Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с CAM карта на ТВ с андроид 11

Featured Replies

Купих си нов телевизор, поставих модула с картата но ми изписваше "Няма CAM карта".

Момчетата от кабелната са идвали и са оправили нещата. Казали са, че картата и модула са си наред и няма никакъв проблем.Баща ми не е "на ти" с новите технологии и не е разбрал какво са направили, за да подкарат кодираните канали.

Някой има ли идея къде съм сгрешил ?

Да уточня, че картата и модула бяха пъхнати в телевизора и не са пипани от техниците, така че съм ги сложил правилно. Проблема е някъде в настройките на телевизора. Да не би модула и картата да се активират на определен канал ?

Настройка на канали | Информация, функции и настройки на услугата | Други | CAM | Цифрова телевизия | Телевизия | А1 Помощник (a1.bg)

Нали техниците са го настроили? Какъв е смисъла да се чудим каква марка е, на кой доставчик и т. н.

Не е сигурно и как си поставил картата и модула, или търсиш оправдание, че грешката не е при тебе?

• Автор
преди 17 минути, Joss Bomon написа:

Нямам сателит. На малък местен кабелен оператор съм. Тези стъпки не ми излизат на телевизора

преди 17 минути, Joss Bomon написа:

Нали техниците са го настроили? Какъв е смисъла да се чудим каква марка е, на кой доставчик и т. н.

Не е сигурно и как си поставил картата и модула, или търсиш оправдание, че грешката не е при тебе?

Опитвам се да разбера къде съм сгрешил и ако утре извадя картата, да мога да си настроя телевизора сам, а не да ги викам пак.

"Не е сигурно и как си поставил картата и модула, или търсиш оправдание, че грешката не е при тебе?"

"Да уточня, че картата и модула бяха пъхнати в телевизора и не са пипани от техниците, така че съм ги сложил правилно"

Тогава, защо питаш? Проблема не е в баща ти. Картата се активира по MAC адрес. Това са направили техниците.

преди 43 минути, nqkakvoime написа:

"Да уточня, че картата и модула бяха пъхнати в телевизора и не са пипани от техниците, така че съм ги сложил правилно"

Не си мисли че се заяждам, но няма как да си сигурен, че модула с картата не са вадени, а има голяма разлика между "сложени правилно" и финалното леко щракване когато модула влезе в крайно положение.

Само техниците знаят какво са правили, и щом толкова искаш да знаеш, е трябвало да присъстваш на посещението и да им зададеш тези въпроси на тях.

Има вероятност и за неправилно монтиран модул, за окислени конектори на чипа на картата и настройки през които трябва да се мине... и т.н.

Ако беше там, надявам се че удоволствие щяха да ти обяснят, за да си спестят следващо разкарване за глупости.

• Автор
преди 8 минути, andreygg написа:

Тогава, защо питаш? Проблема не е в баща ти. Картата се активира по MAC адрес. Това са направили техниците.

Тогава, защо питаш?

"Опитвам се да разбера къде съм сгрешил и ако утре извадя картата, да мога да си настроя телевизора сам, а не да ги викам пак."

Проблема не е в баща ти.

Не съм казал че е.

Картата се активира по MAC адрес. Това са направили техниците.

Картата е стара и е активирана от години.

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Не си мисли че се заяждам, но няма как да си сигурен, че модула с картата не са вадени, а има голяма разлика между "сложени правилно" и финалното леко щракване когато модула влезе в крайно положение.

Само техниците знаят какво са правили, и щом толкова искаш да знаеш, е трябвало да присъстваш на посещението и да им зададеш тези въпроси на тях.

Има вероятност и за неправилно монтиран модул, за окислени конектори на чипа на картата и настройки през които трябва да се мине... и т.н.

Ако беше там, надявам се че удоволствие щяха да ти обяснят, за да си спестят следващо разкарване за глупости.

Модула с картата въобще не са докосвани от техниците. Преди да бъдат поставени от мен в телевизора са тествани от служител на фирмата доставчик на техен телевизор и се е оказало че работят. Проблема не е в картата или модула. Нещо се пипа по телевизора и се опитвам да разбера какво е.

преди 11 минути, nqkakvoime написа:

Модула с картата въобще не са докосвани от техниците.

Те така ли са казали? Щото тебе те е нямало, а баща ти ако е присъствал е видял какво са пипали.

• Автор
преди 9 минути, Joss Bomon написа:

Те така ли са казали? Щото тебе те е нямало, а баща ти ако е присъствал е видял какво са пипали.

Видял е че не са го пипали.

преди 1 минута, nqkakvoime написа:

Видял е че не са го пипали.

Значи аз нищо не разбирам, защото това е първото нещо което щях да проверя...

На мен - не. Това е за тебе. Има информация за настройките и различните съобщения, НО ти казваш, че ти е изписвало: 

преди 2 часа, nqkakvoime написа:

но ми изписваше "Няма CAM карта"

Моите разсъждени са следствие на това ти изказване. Ако съобщението е било друго, в ПДФ-а има обяснения какво да направиш /стр. 32/.

• Автор
преди 22 минути, Joss Bomon написа:

На мен - не. Това е за тебе. Има информация за настройките и различните съобщения, НО ти казваш, че ти е изписвало: 

Моите разсъждени са следствие на това ти изказване. Ако съобщението е било друго, в ПДФ-а има обяснения какво да направиш /стр. 32/.

Стана объркване. Цитираш пост на andreygg а говориш на мен :) Иначе си прав...

Аз когато си поръчах карта за телевизора дойдоха те си я сложиха и отделно нещо пипаха по телевизора някакви настройки правиха, за да може да я приеме тази карта, но това си е тяхна работа, аз не съм пипал нищо!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.