Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бърз въпрос за цената на тока.

Featured Replies

Тоя е юрист, счетоводител, проектант, ТРЗ и какво ли още не...
Герге, авторът има устройство, с което иска да си прави вторично засичане на сметката. И иска да си въведе двете тарифи. К'во толко' има за философстване? 
Ей, нма тема, в която да влезеш и да не замирише.

• Отговори 53
  • Прегледи 7,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да съм се обърнал към теб? Май нещо ноу го вирна... А за глупостите ти - безмълвен съм: Ко каза, ко? Пореден опит да се направиж на купитентен? Колко пъти смяташ да ги добавяш?

• Да де, ама освен цената на тока, трябва да включиш и цената за пренос, цената за достъп, цената за незнамсикаквоси.... които са по-голяма сума от цената на самият ток. Това е за Енерго-про:

• Има примерен калкулатор:   ПРИБЛИЗИТЕЛНА КОНСУМАЦИЯ НА ОСНОВНИТЕ ЕЛЕКТРОУРЕДИ В ДОМАКИНСТВОТО Уред Мощност

преди 10 минути, цър-вул написа:

Тоя е юрист, счетоводител, проектант, ТРЗ и какво ли още не...
Герге, авторът има устройство, с което иска да си прави вторично засичане на сметката. И иска да си въведе двете тарифи. К'во толко' има за философстване? 
Ей, нма тема, в която да влезеш и да не замирише.

Да съм те питал нещо???

Средната цена за тока е 0.23 лв. на kWh /средна за дневна и нощна енергия/. Най-лесно се смята, като разделиш крайната сума от фактурата с ДДС на киловатчасовете. Примерно 358.22 лева на 1604 kWh. Получава се 0,2233291770573566 /приблизително 0.23 лева/.

преди 8 минути, andreygg написа:

Средната цена за тока ... средна за дневна и нощна енергия

Токът няма цена, плаща се за консумирана енергия!

А като добавим и парите за достъп - става интересно!

преди 7 часа, jhoro написа:

Да съм те питал нещо???

Да съм се обърнал към теб? Май нещо ноу го вирна... А за глупостите ти - безмълвен съм:

преди 5 часа, jhoro написа:

А като добавим и парите за достъп - става интересно!

Ко каза, ко? Пореден опит да се направиж на купитентен? Колко пъти смяташ да ги добавяш?

преди 10 часа, andreygg написа:

Средната цена за тока е 0.23 лв. на kWh /средна за дневна и нощна енергия/. Най-лесно се смята, като разделиш крайната сума от фактурата с ДДС на киловатчасовете. Примерно 358.22 лева на 1604 kWh. Получава се 0,2233291770573566 /приблизително 0.23 лева/.

Не се смята така. Трябва са се отчита, че дневния ток е 16 часа, а нощния е 8. Дневната тарифа е 0,25781 лв/КВч, а нощната е 0,15127. Съответно дневната тарифа се умножава по 16, а нощната по 8. И след това се дели на 24. В случая имаме 0,25781х16=4,12496. После има 0,15127х8=1,21016. Двете суми се събират, 5,33512, и това се дели на 24. Става 0,2222966666666667 лв./КВч, което е и средната цена на тока. Това е за Електрохолд. Другите два оператора имат сходни тарифи.

И не. Няма промяна в януарската сметка сравнено с предишните месеци. Такава ще има в сметката от август.

преди 21 минути, bioid написа:

Дневната тарифа е 0,25781 лв/КВч, а нощната е 0,15127

преди 13 часа, цър-вул написа:

Дневна        Нощна

С ДДС 0,268824 0,162288
преди 12 минути, цър-вул написа:

Всеки доставчик е с различни цени...

price_el_06102023.pdf (dker.bg)

п.п. Да виждаш цена на тока? Аз не виждам такава!!!

преди 10 часа, jhoro написа:

Не е точно за консумирана енергия. ;) Не плащаш за VA, а за W!!! 

В цената на ел. енергията има загуби по трасето. ;) 

преди 26 минути, цър-вул написа:

Така е. Написал съм, че другите два оператора имат сходни тарифи. Авторът на темата обаче пита специално за София и за Електрохолд. Затова съм гледал и техните цени. За това те и попитах къде ги гледаш тези цени, защото може да са при другите оператори.

Чета и не мога да проумея, такава проста работа как може да предизвика толкова разправия. Нощната тарифа е от 22 до 6 сутринта, всяко първо число снимам показанията на електромера, по същото време и ИВН ги отчита електронно, после във фактурата са написани цените на двете тарифи, само сравнявам квт и до сега не е имало разминаване и за стотинка.

Екранна снимка 2024-02-17 092600.png

преди 8 минути, N47X написа:

всяко първо число снимам показанията на електромера... и до сега не е имало разминаване и за стотинка.

Тогава 'що се занимаваш с глупости?

преди 8 минути, N47X написа:

такава проста работа как може да предизвика толкова разправия.

'щот' текна в неправилна посока. Всички тук сме много знаещи и умни...а авторът имаше прост въпрос - какви са крайните стойности на цената за kWh на дневната и нощната тарифа на Електрохолд. Две числа! Край!

На мене други стойности ми излизат, а съм го смятал по фиша на снимката

84.64	569	0.148752197	Д
9.12	152	0.06	    Н
47.66	721	0.066102635	Пренос

H	         Д
		0.126102635	 0.214854832
  	с ДДС 0.151323162	 0.257825798

Разликата май идва от тава че вместо да събирам сумите за пренос го получавам като деля сумата за пренос 47.66 на общия брой киловатчаси 721.

преди 6 часа, цър-вул написа:

Да съм се обърнал към теб? Май нещо ноу го вирна... А за глупостите ти - безмълвен съм:

Я си налягай парцалите! Не си ги човекът, койго ще ми дава оценки!

преди 1 час, цър-вул написа:

Уж казваш "всеки доставчик", а гледаш само три от четирите ЕРП-та? И само цените на "регулирания пазар"!

Кажи нещо и за свободния, с "петдесетте плюс" регистрирани гърговеца!

преди 1 час, dioib написа:

Не е точно за консумирана енергия. ;) Не плащаш за VA, а за W!!! 

В цената на ел. енергията има загуби по трасето. ;) 

Да обяснявам ли разликата, между активна и реактивна енергия?

Между системни и извънсистемни мерки?

Между цена и стойност?

За чия светка спалоред теб, трябва да са загубите при преноса?

преди 2 часа, jhoro написа:

За чия светка спалоред теб, трябва да са загубите при преноса?

Вземете една бележка и в нея е всичко. Доставчикът е пресметнал всички свои разходи и е калкулирал една цена на квт.час дневна и нощна енергия, която се предлага на потребителя. Тази цена, умножена по киловатчасите и след това добавено данък добавена стойност е сумата, която се предлага за плащане. Потребителят няма грижи с пренос, достъп, загуби-всички те са компоненти на цената. А това за реактивната енергия утрепа всички, остава да поискаш да се калкулира и косинус фи  (cos ф).

преди 3 часа, bioid написа:

В България битовите потребители все още са на регулирания пазар.

Именнэ - все още, но няма да е задълго 

преди 19 минути, N47X написа:

Вземете една бележка и в нея е всичко. Доставчикът е пресметнал всички свои разходи и е калкулирал една цена на квт.час дневна и нощна енергия, която се предлага на потребителя. Тази цена, умножена по киловатчасите и след това добавено данък добавена стойност е сумата, която се предлага за плащане. Потребителят няма грижи с пренос, достъп, загуби-всички те са компоненти на цената. А това за реактивната енергия утрепа всички, остава да поискаш да се калкулира и косинус фи  (cos ф).

Явно нищо те разбирате, от ценообразуването  в сектора.

Цените на регулирания пазар се определят от КЕВР!

преди 6 часа, jhoro написа:

а обяснявам ли разликата, между активна и реактивна енергия?

Не, щото ще трева да обясняваш и нещата свързани с индуктивна енергия. ;) 

Обичам те Джоре!!! :) До ъгъла на тази платформа!!! :) 

:offtopic_s:Поздрав за теб който разбираш от закони!

на 17.02.2024 г. в 15:57, dioib написа:

Не, щото ще трева да обясняваш и нещата свързани с индуктивна енергия. ;) 

Обичам те Джоре!!! :) До ъгъла на тази платформа!!! :) 

:offtopic_s:Поздрав за теб който разбираш от закони!

Спри пърцуцата,че линейка не мое стигне до ония коптор в Балкана. 

• Автор
на 16.02.2024 г. в 20:37, jhoro написа:

И като ги зададеш - какво ще получиш??? Оргазъм, нирвана или нещо подобно?
Те ЕРП-тата не могат да се ориентират, какво се отчита - искате вие да разберете!

Това важи за всички коментари по темата!

Би трябвало да разбера кой уред колко пари ми харчи, но иначе да, мисля да си ударя една злобарка щом питаш.

преди 8 часа, gibson58 написа:

Би трябвало да разбера кой уред колко пари ми харчи ...

За тази цел има други уреди - аз ползвам Wi-Fi Smart контакт TP-Link Tapo P115.

Освен управление, има и мониторинг на консумираната енергия. Реално консумирана в реално време.
Може и някакъв контакт като този Контакт за измерване на ел. енергия Well ELPM-02-WL, LCD, 3680W - eMAG.bg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.