Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нисък FPS и липса на звук на дъно Asrock

Featured Replies

С дъно asrock h510m-hdv/m.2 процесор intel core i5 10400F памет DDR 4 8GB  и днес си взех видеокарта Asrock intel arc A580 challenger 8GB OC  и по никакъв начин не мога да изкарам в игра повече от 60 FPS. Толкова имах и със старата GTX 1050TI и другия проблем е че ми изчезна аудиото и не мога да го изкарам по никакъв начин. В настройките ми излиза като аудио устройство само монитора - ACER ED242QR - не знам какво да правя . Пробвах да инсталирам аудио драйвери за дъното - никакъв резултат нямаше а за друго не се сещам.Ще се радвам ако някой има решение за тези проблеми..

преди 2 минути, ined написа:

Имаш само един проблем - дал си си парите за безполезна карта.

А защо да е безполезна?

преди 17 минути, Sande68 написа:

другия проблем е че ми изчезна аудиото

Коя е операционната система?
От къде изчезна аудиото? От S/PDIF, от HDMI?
Като набоде "новата" карта, обнови ли драйвърите за аудио/видео?

преди 16 минути, plmen88 написа:

А защо да е безполезна?

Не знам защо е безполезна, заради калпави драйвери или нещо друго, но супер добрите на книга показатели нещо не се показват в реална работа.

Автора на темата не знам какви очаквания има от смяната на видео картата със Asrock intel arc A580 challenger 8GB. Разликата не е голяма между двете карти, едва ли ще се усети такава при игрите. 

За аудиото имам въпрос, при връщане на старата видео карта звука работи ли?

преди 17 минути, Звяра! написа:

Автора на темата не знам какви очаквания има от смяната на видео картата със Asrock intel arc A580 challenger 8GB. Разликата не е голяма между двете карти, едва ли ще се усети такава при игрите. 

За аудиото имам въпрос, при връщане на старата видео карта звука работи ли?

Със сигурност е много по-мощна от 1050 TI, ето сравнение с много по-новата и мощна RTX 3050, където убедително води. Друг е въпроса с тези 60 кадъра ми прилича на неправилни настройки на честотата на опресняване на монитора и заключен FPS/ включен vsync.

• Автор
на 31.01.2024 г. в 19:00, цър-вул написа:

Коя е операционната система?
От къде изчезна аудиото? От S/PDIF, от HDMI?
Като набоде "новата" карта, обнови ли драйвърите за аудио/видео?

С Win 11 и аудиото не ми излиза дори в диспетчера на устройството . Ъпдейтвах драйверите и на видеото и на звука - да пише че са инсталирани но дотам.. 

на 31.01.2024 г. в 22:27, Raze написа:

Със сигурност е много по-мощна от 1050 TI, ето сравнение с много по-новата и мощна RTX 3050, където убедително води. Друг е въпроса с тези 60 кадъра ми прилича на неправилни настройки на честотата на опресняване на монитора и заключен FPS/ включен vsync.

Възможно е но не знам къде са тези настройки за да изключа vsync и да отключа FPS-a 

От настройките на играта и виж и в контролния панел на видеокартата да не е активирано по дефолт. Ако си настроил опресняването на над 60 херца, не е това проблема.

преди 1 час, Sande68 написа:

не ми излиза дори в диспетчера на устройството

Това обикновено значи само едно - при липса на устройства с неинсталиран драйвър(обозначени с ? или !), че или устройството е забранено в BIOS, или е дефектирало

• Автор

Значи като цяло доколкото разбрах от чуждите форуми това дъно има проблем с win 11 и затова се губи аудиото. Друг въпрос имам - къде на този уиндоус мога да намеря  anti-aliasing настройките ? 

преди 3 минути, Sande68 написа:

anti-aliasing настройките

това го търси в настройките на видеокартата или на играта, която искаш да настроиш.

Anti-Alising: What is Anti-Aliasing | Lenovo US

What is Anti-aliasing? - GeeksforGeeks

преди 33 минути, Sande68 написа:

Значи като цяло доколкото разбрах от чуждите форуми това дъно има проблем с win 11 и затова се губи аудиото. Друг въпрос имам - къде на този уиндоус мога да намеря  anti-aliasing настройките ? 

Губи се защото при поставяне на нова карта аудиото се изключва автоматично

BIOS-Advanced-Chipset configuration-above 4g decoding -enabled

може да има и подменю on board

• Автор
преди 16 минути, Недко1975 написа:

може да има и подменю on board

Супер си - стана работата хиляди благодарности 🥰

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.