Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тестер за батерии

Featured Replies

Здравейте,

Купих батерии от типа на снимката. В упътването се изисква при неупотреба за повече от 1 седмица да ги оставя заредени на 30% до 50%, в противен случай се надуват. В същото време да зареждам преди да е паднало новото под 10%. 

Дали някой може да ми посочи тестер за нивото на батерия от този вид?

res-9787c09f9bbf50f83a6425994269835a.jpg

Разрешен от Raze

И какъв точно е

преди 9 минути, geagleiam написа:

този вид

марка и модел знаеш ли? На тази картинка не виждам да пише нещо, а тук медиуми още няма!

Ето как да си изчислиш % на заряд: Battery Voltage Percentage Calculator - Calculator Academy

• Решение
  • Автор
преди 6 минути, Raze написа:

Благодаря 

Капацитета на батерийте се мери реално като ги натовариш за еденица време, или ако искаш да е точно до разряд, но в твоя случай от това няма смисъл. Метода на колегата е твърде математическа теория. На практика твоята батерия не трябва да пада под 5V и да се зарeжда повече от 8,4 V. Т.е. приемаш 5V за 0% и 8.4 V за 100%. Демек: 10%- 5.34 V ; 30%- 6.02 V ; 50%- 6.7 V.

• 4 седмици по-късно...

Тази батерия е съставена от 4 елемента липо  като са свързани два по два последователно. Напрежението за съхранение при продължителен престой без употреба "сторидж" трябва да е 3.8 волта на клетка или  за две 7.6 волта. при работа не трябва да се разрежда под напрежение на празен ход  3.3 волта на клетка или 6.6 волта за общо за двете. заредена на 100% напрежението е 4.2 волта на клетка или 8.4 за двете.

Дано в тази батерия да има монтирана балансна платка иначе си давате парите на вятъра. Липо батериите съставени от повече от 1 елемент се зареждат само с балансиране на напрежението между клетките или всичко в коша след няколко цикъла на заряд/разряд.

Имам триклеткови батерии 2200mAh, които са в кондиция след 12 години  експлоатация и хиляди цикли заряд/разряд, като се ползват в режим на сериозно натоварване с голям ток 10-20А.

• Автор
на 14.03.2024 г. в 19:19, AGD написа:

Тази батерия е съставена от 4 елемента липо  като са свързани два по два последователно. Напрежението за съхранение при продължителен престой без употреба "сторидж" трябва да е 3.8 волта на клетка или  за две 7.6 волта. при работа не трябва да се разрежда под напрежение на празен ход  3.3 волта на клетка или 6.6 волта за общо за двете. заредена на 100% напрежението е 4.2 волта на клетка или 8.4 за двете.

Дано в тази батерия да има монтирана балансна платка иначе си давате парите на вятъра. Липо батериите съставени от повече от 1 елемент се зареждат само с балансиране на напрежението между клетките или всичко в коша след няколко цикъла на заряд/разряд.

Имам триклеткови батерии 2200mAh, които са в кондиция след 12 години  експлоатация и хиляди цикли заряд/разряд, като се ползват в режим на сериозно натоварване с голям ток 10-20А.

Понеже съм слабо запознат в тази област разбрах само някои общи неща от това, което казвате. За сега измерих с мултицет волтажа така, както ми предадоха батериите преди да ги използвам, за да ги поставя на съхранение при престой на същия волтаж. Предполагам, че постъпвам правилно. Още не съм ги използвал. За качеството им малко се съмнявам, понеже вече използвах подобна батерия, но с по-малко mAh и за всяко ново зареждане ми отнемаше с около половин час повече чакане.

на 18.03.2024 г. в 12:48, geagleiam написа:

Понеже съм слабо запознат в тази област разбрах само някои общи неща от това, което казвате. За сега измерих с мултицет волтажа така, както ми предадоха батериите преди да ги използвам, за да ги поставя на съхранение при престой на същия волтаж. Предполагам, че постъпвам правилно. Още не съм ги използвал. За качеството им малко се съмнявам, понеже вече използвах подобна батерия, но с по-малко mAh и за всяко ново зареждане ми отнемаше с около половин час повече чакане.

Написал съм го по-горе: За продължително съхранение тази батерия трябва да е на 7.6 волта. Не е желателно да се разрежда под 6.6 волта и при максимален 100% заряд трябва да е 8.4 волта. 

Какво ще захранва тази батерия?

• Автор
преди 20 часа, AGD написа:

Написал съм го по-горе: За продължително съхранение тази батерия трябва да е на 7.6 волта. Не е желателно да се разрежда под 6.6 волта и при максимален 100% заряд трябва да е 8.4 волта. 

Какво ще захранва тази батерия?

Да, точно на 7.6 волта бяха, когато ги получих. Благодаря за указанията.

По съвета на един приятел ги взех като допълнителни батерии за ръкавици с електрическо отопление, понеже батериите на ръкавиците се оказа, че работят 1 час, а не 12 часа, както е описан продукта.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.