Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ремонт на Събуфер B&W ASW 2500

Featured Replies

Здравейте. Имам нужда от съвет за сервиз на усилвателя на буфера. До сега не можаха да го разберат проблема в Бушона. Всичко на мерене било ок, но като се върже към говорителя и започва да гъгне, а говорителя е здрав.

Благодаря, колеги!

преди 7 минути, divanster написа:

Здравейте. Имам нужда от съвет за сервиз на усилвателя на буфера. До сега не можаха да го разберат проблема в Бушона. Всичко на мерене било ок, но като се върже към говорителя и започва да гъгне, а говорителя е здрав.

Благодаря, колеги!

Да погледнат и измерят транзисторите на крайното съпало. А ако е интегрално - сменя се интегралната схема.

преди 1 час, divanster написа:

До сега не можаха да го разберат проблема в Бушона. Всичко на мерене било ок, но като се върже към говорителя и започва да гъгне, а говорителя е здрав.

Кои са тези майстори? В кой сервиз?

преди 8 минути, AGD написа:

Кои са тези майстори? В кой сервиз?

Има такъв сервиз във София. Явно затова е написал "Бушона" Ако не стане при тях, има и друг "Предпазител" но е по скъп ремонта.

преди 9 минути, Колев 74 написа:

Има такъв сервиз във София. Явно затова е написал "Бушона" Ако не стане при тях, има и друг "Предпазител" но е по скъп ремонта.

Ако не могат да оправят един суб, да ходят да сменят бушони (по-добре и там да не пипат да не ги удари тока).

• Автор

Да, извинявам се, сервизът е "Бушона". Ако можете да ме насочите към някой друг специализиран сервиз? Като мерели, всичко било ок, докато не закачат говорите и тогава започва гъгненето.

преди 4 минути, divanster написа:

Да, извинявам се, сервизът е "Бушона". Ако можете да ме насочите към някой друг специализиран сервиз? Като мерели, всичко било ок, докато не закачат говорите и тогава започва гъгненето.

Всеки радиотелевизионен сервиз. Този сервиз да не е за миксери и котлони?

преди 5 минути, divanster написа:

Те, или Вие, тази операция не я правете по вече. Не е необходимо . В София има достатъчно добри сервизи, за да разчитате на някакъв гаражен. И най важното. Преди подмяната, техникът трябва да е наясно кое е причинило повредата и чак тогава, след като се изясни, да се предприемат следващите мерки по смяната. Друго не мога да ви посъветвам. 

• Автор

Уж са много добри, 3 месеца чаках да го тестват. Бая тестове му правили, ама уви, не могат да се справят.

преди 4 минути, divanster написа:

Уж са много добри, 3 месеца чаках да го тестват.

Даже не са го и отваряли. Стоял е да събира прах.

• Автор

Ами 700 вата усилвател, с 1000вата пик, тежи 28 кила, явно не им  е било забавно.

преди 2 минути, divanster написа:

Ами 700 вата усилвател, с 1000вата пик, тежи 28 кила, явно не им  е било забавно.

Пишете ги тези ватове, кой как му падне. Защо поне не прочетете нещо по тези въпроси, че има хора които четат и се подсмихват отстрани.

Взеха ли ти наем за 3-те месеца тестове?

Тестове се правят първо на захранване после на усилвателя, има генератори, осцилоскопи чак тогава се включва говорителя.

Тези ватове ги раздели на 10 и може да се доближиш до истината.

Като им видиш отзивите и ти става ясно какви некадърници са. Чувал съм ги и преди да ги хранят. Вземали пари за ''диагностика'' и накрая уреда се връща в началното му състояние, даже и по зле, къде с козметични дефекти/ефекти, ако пък си харесат някоя здрава оригинална част може да си я вземат и да сложат китайска реплика. :laughing5:

• Автор
преди 14 часа, Колев 74 написа:

Пишете ги тези ватове, кой как му падне. Защо поне не прочетете нещо по тези въпроси, че има хора които четат и се подсмихват отстрани.

Е, хайде сега, пишем си. Не всеки разбира. Аз не съм от много разбиращите. Това са спецификациите на машината, сега колко е реално няма как да знам :

Specifications: * Driver 10'' diameter long throw woofer of a resin-bonded mixture of paper and Kevlar fibres to withstand deformation under stress Frequency response: 20 Hz - 150 Hz (6dB); 23 Hz - 100 Hz (3dB) Integral amplifier power: 700 watts continuous; 1000watts short term Dimensions: Width: 12.4''; Height: 12.4''; Diameter: 15.8''

Поздрави ;)

преди 14 часа, AGD написа:

Взеха ли ти наем за 3-те месеца тестове?

Тестове се правят първо на захранване после на усилвателя, има генератори, осцилоскопи чак тогава се включва говорителя.

Тези ватове ги раздели на 10 и може да се доближиш до истината.

Да, прав сте. Но аз не съм майстор на таква техника и не разбирам, затова отивам в уж  известен и "читав" сервиз, който явно не е....

преди 3 минути, divanster написа:

Е, хайде сега, пишем си. Не всеки разбира. Аз не съм от много разбиращите. Това са спецификациите на машината, сега колко е реално няма как да знам :

Specifications: * Driver 10'' diameter long throw woofer of a resin-bonded mixture of paper and Kevlar fibres to withstand deformation under stress Frequency response: 20 Hz - 150 Hz (6dB); 23 Hz - 100 Hz (3dB) Integral amplifier power: 700 watts continuous; 1000watts short term Dimensions: Width: 12.4''; Height: 12.4''; Diameter: 15.8''

Поздрави ;)

Човече! Аз нямам нищо против вас.

Тази фирма е английска, на двама братя и е една от многото конкурентни на световния пазар. Погледни им портфолиото. Погледни и цените на изделията им. Оригинален или не ,твоят събуфер можеш много лесно да разбереш. Фирмата поставя на всяко свое изделие оригинален стикер на задната страна, изработен от малка алуминиева плочка, на която са графирани, модела и основните технически характеристики на изделието.

Повтарям - на алуминиева плочка, а не на хартия. В Англия е най предпочитаната а и не само там от HI-FI любителите.

• Автор
преди 11 минути, Колев 74 написа:

Човече! Аз нямам нищо против вас.

Тази фирма е английска, на двама братя и е една от многото конкурентни на световния пазар. Погледни им портфолиото. Погледни и цените на изделията им. Оригинален или не ,твоят събуфер можеш много лесно да разбереш. Фирмата поставя на всяко свое изделие оригинален стикер на задната страна, изработен от малка алуминиева плочка, на която са графирани, модела и основните технически характеристики на изделието.

Повтарям - на алуминиева плочка, а не на хартия. В Англия е най предпочитаната а и не само там от HI-FI любителите.

Като го взема от тия юнаци ще погледна. Доста масивно е изработен иначе.

преди 2 минути, divanster написа:

Като го взема от тия юнаци ще погледна. Доста масивно е изработен иначе.

Е! Те нямат нещо правено от тях, което да не е масивно. Погледни серията 800 или 802 !  130 кила е само една колона.

• Автор

Колеги, ама така и не казахте някой читав сервиз или техник 😜

на 28.02.2024 г. в 19:27, divanster написа:

Колеги, ама така и не казахте някой читав сервиз или техник

На мене никога не ми се е налагало да ходя на сервиз и не мога да ти предложа. Аз сам си ги правя.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.