01-14-16-16-28-332-com-b

• Автор
преди 29 минути, JohnTRIVOLTA написа:

После някой е пак виновен .. капиталиста де, той пак е виновен :newspaper:

За какво говориш? Какви капиталисти, какви виновници?

преди 3 часа, royalpiggy написа:

За какво говориш? Какви капиталисти, какви виновници?

Капиталистите измислят системи да вземат и малкото останало, изкарано с пот на челото и къртовски труд от редовия социалист. Е пресен пример, онзи ден си купих от Долни Цибър една юрдечка за 30лв. в етериум и му ги боцнах на революта. Он ми звъни след три дена , че етериума паднал и вече били 25лв. и ми иска разлика от 5лв. Та такива ми работи, де е разликата от 5лв. в мен или в капиталистите?

преди 9 часа, royalpiggy написа:

"Address/Invoice"

Това е wallet address на получателя а Choose network е мрежата , която получателя трябва дави даде и вижте едната прави транзакцията много скъпа 38.47 лв. е първата от горе на-долу ако не се лъжа.

• Автор
преди 1 час, Gangosa написа:

Това е wallet address на получателя а Choose network е мрежата , която получателя трябва дави даде и вижте едната прави транзакцията много скъпа 38.47 лв. е първата от горе на-долу ако не се лъжа.

Да, разбрах как стават транзакциите.

Само да видим дали още едно нещо съм разбрал правилно.

От цялата сума, която искам да преведа, само това, показано с червената стрелка, ли представлява сумата, която получателя всъщност ще получи:

Screenshot-2024-01-15-02-40-44-617-com-b

Тоест всичко останало се превръща в такса?

Това е изключително висока такса... много тъжно.

Иначе таксата винаги ли е една и съща или колкото по-голяма е сумата, която се изпраща, толкова по-голяма е и таксата?

Не се превръща всичко останало а точно и ясно си пише колко е таксата. Таксата си е фиксирана за всяко крипто на всяка крипто борса. Вече ако ползваш портмоне си извън борсата и е възможно таксите да са по малки , но при брокер ли си го храни и него за услугата , защото и той иска да яде.

• Автор
преди 3 часа, Gangosa написа:

Не се превръща всичко останало а точно и ясно си пише колко е таксата. Таксата си е фиксирана за всяко крипто на всяка крипто борса. Вече ако ползваш портмоне си извън борсата и е възможно таксите да са по малки , но при брокер ли си го храни и него за услугата , защото и той иска да яде.

Тоест таксата към момента е 0.00012157 BTC и няма на се увеличи, дори и да увелича сумата, която изкам да изпратя - примерно, от 0.00062157 BTC на 0.00162157 BTC?

преди 7 минути, royalpiggy написа:

е 0.00012157 BTC и няма на се увеличи, дори и да увелича сумата, която изкам да изпратя

Може да се увеличи или намали , изцяло зависи от мрежата ,с която ще изберете. В случая продавача ще ви каже каква е мрежата.

Мрежите съм ги отбелязал с червени квадрати и правоъгълници. Там си пише и таксата колко ще е без значение колко голям обем бтц ще пращате.

Screenshot-2024-01-14-16-16-28-332-com-binance-dev-edit.jpg

• Автор
преди 6 часа, Gangosa написа:

Може да се увеличи или намали , изцяло зависи от мрежата ,с която ще изберете. В случая продавача ще ви каже каква е мрежата.

Мрежите съм ги отбелязал с червени квадрати и правоъгълници. Там си пише и таксата колко ще е без значение колко голям обем бтц ще пращате.

Screenshot-2024-01-14-16-16-28-332-com-binance-dev-edit.jpg

Ясно, разбрах.

Конвертирах криптовалутата от BTC към Tether (USDT), тъй като таксата за тази валута е незначителна в сравнение с таксата на BTC.

Извърших нужното плащане и вече знам как стават нещата.

Мерси за помощта. 😊

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.