Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с подновяване на изтекъл сертификат под Windows 11

Featured Replies

Работейки с Visual Studio ми излезе грешка, която е свързана с изтекъл сертификат /не знам точно как се казва/. Отворих Edge и в разделът за сертификати виждам това:

spacer.png

Потърсих начин за неговото подновяване, като се допитах до ChatGPT - линк към чата.

Обаче срещам затруднение. Следвам инструкциите от чата, но не виждам "Certificate Template Information" (Информация за шаблона на сертификата).

spacer.png

Съответно опцията за заявка на нов сертификат не работи.

spacer.png

Дайте идея как да го подновя ?

Разрешен от цър-вул

преди 36 минути, 2249 написа:

Работейки с Visual Studio ми излезе грешка

В eventid каква грешка е регистрирана във връзка с VS?
И каква точно грешка ти съобщава VS?
Виж това:
https://learn.microsoft.com/en-us/visualstudio/deployment/clickonce-and-authenticode?view=vs-2022#update-expired-certificates

Spoiler
  • Update the .NET Framework version 3.5 or later.

• Uninstall the application, and reinstall a new version with a valid certificate.

• Автор

Грешката в VS:

Severity    Code    Description    Project    File    Line    Suppression State
Error        An error occurred while signing: Failed to sign bin\Debug\app.publish\Договор на лице по чл.114 от КТ.exe. SignTool Error: No certificates were found that met all the given criteria.    Договор на лице по чл.114 от КТ            

Нямаш генериран сертификат за подписване, а не, че е изтекъл някой сертификат.
https://stackoverflow.com/questions/22946399/signtool-error-no-certificates-were-found-that-met-all-given-criteria-with-a-wi
https://copyprogramming.com/howto/how-to-create-self-signed-certificate-in-windows

• Автор

Първия линк го посетихпреди да пусна темата. Когато махна тикчето приложението сработва. Иначе с тикче се вижда сертификат, който е изтекъл.

spacer.png

Да разбирам, че този сертификат няма отношение за работата на системата и спокойно може да бъде изтрит ?

• Автор

Изтрих изтеклия сертификат и от втория линк пробвах да генерирам нов. Резултатът е

spacer.png

обаче файл с разширение .pfx, създаден с днешна дата, не намирам. Пуснах търсачката да рови из компютъра за  Microsoft.PowerShell.Security\Certificate::LocalMachine\MY но не намира.

• Решение
  • Автор

Проблемът е решен. Мерси, @цър-вул

1. Старият сертификат се трие. И без това е изтекъл и не върши работа.

2. Стартира се PowerShell /задължително като Администратор/ и се изпълнява командата:

New-SelfSignedCertificate -Type CodeSigningCert -Subject "CN=YourCompany CA, 0=Your Corporation, C=US" -TextExtension @("2.5.29.19={text}false") -KeyUsage DigitalSignature -KeyLength 2048 -NotAfter (Get-Date).AddMonths(33) -FriendlyName friendlyName2

където трябва да бъдат сменени:

- YourCompany CA - вписвате име по желание

- Your Corporation - вписвате име по желание

Аз си направих едно текстово файлче, копирах командата и направих нужните промени. След това копирах новата команда и я сложих и изпълних в PowerShell.

С това генерирането и записването на новия сертификат приключва, но той още не може да бъде използван.

3. Натиска се WIN + R и се вписва командата mmc. Появява се прозорец с искане на разрешение за стартиране на процеса - натиска се YES. Появява се следния прозорец:

spacer.png

Поредността на действия е следната: File - Add/Remove Snap-In - маркира се Certificates и се натиска Add. От новите прозорци се избира поредно Computer account /Next/ и Local computer. Finish - Ok. След това се избира Certificates - Personal - Certificates. В средната графа трябва да е видим и новият сертификат.

4. Десен бутон върху новия сертификат и се избира All Tasks - Export. Преминава се през съветника за експорт на сертификата и се избира място за запис на .pfx файла.

5. Следва инсталиране на сертификата. Десен бутон върху .pfx файла и избор за инсталиране на сертификата в папка Personal.

Това е. :wink12: Сертификатът вече е видим и може да бъде използван.

преди 11 минути, 2249 написа:

3. Натиска се WIN + R и се вписва командата mmc. Появява се прозорец с искане на разрешение за стартиране на процеса - натиска се YES. Появява се следния прозорец:

spacer.png

Поредността на действия е следната: File - Add/Remove Snap-In - маркира се Certificates и се натиска Add. 

3. Натиска се WIN + R и се вписва командата
certmgr.msc
или
mmc certmgr.msc

image.png.551470b78ed15968ac836367d15ceaa1.png

ПП Първоначално тръгна малко накриво питането ти. :)  Ама влязохме в релси...
Честито!

преди 4 часа, 2249 написа:

Проблемът е решен. Мерси, @цър-вул

1. Старият сертификат се трие. И без това е изтекъл и не върши работа.

2. Стартира се PowerShell /задължително като Администратор/ и се изпълнява командата:

New-SelfSignedCertificate -Type CodeSigningCert -Subject "CN=YourCompany CA, 0=Your Corporation, C=US" -TextExtension @("2.5.29.19={text}false") -KeyUsage DigitalSignature -KeyLength 2048 -NotAfter (Get-Date).AddMonths(33) -FriendlyName friendlyName2

където трябва да бъдат сменени:

- YourCompany CA - вписвате име по желание

- Your Corporation - вписвате име по желание

Аз си направих едно текстово файлче, копирах командата и направих нужните промени. След това копирах новата команда и я сложих и изпълних в PowerShell.

С това генерирането и записването на новия сертификат приключва, но той още не може да бъде използван.

3. Натиска се WIN + R и се вписва командата mmc. Появява се прозорец с искане на разрешение за стартиране на процеса - натиска се YES. Появява се следния прозорец:

spacer.png

Поредността на действия е следната: File - Add/Remove Snap-In - маркира се Certificates и се натиска Add. От новите прозорци се избира поредно Computer account /Next/ и Local computer. Finish - Ok. След това се избира Certificates - Personal - Certificates. В средната графа трябва да е видим и новият сертификат.

4. Десен бутон върху новия сертификат и се избира All Tasks - Export. Преминава се през съветника за експорт на сертификата и се избира място за запис на .pfx файла.

5. Следва инсталиране на сертификата. Десен бутон върху .pfx файла и избор за инсталиране на сертификата в папка Personal.

Това е. :wink12: Сертификатът вече е видим и може да бъде използван.

Много сложни операции за един сертификат :)

преди 2 минути, цър-вул написа:

ама нов

И аз имам VS 2022 ама не знам какви са ми сертификатите.

преди 1 минута, цър-вул написа:

?

Странно ми стана с тия сертификати, защото досега не ми са се случвали такива неща.

А работата била сериозна.

преди 2 минути, цър-вул написа:

Отвори едно писано от теб приложение и опитай да го подпишеш.

Нямам такова, ако съм те разбрал правилно 🙂

• Автор
преди 1 час, В. Велев написа:

Нямам такова, ако съм те разбрал правилно 🙂

А защо пишеш в темата въобще ?

преди 6 минути, 2249 написа:

А защо пишеш в темата въобще ?

Няма какво да правя. Гледам да ядосам някой.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.