Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с пистов ремък Lancer 1.8

Featured Replies

Здравейте, наскоро закупих Mitsubishi Lancer 2009 1.8 143 коня автоматик на 112 000 км, единственото нещо, което се откри беше, че пистовият ремък е за смяна в скоро време и при първа възможност го смених с чисто нов (на Bosch) и нови ролки. Преди 3 дни обаче пътувах Бургас - София и 20 км преди да вляза в София, воланът ми започна да се втърдява и да става неуправляем до такава степен, че като влязох в центъра на София се чу удар в предната част на колата, светна чека за акумулатора и волана почти беше като заключен. Оказа се,че пистовият ми ремък е излязъл от релси и затова са се случили нещата. Карах я на майстор, там се установи, че няма нищо счупено. Казанчето на хидравличната течност също е здраво и няма течове. По някаква причина обаче, нещо е накарало ремъка да излезе от мястото си. Някой да е имал подобен проблем и да знае как се разрешава?

Благодаря предварително!

А някакви ранни симптоми на хлабав ремък, като присвирване ("щурци" под капака) щом подадеш газ? Ако не е бил добре обтегнат, ще свири. Ако не е свирил, значи има друга драма. Той трябва да е канален, с 3-4 писти. Не излиза току-така. Някой може да си е "оставил ръцете" по ролките. Обтящната ролка може да не е поставена като хората, щом се е откопчал като с удар. В този контур има само радиални натоварвания, нищо аксиално, което насила да го извади от пистите като с лост.

преди 3 часа, stankostg написа:

Здравейте, наскоро закупих Mitsubishi Lancer 2009 1.8 143 коня автоматик на 112 000 км, единственото нещо, което се откри беше, че пистовият ремък е за смяна в скоро време и при първа възможност го смених с чисто нов (на Bosch) и нови ролки. Преди 3 дни обаче пътувах Бургас - София и 20 км преди да вляза в София, воланът ми започна да се втърдява и да става неуправляем до такава степен, че като влязох в центъра на София се чу удар в предната част на колата, светна чека за акумулатора и волана почти беше като заключен. Оказа се,че пистовият ми ремък е излязъл от релси и затова са се случили нещата. Карах я на майстор, там се установи, че няма нищо счупено. Казанчето на хидравличната течност също е здраво и няма течове. По някаква причина обаче, нещо е накарало ремъка да излезе от мястото си. Някой да е имал подобен проблем и да знае как се разрешава?

Благодаря предварително!

Проверете  ремъчната шайба на коляновият вал и ремъчната шайба на алтернатора.Шест канален ремък не изпада просто така...

преди 3 часа, Rammkopf написа:

А някакви ранни симптоми на хлабав ремък, като присвирване ("щурци" под капака) щом подадеш газ? Ако не е бил добре обтегнат, ще свири. Ако не е свирил, значи има друга драма. Той трябва да е канален, с 3-4 писти. Не излиза току-така. Някой може да си е "оставил ръцете" по ролките. Обтящната ролка може да не е поставена като хората, щом се е откопчал като с удар. В този контур има само радиални натоварвания, нищо аксиално, което насила да го извади от пистите като с лост.

Шайбата на този автомобил е демпферна, т.е. между две метални шайби е вулканизирано парче гума-образно казано, ако има нещо разбито там или луфт в някоя друга шайба, всяко аксиално движение ще стане и радиално.

преди 21 минути, fitterman написа:

Проверете  ремъчната шайба на коляновият вал и ремъчната шайба на алтернатора.Шест канален ремък не изпада просто така...

Шайбата на този автомобил е демпферна, т.е. между две метални шайби е вулканизирано парче гума-образно казано, ако има нещо разбито там или луфт в някоя друга шайба, всяко аксиално движение ще стане и радиално.

Мен ме смущава фактът, че е стигнал от Бургас чак до София, първо, и второ, че е отишъл лри механик, закачили са всичко и пак е в движение, без да са консфатирали счупване ... Или има нещо, което му убягва в цялата история, или механикът нещо му е "спестил" ... ако е само с демпферна шайба и има разбита ролка, нямаше ли да усети трусове още по магистралата? Това е бензинов мотор с 5-степенна кутия. Ако е карал по "Тракия" със 120-140, не е било с 2000 оборота, повече къмто 3500-4000. Не споря с тебе, просто се опитвам да събера на 2 магарета сламата ...

Аз просто изказвам предположение.Освен това в "спора се ражда истината", така че, когато "спорим" аргументирано е в полза на всички.

След това лирично отклонение, бих могъл да допусна още, че е сбъркан ремъка или че е монтиран неправилно...

Освен всичко това би било добре да разберем-колко е каран автомобила преди да се установи, че ремъка е за смяна, смененият ремък защо е сменен (нацепен,напукан,липсващи канали, друго)?До преди смяната какъв е бил ремъка на автомобила(оригинален, афтърмаркет)?

На пример на мен по каталог ми излиза следният ремък:6PK2563,това ли е закупеният или някакъв друг?

Освен всичко друго, само заради "спора", един ремък може да кара с проблем в самият ремък или задвижваните от него агрегати 2,200,2000,20000 км. , преди да даде дефект.

Аз съм карал със счупена демпферна шайба повече от месец. Тресене имаше, но само в ниските обороти. Във високите изобщо не можеше да се разбере, че е счупена. 

А някой правил ли е регулиране на клапани не с кубилици, а с пуловете на сузуки мотор, че скоро мисля да се пробвам?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.