Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем при набиране на стационарни номера..

Featured Replies

Здравейте. Със Редми ноут7 съм и Нокиа 2.3. Абонати сме на А1 . Не мога да разбера защо понякога при набиране на стационарен или мобилен номер... Ми излиза това странно съобщения. При положение че съм си във БГ със БГ сим карта са и 2та телефона, не съм бил в Чужбина... Защо излиза това съобщение... И разговора приключва автоматично след това....

Screenshot_2024-01-22-13-00-52-073_com.miui.gallery.jpg

Какъв РОУМИНГ?!? Какви 5лв при положение че никога Не съм ползвал Роуминг 

Разрешен от capnemo

Да не сте някъде в граничен район и телефонът да се закача към комшийска мрежа. Проверете в този момент коя мрежа е изписана...
По Дунава мн. често се случват такива неща с румънски оператори.
Изключете възможността за разговори в роуминг.

• Автор
преди 11 минути, цър-вул написа:

Да не сте някъде в граничен район и телефонът да се закача към комшийска мрежа. Проверете в този момент коя мрежа е изписана...
По Дунава мн. често се случват такива неща с румънски оператори.
Изключете възможността за разговори в роуминг.

НЕ не съм в граничен район, във БГ си съм даже и не може да става дума за граничен район защото съм прекалено далеч от него ... Изписва ми А1 през цялото време дори и когато станат тези аномалии... И аз не разбирам защо... Мрежата е на автоматичен режим и мисли безконечно не ми дава да я променям на ръчен режим, иначе всичко друго ми е правилно....

• Автор

От А1 имаха проблем преди време с обхвата в района ми... Миналата година лятото го оправиха.... Може да въртят някви далавери с клетки или нещо си, за това да ми изписва така ... Незнам.... Но е странно. 

преди 2 минути, TRS написа:

От А1 имаха проблем преди време с обхвата в района ми... Миналата година лятото го оправиха.... Може да въртят някви далавери с клетки или нещо си, за това да ми изписва така ... Незнам.... Но е странно. 

Както ти каза @цър-вул. Звъниш на А1 и се разправяш с тях. Някой познат на друг оператор нямаш ли? Взимаш неговата карта и ако всичко е ОК ти е ясно къде е проблема. Ако остане значи нещо става при теб.

• Автор

От А1 излязоха с типичния отговор,.номера нямало ограничения при тях всичко е Ок. Да съм пробвал на друг телефон, на тях все телефонните на клиентите им виновни, от А1 щот са безгрешни. И на двата телефона става така И на Нокиата и на Редмито... Понякога ме всеки път. И то при стационарни номера.

преди 6 часа, TRS написа:

Здравейте. Със Редми ноут7 съм и Нокиа 2.3. Абонати сме на А1 . Не мога да разбера защо понякога при набиране на стационарен или мобилен номер... Ми излиза това странно съобщения. При положение че съм си във БГ със БГ сим карта са и 2та телефона, не съм бил в Чужбина... Защо излиза това съобщение... И разговора приключва автоматично след това....

Какъв РОУМИНГ?!? Какви 5лв при положение че никога Не съм ползвал Роуминг 

А1 са имали проблеми с мрежата. Така че си помислете пак за роуминга

https://en.wikipedia.org/wiki/Roaming#National_roaming

• Автор
преди 2 часа, capnemo написа:

А1 са имали проблеми с мрежата. Така че си помислете пак за роуминга

https://en.wikipedia.org/wiki/Roaming#National_roaming

Какво пък трябва да означава тва, че не схващам....

преди 3 часа, цър-вул написа:

Значи отиваш в офис на А1 и искаш да ти сменят картата, като обясниш, че проблемът се повтаря и с други телефони.

Нищо няма да сменям ей така с лек замах, тва са си пари все пак. Всеки път ли като стане нещо подобно да им пълня гушите с пари за сим карти ли..... Заявил съм Техническо звено на А1 да се свърже с мен да изкоментирам ситуацията с тях... 

• Решение
преди 14 часа, TRS написа:

Какво пък трябва да означава тва, че не схващам....

Това (силно опростено) означава че можете да сте в роуминг даже и ако сте в центъра на България. Оператора ви може да има проблеми/да няма покритие в дадена област и ако има споразумение за национален роуминг с друг оператор вие да ще се свързвате към мрежата на другия оператор (когато покритието е много слабо или броя на комуникационните грешки е голям)

преди 14 часа, TRS написа:

Нищо няма да сменям ей така с лек замах, тва са си пари все пак.

С такова мислене... си чупете главата.

Явно е, че има проблем с картата!

Колко ли ще ви струва проведени в роуминг разговори, без да разберете, че сте в роуминг...явно, че 15лв. са проблем.

• Автор
на 23.01.2024 г. в 12:39, capnemo написа:

Това (силно опростено) означава че можете да сте в роуминг даже и ако сте в центъра на България. Оператора ви може да има проблеми/да няма покритие в дадена област и ако има споразумение за национален роуминг с друг оператор вие да ще се свързвате към мрежата на другия оператор (когато покритието е много слабо или броя на комуникационните грешки е голям)

Мерси за изчерпателния отговор. Това дори и от А1 не ми го обясниха. Казаха ми да следя при повторни ситуации... В моят А1 видях че Роуминга ми е включен без да съм пипал нещо... Изключих го, сега дали си въобразявам или не,....Но сега  1 идея по бързо набира както и интернета ми е по добър.... 

И се надявам и това да е било причината за недоразумението с разговорите...

преди 16 минути, TRS написа:

Мерси за изчерпателния отговор. Това дори и от А1 не ми го обясниха. Казаха ми да следя при повторни ситуации... В моят А1 видях че Роуминга ми е включен без да съм пипал нещо... Изключих го, сега дали си въобразявам или не,....Но сега  1 идея по бързо набира както и интернета ми е по добър.... 

Това е нормално, хората от кол центровете имат предефиниран лист от въпроси и отговори. И обикновено имат забрана да дискутират други неща (даже и да имат знания по въпроса). Относно ускоряването: да, това е очакван ефект защото при роуминг обаждането ви минава през централата на другия оператор преди да стигне до вашия оператор. Подобно е положението с интернет защото пакетите минават през прокси на другия оператор, пренасочват се през канал между двата оператора и чак тогава стигат до проксито на вашия оператор и от там към интернет.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.