Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Asus My Cinema-P7131 - Проблем ?!?

Featured Replies

Здравейте!

Наскоро си взех ТВ Тунер My Cinema-P7131. Проблема е в това, че като дам стандартната инсталация на драйверите от диска приложен към нея , картата не се разпознава.

Истеглих последните драйвери от сайта на Асус, но и с тях е същата работа.

За това реших да я добавя от "Device Manager"-a. Да обаче когато задам ръчно файла с драйверите ми излизат всякакви карти на Асус , само не и 7131.

Ако някой знае как да реша проблема си нека сподели - било то като ми каже , коя карта заместител да сложа от стандартните драйвери или пък да ми даде линк към работещи драйвери за този модел ТВ Тунер.

Благодаря Ви предварително.

Редактирано от miraka (преглед на промените)

Tози ли е драйвера който си свалил? Може да опиташ и един стар номер, но не съм сигурен дали ще проработи. Премести картата на друг PCI слот, но след като я свалиш изчисти Windows-a от всякакви остатъци от несните драйвери и после я сложи пак. Не си казал дали в Device Manager-a се вижда че има ново устройство - т.е. дали ти стои като multimedia device и чака драйвери за инсталация.
  • Автор
Tози ли е драйвера който си свалил? Може да опиташ и един стар номер, но не съм сигурен дали ще проработи. Премести картата на друг PCI слот, но след като я свалиш изчисти Windows-a от всякакви остатъци от несните драйвери и после я сложи пак. Не си казал дали в Device Manager-a се вижда че има ново устройство - т.е. дали ти стои като multimedia device и чака драйвери за инсталация.

Да този е драйвера, който слагам, но не става с него. Опитвах и със смяна на местана на PCI слотовете, но и така не стана. А иначе в Device Manager-a картата се вижда като Multimedia Device и при смяна на слота винаги се разпознава като нов хардуер. Проблема е че драйверите не тръгват. При инсталиране казват, че картата ми не се поддържа от тях и инсталацията прекъсва.

Редактирано от miraka (преглед на промените)

Да не би случайно да не си инсталирай драйверите за чипсета? Ако не си го направи и трябва да тръгне.

• Автор
Да не би случайно да не си инсталирай драйверите за чипсета? Ако не си го направи и трябва да тръгне.

От къде да взема драйвери за чипсета??? Те не са ли включени в пакета със стандартните драйвери ?

От къде да взема драйвери за чипсета??? Те не са ли включени в пакета със стандартните драйвери ?

Lyudmil според мен визира драйверите на чипсета към същото дъно на което си инсталирал тв тунер картата.От сайта на производителя на същото дъно потърси раздел подръжка и изтегли въпросните драйвери, ако съществуват като опция.С въпросния тунер "My Cinema-P7131" не съм запознат, но подобни карти на MSI, Chronos (основан на SAA7130 Philips reference), Aver и други, инсталацията протича в два етапа.Първият е инсталиране на драйвер на тв картата и същевремено след него на прихващача (capture device) с последвало инсталиране на тв плейър.

Всъщност направих си труда да потърся из гугъл.Темата ти е индексирана вече, поздравления.Чипсетът на тунера е на филипс и нещата с инсталацията течат гладко.Би трябвало да е това:

8_ASUS%20MY%20CINEMA-P7131_33174_LRG.jpg

ASUS My Cinema-P7131 is based on an audio/video chip from Philips and

it’s also compatible with the PCI 2.2 standard.

Ха сега кажи какво ти е дъното, защото това удебеленото малцина подминават недоразбрали.

Поздрави

• Автор
Всъщност направих си труда да потърся из гугъл.Темата ти е индексирана вече, поздравления.Чипсетът на тунера е на филипс и нещата с инсталацията течат гладко.Би трябвало да е това:

8_ASUS%20MY%20CINEMA-P7131_33174_LRG.jpg

Ха сега кажи какво ти е дъното, защото това удебеленото малцина подминават недоразбрали.

Поздрави

Дъното ми е Asus P5B-VM

Дъното ми е Asus P5B-VM

От страницата на Asus за въпросното дъно се разбира, че "Expansion Slots са 2 x PCI 2.2".Така че има хардуерна съвместимост.И ако хардуера е здрав ( слот и тв карта), то проблемът е софтуерен.Аз бих преинсталирал джама наново, след което видео и звукови драйвери на дъното плюс чипсетови и веднага след това самата тв карта.Нея бих монтирал на най-близкия до процесора слот.

Успех

Слушам тук една ми пее песен за 1000 градуса любов.Тази като се изрусила и силиконово напомпила, вярва ли си!?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.