Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с горен нагревател

Featured Replies

Имам готварска печка Веко FSE67300XCS и имам постоянен проблем с горния нагревател на фурната. Вътрешния "кръг" (от два "кръга" - външен и вътрешен) спира да работи за трети път. Оригиналният нагревател спря да работи и взех нов нагревател. Сложих го и след две три ползвания и той спря да работи. Взех втори нов и след две три ползвания и той спря да работи. И на всичките само вътрешният кръг не работи, външният работи. Започвам да се съмнявам, че приблема е в печката, а не в нагревателите. Вчера купих мултицет, който не знам как да използвам (ще съм благодарен, ако ме научите) за да замеря нагревателите и евентуално фурната/печката. Печката от две години не е в гаранция.

Може да е от ключа на фурната, при мен проблема е аналогичен, ту работят горни реотани ту не, проклетия ключ не прави контакт единствено в положение горни плюс долни,  в позиция само горни работят, също и като ги свържа директно към тока работят, между другото още не съм го сменил ключа, се не мога да стигна до магазина, кога няма време, кога ме мързи.

• Автор
преди 6 минути, bulljo написа:

Може да е от ключа на фурната, при мен проблема е аналогичен, ту работят горни реотани ту не, проклетия ключ не прави контакт единствено в положение горни плюс долни,  в позиция само горни работят, също и като ги свържа директно към тока работят, между другото още не съм го сменил ключа, се не мога да стигна до магазина, кога няма време, кога ме мързи.

Как да разбера дали е от ключа? 

Аз най-често ползвам фурната на режим горни и долни, тогава останових че не работят, тъкмо бях сменил долния и тамън почнах да ругая, че пак трябва да разглобявам проклтата печка и реших да я включа само на горни те пък заработиха, та по пътя на логиката или контактната група се охлабила и не дава контакт или има нагар и пак липсва такъв, с мултицета на измерване на съпротивление мериш по отделно кръговете изводите са отзад под капака на печката, разкачаш проводниците от тях и мериш, ако дава някакво съпротивление различн от безкрайност значи са наред. Надявам е ще изключиш печката от мрежата😉

010288-original.webp

• Автор

Първият купен нагревател го пазя и е свален, и е оставен в стаята точно за тази цел, сега го замерих - показва съпротивление и няма нагар. Това предполагам означава, че и той работи в момента правилно, или?

преди 1 час, plmen88 написа:

Първият купен нагревател го пазя и е свален, и е оставен в стаята точно за тази цел, сега го замерих - показва съпротивление и няма нагар. Това предполагам означава, че и той работи в момента правилно, или?

Какви стойности даде измерването.

• Автор

Това за мен е много относително. На коя стойност трябва да завъртя съпротивлението, защото на всичките налични дава различни стойности - 200, 2К, 20К, 200К или 2М?

Работи. Значи проблема е по веригата хлабави/нагорели клеми и най вероятния виновник ключа, нагар в контактните пластини  или пак хлабави връзки.

Най-вероятно, ако е по клемите, а на ключа с мултицета на прозвъняване на отделните групи контакти, ама пак всичко трябва да е разкачено за да са чисти показанията.

2287-large_default.jpg

• 7 месеца по-късно...

Проблема с моята печка е аналогичен.Смених и ключа на програмите и горния нагревател и пак работи ту само външния кръг ту и двата.Не схващам логиката.

• 1 месец по-късно...

Здравейте, имам сходен проблем с долен реотан на малка готварска печка с фурна и котлони NEO. Проблема е с долния реотан (еднокръгов) на фурната, а именно при първоначално включване на горен +долен реотан тръгват да работят и двата реотана и в последствие долния спира по някое време (не знам кога точно) но си личи че печивото остава видимо недоопечено отдолу). Отварях печката , хлабави или нагорели връзки по кабелните обувки на връзките към ключ и реотани не открих! Може ли проблема да е в частично прецакан нагревател, който прекъсва след като загрее и се разшири термично или да търся проблема в ключа?

Благодаря на отзовалите се предварително!

• Автор
преди 6 часа, TsvetanDimov80 написа:

Здравейте, имам сходен проблем с долен реотан на малка готварска печка с фурна и котлони NEO. Проблема е с долния реотан (еднокръгов) на фурната, а именно при първоначално включване на горен +долен реотан тръгват да работят и двата реотана и в последствие долния спира по някое време (не знам кога точно) но си личи че печивото остава видимо недоопечено отдолу). Отварях печката , хлабави или нагорели връзки по кабелните обувки на връзките към ключ и реотани не открих! Може ли проблема да е в частично прецакан нагревател, който прекъсва след като загрее и се разшири термично или да търся проблема в ключа?

Благодаря на отзовалите се предварително!

Аз смених два нагревателя след оригиналния и проблема остана.

След като отварях печката и разбутвах и преглеждах всички връзки и изобщо я поразръчках малко , започна да работи безпроблемно , което не мисля че е някакво устойчиво положение :) . Започнах да си мисля , че проблема е в ключа , пакетния превключвател....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.