Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с бойлер Tesy

Featured Replies

Здравейте. От около година имаме бойлер на Tesy модел: CTV 503820 B11 TSR - 50L  стрелката на бойлера никога не стига до максимума, а примерно няколко сантиметра преди максимума (което си е значително) и водата едвам стига за мен да се изкъпя (пък да се обръсна - абсурд)  пък какво останало за жената, която има и дълга коса за миене. Погледнах въртящото копче под него да не би да е на резерва или нещо подобно, но не е, на 5-те точици е (което е максимума, там е на точки а не чертички). Свети в момента едната страна в червено/оранжево а другата страна на прозорчето в синьо. Нямам си наидея какво точно описват, но бойлера не се гаси никога, стои си включен и той като се напълни си спира сам (но проблема е че никога не се пълни целия). Имате ли напредстава къде може да е проблема?

П.С. Не съм сигурен дали описвам точно проблема дали не се пълни, или не загрява, но топлата вода не стига. Ще прикача снимка: 

image.png.af69caa7dcec8e8d45e13622cff985d1.pngimage.png.f14ac25e6291c9f8f1a778c6e7f876cc.png

Стрелката не е добре да стига до максимума, ако стигне ще е проблем. С 50 литра бойлер не знам как мислиш двама човека да се къпете, по-добре изчакай да загрее след всяко къпане. Прочети и упътването, изключи еко режима.

204068_006-User-Manual-TESY-B11B12-SimpatEco.pdf

преди 52 минути, Not a programmer написа:

Здравейте. От около година имаме бойлер на Tesy модел: CTV 503820 B11 TSR - 50L  стрелката на бойлера никога не стига до максимума, а примерно няколко сантиметра преди максимума (което си е значително) и водата едвам стига за мен да се изкъпя (пък да се обръсна - абсурд)  пък какво останало за жената, която има и дълга коса за миене. Погледнах въртящото копче под него да не би да е на резерва или нещо подобно, но не е, на 5-те точици е (което е максимума, там е на точки а не чертички). Свети в момента едната страна в червено/оранжево а другата страна на прозорчето в синьо. Нямам си наидея какво точно описват, но бойлера не се гаси никога, стои си включен и той като се напълни си спира сам (но проблема е че никога не се пълни целия). Имате ли напредстава къде може да е проблема?

П.С. Не съм сигурен дали описвам точно проблема дали не се пълни, или не загрява, но топлата вода не стига. Ще прикача снимка: 

image.png.af69caa7dcec8e8d45e13622cff985d1.pngimage.png.f14ac25e6291c9f8f1a778c6e7f876cc.png

50 литра бойлер и само за аварийни ситуации. Демек да си на топлофикация и ако спрат топлата вода да имаш топла вода, докато я пуснат. Без топлофикация от 80 литра нагоре.

• Автор

Ами за съжаление самата баня е малка и тясна и не позволява по-голям бойлер. Така е от както сме се нанесли в квартирата. И аз смятам че просто 50л са малко. За съжаление тук няма топлофикация. Цял живот съм свикнал на топлофикация и съм нямал тези проблеми, та затова и питам. Ясно, благодаря ви за бързите отговори.

Увеличи си температурата на загряване - на макс и върни 2мм. Недостатък - в райони с по-твърда вода отлагането на котлен камък е по-интензивно при ползване на по-гореща вода.
Културата на ползване на топла вода от бойлер е различна от тази на ползване на топла вода от ТЕЦ.

преди 8 часа, Not a programmer написа:

Имате ли напредстава къде може да е проблема?

Проблема ти е капацитета.

преди 5 часа, Not a programmer написа:

Ами за съжаление самата баня е малка и тясна и не позволява по-голям бойлер.

Ползвай "хоризонтален". 

GCH (L) 100 44 30 B12 TSR (tesy.bg)

Успех!

• Автор
на 26.02.2024 г. в 6:43, dioib написа:

Проблема ти е капацитета.

Ползвай "хоризонтален". 

GCH (L) 100 44 30 B12 TSR (tesy.bg)

Успех!

Благодаря! Доста добро предложение, че ѝ щадящо бюджета. Ще го погледна.

• Автор

Update:  След като споделих мненията ви с приятелката ми, тя ми каза че при майка ѝ бойлерът е също 50л и е бил подобен модел (отново на теси) майка ѝ се къпела с вряла вода, след 15 минути вече имало вода и за нея. А пък с нашият само тя не може да се изкъпе. И аз смятам че нещо не е на ред, понеже след едно миене на чинии и бойлера е почти празен което не ми се струва много правилно.

на 26.02.2024 г. в 6:04, цър-вул написа:

Увеличи си температурата на загряване - на макс и върни 2мм. Недостатък - в райони с по-твърда вода отлагането на котлен камък е по-интензивно при ползване на по-гореща вода.
Културата на ползване на топла вода от бойлер е различна от тази на ползване на топла вода от ТЕЦ.

Имам само една врътка и тя е с точици 1 точка, 2 точки , 3 , 4 и  5 май и "e" режим, който се води Еко или нещо подобно. Вмомента е на максимума.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.