Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със сваляне, РАМ памет и SSD

Featured Replies

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Аз сигурно съм последния глупак, ползващ безгрижно uTorrent 2.2.1 на 200 Mbps интернет...

image.png.07b935e13ac27afee6e8466faf2f06ba.png

:beer:

Виж настройките за кеширане и записване на торент клиента. Ако увеличиш кеша, нормално е да ти заема повече RAM памет. Като сваляш по-големи торенти с големи файлове и много по размер, отнема известно време, докато ги създаде на диска. Затова и диска се ползва на максимум. След като се създадат файловете, употребата на диска ще намалее. Най-вероятно диска ти е бавен, затова бързо му запълва кеша на запис и не можеш да ползваш машината нормално през това време.

bitcomet_options [BitComet Wiki]

Може и да не е интересно на всики от вас, но ето аз как съм процедирал с торентите.
Самостоятелно мини компютърче C720 (USDT  - Размер - 25 х 34 х 9 см, процесор  I5 - 3470, 16 гигабайта рам, 2HDD диска по 5 терабайта (2,5 инчови)всеки и 2 торент клиента инсталирани на всеки диск поотделно)Операционната система е на самостоятелен SSD диск. Клиентите са - BitTorent и mTorent 2.2.1. Работи нон стоп-денем и нощем без прекъсване и без проблем до сега. Шум - не се чува въобще, че работи. Интернет - гигабитов - сваляне, около 650- 750 - отдаване 450-550 мегабита. Всеки свален торент се сийдва задължително  - половин година  и след това се подменя с нов. Трябва да сме етични към хората, които са ни помогнали с нещо, което е интересно за мен или Вас. Такова е моето разбиране, човек да ползва торент  тракер.

22222.jpg

22223.jpg

преди 7 часа, Rammkopf написа:

Ползвам си директно Download station-а на NAS-а и въобще не си ангажирам компютрите са такива задачи.

Много добро решение от твоя страна

преди 6 часа, Joss Bomon написа:

Аз сигурно съм последния глупак, ползващ безгрижно uTorrent 2.2.1 на 200 Mbps интернет...

Не си само ти. Аз също!

А има и няколко модела рутери, с помоща на които тези операции се вършат единствено от тях. Има много добра статия по въпроса в тракера, който ползвам с подробни обяснения и моделите на рутерите. Ще се постарая да намеря статията и ще я пусна когато и да било в темата на Пламен!

Ползвам портокал нула от доста години, после бе заменен с портокал нула плюс /гигабит и 64 битов/, закачен диск на него с юсб преходник. Инсталиран OMV естествено и трансмишън демона е на него:

IMG-20190421-185832.jpg

преди 54 минути, Колев 74 написа:

.....

А има и няколко модела рутери, с помоща на които тези операции се вършат единствено от тях. Има много добра статия по въпроса в тракера, който ползвам с подробни обяснения и моделите на рутерите. Ще се постарая да намеря статията и ще я пусна когато и да било в темата на Пламен!

Всеки модел рутер поддържащ OpenWRT, който разполага с юсб порт може да се сетне, като рутер-нас, като естествено има доста модели, които предлагат в техния фърм подобни функции!

И в тази връзка, изобщо нямам идея защо спряха от производство ZyXEL NBG-6617., а пък продължиха да произвеждат NBG-6515.

преди 23 часа, N47X написа:

Тази програма ме заинтересува, свалих я, после инсталирах С++ , както тя поиска , но нещо пак не става. Не вижда инсталирания С++, рестартиране не помага, какво да правя?

222.png

Свали, стартирай като админ, сложи отметка на 2015 и следвай съветника:
https://github.com/abbodi1406/vcredist/releases/download/v0.78.0/VisualCppRedist_AIO_x86_x64.exe

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.