Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Образец за генерално пълномощно

Featured Replies

Има ли някъде в интернет пространството където мога да даунлодвам и принтиран образец за ,,Генерално пълномощно,, , което да в валидно при всеки нотариус.

• Автор

А да ли ще мине пред нотариус за сключване на сделки със земеделски земи? Понеже в пълномощните за сделки със земеделски земи е описано номер парцел и прочие?

преди 19 минути, ined написа:

Пред Нотариуса няма да мине щото го пречукаха.

„Нотариуса“ ... изобщо не е би Нотариус!

В пълномощното най-добре да се опише пред кого и за какво ще служи. Генералното не се приема на някои места.

Генерално пълномощно | Advokatami.bg

Що е генерално пълномощно, и трябва ли ни? | Моравски правен съветник (wordpress.com)

Цитат

В този смисъл генерални пълномощни не съществуват. Могат да бъдат създадени подобни, малко по-общи документи с множество действия и по-широк кръг от адресати. Тук отново трябва да внимаваме, защото има действия, които не биха могли да бъдат съчетани в едно пълномощно, както и адресати, общото посочване на които не е достатъчно, за да бъде признати от който и да е конкретен от тях, правомощия на пълномощника.
Като пример мога да посоча банките, за които, освен че все повече от тях въвеждат собствена форма за действителност, основно и най-важно е конкретизацията на адресат и действия – т.е. пред коя точно банка, какво точно ще се извършва.

преди 12 минути, Raze написа:

В пълномощното най-добре да се опише пред кого и за какво ще служи. Генералното не се приема на някои места.

И едно допълнение:
Изброяването на много адресати е добре, но не винаги достатъчно. Една проста промяна на име или правна форма (от ООД в АД примерно) или преобразуване на някой адресат - прави пълномощното невалидно, за конкретния случай.

Когато 2006 година създадоха НАП - имах проблем, че в пълномощното пишеше старото име (вече не помня, как беше).

преди 1 час, Коркодила написа:

А да ли ще мине пред нотариус за сключване на сделки със земеделски земи? Понеже в пълномощните за сделки със земеделски земи е описано номер парцел и прочие?

Не.
За такива сделки ти трябва нотариално заверено пълномощно и то не е генерално а си имаше друго название но не го помня, поради което не ти трябва никакъв образец, просто отиваш при най близкия нотариус, казваш си "болката", човека ти съставя съответния документ, заверява го, плащаш си и си готов.

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Нотариусите си имат всякакви бланки, не е твоя работа да им носиш някакви!

Обаче ...

Нотариусите имат различни тарифи, за изготвяне на пълномощно и за заверка на подпис!

преди 5 минути, jhoro написа:

Обаче ...

Нотариусите имат различни тарифи, за изготвяне на пълномощно и за заверка на подпис!

Какво общо има това в случая?

преди 1 час, Bubbles написа:

За такива сделки ти трябва нотариално заверено пълномощно и то не е генерално а си имаше друго название но не го помня ...

Чул си нещо, ама и ти не знаеш какво!

Пълномощните са два вида - изрични и общи, наричани и „генерални“.
Ето два примера

Изрично - за МПС

Spoiler

П Ъ Л Н О М О Щ Н О

Долуподписаният: (трите имена по документ за самоличност), ЕГН ……………….., притежаващ л.к. № ……………….., изд. на от МВР-гр. ………………... с постоянен адрес: ……………….., с настоящото

УПЪЛНОМОЩАВАМ

……………….., ЕГН ……………….., л.к. № ……………….., изд. на ……………….. г. от МВР – гр. ……………….., с постоянен адрес: гр. 

Със следните права и представителна власт:

1. Да управлява в страната и в чужбина собственото ми МПС, а именно: Вид ………, марка ………, модел ………, рег.№ ………, рама № ………, двигател № ………, ………; (описание на МПС по талон)

2. Да извършва всякакви действия на разпореждане с гореописаното МПС (да го продава, заменя, дарява, залага и т.н.), в полза на когото намери за добре, при условия и цена, каквито намери за добре, включително с права да договаря сам със себе си и, както с лица, които също представлява
Във връзка с горните права да ме представлява пред всички физически и юридически лица, пред органите на ПП – КАТ, МВР, нотариуси, данъчната администрация, държавни и общински органи и навсякъде другаде, където е необходимо, като подписва всички необходими документи.
Да ме представлява пред застрахователните компании във връзка със застраховането на гореописаното МПС, уведомяване за настъпване на застрахователното събитие, образуване на производство за щета и получаване на застрахователното обезщетение.
Във връзка с горните права да ме представлява пред всички физически и юридически лица, пред органите на ПП – КАТ, МВР, нотариуси, данъчната администрация, държавни и общински органи и навсякъде другаде, където е необходимо, като подава, подписва и получава, от мое име и за моя сметка всички необходими документи.
Настоящото пълномощно е със срок до ………………..

Упълномощител: …………………

Общо

Spoiler

П Ъ Л Н О М О Щ Н О-безсрочно 

Подписаният/ата ……………….., ЕГН ……………….., с л.к.№ ……………….. изд. на ……………….. г., от МВР- ……………….., с настоящето

УПЪЛНОМОЩАВАМ

……………….., ЕГН ……………….., с л.к.№ ……………….., изд. на ……………….. г., от МВР - ……………….., със следните права: 
Да ме представлява в Република България пред всички органи на държавна власт и управление (централни и местни), административни, митнически, НАП, Агенция по вписванията, съответната Агенция по геодезия, картография и кадастър, Националния осигурителен институт, Здравната каса, Националния статистически институт, данъчните власти, всички застрахователни дружества, пред Полицията, КАТ, съдебните власти, водоснабдителните и електроснабдителните дружества, “Топлофикация”, фирмите за топлинно счетоводство, „БТК” ЕАД и други, да извършва всички необходими фактически и правни действия, като за целта съставя, попълва, подава, изисква и получава документи, молби, справки, формуляри, декларации, данъчни декларации, удостоверения, разрешения и други, да подписва всякакви документи, изпълнява всички мои задължения, води преговори, сключва договори и спогодби. Да получава и предава парични суми, ценни книжа, документи и вещи от и на лица, фирми, организации, учреждения  и предприятия. Да води преговори и да сключва от мое име договори, каквито намери за добре и при цени и условия, каквито договори.
Да открива и  закрива  банкови  сметки в  лева и във валута във банка по неин/негов избор, включително, но не само:  “Банка  ДСК” ЕАД, “Юробанк И Еф Джи България” АД, “Уникредит Булбанк” АД, „Райфайзенбанк (България)” ЕАД, “Обединена българска банка”АД, “Централна Кооперативна банка”АД, “Общинска Банка”АД, “Първа Инвестиционна Банка” АД, както и  всички неизброени банки, от мое име и за моя сметка, да тегли и внася суми без ограничение в размера, да получава банкови карти и ПИН-кодове за картата, като за целта попълва всички необходими документи, да ИЗВЪРШВА без ограничение в размера всички банкови операции, включително преводи в чужбина без ограничение в размера, вида на валутата и сроковете, да получава банкови извлечения, парагони, служебни бележки и др., като за  целта ме подписва навсякъде, където е необходимо, включително да ликвидира сметките.
Да ме представлява пред пощенските служби в Р.България и да получава пратки, колети, писма, парични записи, като за целта попълва и подава документи и ме подписва, където е необходимо.
Пълномощното издавам генерално и безсрочно. За всички неописани изрично  в пълномощното случаи, упълномощеният да се счита като мой генерален пълномощник, като пълномощното се тълкува изцяло в негова полза. Същият има право да договаря за всичко от мое име, включително и сам със себе си, включително да преупълномощава с горните права трети лица.

преди 16 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Какво общо има това в случая?

Има разлика в парите - не в резултата!

преди 4 минути, jhoro написа:

Чул си нещо, ама и ти не знаеш какво!

Пълномощните са два вида - изрични и общи, наричани и „генерални“.
Ето два примера

Изрично - за МПС

Покажи скритото съдържание

П Ъ Л Н О М О Щ Н О

Долуподписаният: (трите имена по документ за самоличност), ЕГН ……………….., притежаващ л.к. № ……………….., изд. на от МВР-гр. ………………... с постоянен адрес: ……………….., с настоящото

УПЪЛНОМОЩАВАМ

……………….., ЕГН ……………….., л.к. № ……………….., изд. на ……………….. г. от МВР – гр. ……………….., с постоянен адрес: гр. 

Със следните права и представителна власт:

1. Да управлява в страната и в чужбина собственото ми МПС, а именно: Вид ………, марка ………, модел ………, рег.№ ………, рама № ………, двигател № ………, ………; (описание на МПС по талон)

2. Да извършва всякакви действия на разпореждане с гореописаното МПС (да го продава, заменя, дарява, залага и т.н.), в полза на когото намери за добре, при условия и цена, каквито намери за добре, включително с права да договаря сам със себе си и, както с лица, които също представлява
Във връзка с горните права да ме представлява пред всички физически и юридически лица, пред органите на ПП – КАТ, МВР, нотариуси, данъчната администрация, държавни и общински органи и навсякъде другаде, където е необходимо, като подписва всички необходими документи.
Да ме представлява пред застрахователните компании във връзка със застраховането на гореописаното МПС, уведомяване за настъпване на застрахователното събитие, образуване на производство за щета и получаване на застрахователното обезщетение.
Във връзка с горните права да ме представлява пред всички физически и юридически лица, пред органите на ПП – КАТ, МВР, нотариуси, данъчната администрация, държавни и общински органи и навсякъде другаде, където е необходимо, като подава, подписва и получава, от мое име и за моя сметка всички необходими документи.
Настоящото пълномощно е със срок до ………………..

Общо

Подписаният/ата ……………….., ЕГН ……………….., с л.к.№ ……………….. изд. на ……………….. г., от МВР- ……………….., с настоящето

УПЪЛНОМОЩАВАМ

……………….., ЕГН ……………….., с л.к.№ ……………….., изд. на ……………….. г., от МВР - ……………….., със следните права: 
Да ме представлява в Република България пред всички органи на държавна власт и управление (централни и местни), административни, митнически, НАП, Агенция по вписванията, съответната Агенция по геодезия, картография и кадастър, Националния осигурителен институт, Здравната каса, Националния статистически институт, данъчните власти, всички застрахователни дружества, пред Полицията, КАТ, съдебните власти, водоснабдителните и електроснабдителните дружества, “Топлофикация”, фирмите за топлинно счетоводство, „БТК” ЕАД и други, да извършва всички необходими фактически и правни действия, като за целта съставя, попълва, подава, изисква и получава документи, молби, справки, формуляри, декларации, данъчни декларации, удостоверения, разрешения и други, да подписва всякакви документи, изпълнява всички мои задължения, води преговори, сключва договори и спогодби. Да получава и предава парични суми, ценни книжа, документи и вещи от и на лица, фирми, организации, учреждения  и предприятия. Да води преговори и да сключва от мое име договори, каквито намери за добре и при цени и условия, каквито договори.
Да открива и  закрива  банкови  сметки в  лева и във валута във банка по неин/негов избор, включително, но не само:  “Банка  ДСК” ЕАД, “Юробанк И Еф Джи България” АД, “Уникредит Булбанк” АД, „Райфайзенбанк (България)” ЕАД, “Обединена българска банка”АД, “Централна Кооперативна банка”АД, “Общинска Банка”АД, “Първа Инвестиционна Банка” АД, както и  всички неизброени банки, от мое име и за моя сметка, да тегли и внася суми без ограничение в размера, да получава банкови карти и ПИН-кодове за картата, като за целта попълва всички необходими документи, да ИЗВЪРШВА без ограничение в размера всички банкови операции, включително преводи в чужбина без ограничение в размера, вида на валутата и сроковете, да получава банкови извлечения, парагони, служебни бележки и др., като за  целта ме подписва навсякъде, където е необходимо, включително да ликвидира сметките.
Да ме представлява пред пощенските служби в Р.България и да получава пратки, колети, писма, парични записи, като за целта попълва и подава документи и ме подписва, където е необходимо.
Пълномощното издавам генерално и безсрочно. За всички неописани изрично  в пълномощното случаи, упълномощеният да се счита като мой генерален пълномощник, като пълномощното се тълкува изцяло в негова полза. Същият има право да договаря за всичко от мое име, включително и сам със себе си, включително да преупълномощава с горните права трети лица.

Има разлика в парите - не в резултата!

Както казах не знам как точно се нарича, знам само че за конкретните цели не е генерално, толковаи го знам защото преди години често се налагаше да вадим такива и това винаги се случваше при нотариус без търсене на образци.

• Автор
преди 1 час, Bubbles написа:

Не.
За такива сделки ти трябва нотариално заверено пълномощно и то не е генерално а си имаше друго название но не го помня, поради което не ти трябва никакъв образец, просто отиваш при най близкия нотариус, казваш си "болката", човека ти съставя съответния документ, заверява го, плащаш си и си готов.

Това няма как стане в българското посолство в Хага. Казаха ми, донеси го в свободен текст, ние само ще го заверим.

преди 31 минути, Коркодила написа:

Това няма как стане в българското посолство в Хага. Казаха ми, донеси го в свободен текст, ние само ще го заверим.

Това е

преди 1 час, jhoro написа:

заверка на подпис

Удостоверяват, че точно ти си подписал документа.

За съдържанието - дадох ти пример

преди 57 минути, jhoro написа:

Общо

УПЪЛНОМОЩАВАМ

може да допишеш някоя институция или друг адресат.

И да добавя - имах и по-сложен случай - с преупълномощаване:

Цитат

ПЪЛНОМОЩНО

Подписаните
лице 1 с всички данни

лице 2 с всички данни чрез пълномощник лице 1 с пълномощно Рег.№ ..../|**.**.20** г.

лице 3 с всички данни чрез пълномощник лице 1 с всички данни с пълномощно Рег.№ ***/**.**.20** г.

УПЪЛНОМОЩАВАМ

и

ПРЕУПЪЛНОМОЩАВАМ

лице 4 с всички данни

1. Да ИЗВЪРШВА всички правни действия и да ме ПРЕДСТАВЛЯВА пред всички физически лица и държавни, общински /включително ЕСГРАОН/ и частни юридически лица, организации, учреждения, кооперации, комисии, институции, администрации, съдебни, финансови и данъчни институции и техните подразделения /НАП, МДТ, АДВ, НОИ, ТДД, РЗОК, пенсионно осигуряване и социални грижи и всички други в град ....... и Р. България /Агенция по вписванията, Агенция по кадастър, прокуратура, следствие, съд, Митница ........ и Митнически бюра и офиси в ........ и технически институции, В и К, Енергоразпределение, БТК и нотариуси в ........, в страната и в чужбина, като подава заявления и документи /включително паспорти, лични карти и свидетелство за правоуправление, включително ЕСГРАОН при Община ........ и РДВР (ОД на МВР) и навсякъде където е необходимо, както и да получава такива, включително и да подава и получава декларации за установяване на факти и обстоятелства, да внася и получава суми и всички видове документи от горепосочените институции и лица, включително и да получава от тези организации данни, представляващи служебна тайна или информация и данни, защитени от закона като мой лични данни.
2. Да ме ПРЕДСТАВЛЯВА и да ПОДПИСВА всякакви документи, включително и договори, като ги сключва и ме задължава по тях, както и да сключва договори за отдаване под аренда и наем с имоти и движими вещи, като уговаря условия, приподписва анекси към тях, уговаря срокове, както и да ме снабдява с констативни актове, като във всички упоменати случаи се съобразява единствено със своята воля и с волята на съдоговорителите.
3. Да ПОЛУЧАВА и ПОДАВА суми, вещи и документи, заявления, протоколи, заповеди, съобщения, предизвестия и пакети от документи за трудови правоотношения, пощенски записи и за издаване на дипломи, трудови книжки и удостоверения за управление на МПС, майсторски свидетелства, свидетелство за съдимост от РС-........, здравни книжки, паспорти и лични карти, свидетелство за управление от- и на- лица и организации, както и да се разпорежда с всички видове акции, дивиденти и дялови вноски, застраховки /във всички застрахователни компании /, както и обезщетения от Бюрото по труда /Борсата по труда/, както и суми представляващи наследствени пенсионни и други видове пенсионни осигуровки от НОИ, както и от Централна поща и от всички пощенски клонове и от всички органи и организации, както и всички видове граждански плодове по смисъла на ЗЗД и ТЗ и да ме представлява във връзка с тези права пред „МТЕЛ“, „ГЛОБУЛ“ и „ВИВАТЕЛ“ /като открива и закрива сметки и постове/, всички физически и юридически лица в Р. България,
както да получава и подава документи, заявления, да сменя телефонни постове, да ги прехвърля включително партиди, както и да получава суми във връзка с дадените пълномощия, включително и пенсионните осигуровки и социалните помощи от съответните органи, пощи, пощенски клонове и банки /включително и в БАНКА „ДСК“ ЕАД, „Алианц Банк България“ АД, „Райфайзенбанк България“ АД, „ОББ“ АД, БНП Париба, TBI кредит и др./
4. Да се явява от мое име и за моя сметка по всички видове съдебни дела и защити на всички видове мои права и интереси, с право да сключва спогодби, да завежда, оттегля искове, признава чужди права и да се отказва от права.
5. Във връзка с горните права да ме представлява пред абсолютно всички държавни, общински, съдебни органи, администрации, дирекции, застрахователни компании, посолства, консулства, митници и гранични пунктове, банки и др., и всички други физически и юридически лица в Р. България, както и да преупълномощава трети лица и/или адвокати с
горните права, както и всички упоменати по-горе права да се считат и за всички градове в Р. България.
Настоящото пълномощно се издава със неограничен срок / безсрочно / и всички права включени в него следва да се тълкуват изцяло в полза на правата на упълномощеният да ме представлява.

Преупълномощител: …………………

преди 4 часа, Коркодила написа:

Има ли някъде в интернет пространството където мога да даунлодвам и принтиран образец за ,,Генерално пълномощно,, , което да в валидно при всеки нотариус.

Пак ли искаш да минеш тънко? 😄Иди при нотариус да ти го изготви както трябва.

преди 58 минути, _Aumi_ написа:

Пропускаш една подробност - питащия се намира в Нидерландия!!!
Нотариуси там - само местни. Пълномощното също ще е „местно“ - на нидерландски.

Ако се отнася за институции и казуси в България - ще трябва превод и легализация. Тоест - става много дебело!

• Автор
преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Пак показваш, че си неграмотна. Българското посолство е единствена институция извън България, която може да извършва български нотариални услуги. И се заплаща. Няма нищо безплатно. Дори спирането в капана за мишки не е безплатно.

преди 11 минути, Коркодила написа:

Пак показваш, че си неграмотна. Българското посолство е единствена институция извън България, която може да извършва български нотариални услуги. И се заплаща. Няма нищо безплатно. Дори спирането в капана за мишки не е безплатно.

пусни мейл на лични утре ще ти пратя каквто ти трябва

освен пълномощно и декларации ти трябват

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.