Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация с powercolor red dragon RX590

Featured Replies

Здравейте, някой може ли да помогне с избора на части за бюджетен билд за игри( цс 2/ фортнайт / гта 5).

Притежавам горе посочената видео карта, бюджетът за останалите компоненти ми е 550лв. Смятам да си взема процесор ryzen 7 3700x втора употреба за около 150лв(ако някой се сеща за нещо по-удачно да пише). Възможно ли е останалите около 400лв, да стигнат да си довърша компютъра и горепосочените игри да вървят прилично.

Бих бил благодарен ако някой сподели мнение и нахвърля списък с части които биха си паснали и биха вършили работа.

• Автор

Имам кутия aerocool cs 107 която мога да взема от приятел за символична сума от 20лв, ако тя ще върши работа, друго нищо нямам. Монитора ми е benq zowie xl2411p ако е от значение.

преди 9 минути, gecata7777 написа:

Имам кутия aerocool cs 107 която мога да взема от приятел за символична сума от 20лв, ако тя ще върши работа, друго нищо нямам. Монитора ми е benq zowie xl2411p ако е от значение.

Това е което мога да ти предложа, ако може с кутия да се сдобиеш!

Видеокартата също има доста висока консумация (210+ вата), така че и препоръчват към 600 вата захранване и нагоре. Сметни и такова в бюджета, там отиваш на поне 110+ лева, например

Zalman PSU GigaMax 650W Bronze ZM650-GVII - цена. (nikem-bg.net)

Radeon RX 590 (PowerColor Red Devil) review (Page 6) (guru3d.com)

Системата при пълен товар няма да преминава 300 вата  и бих предпочел доказан модел захранване, като Seasonic от колкото да се презапасявам със 100вата в повече на залман!

преди 50 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Системата при пълен товар няма да преминава 300 вата  и бих предпочел доказан модел захранване, като Seasonic от колкото да се презапасявам със 100вата в повече на залман!

B12 е с OEM Helly, а не Seasonic. Може да погледне за някое втора употреба за същите пари, ако иска да е качествено. Примерно - https://m.olx.bg/d/ad/zahranvane-super-flower-leadex-3-gold-series-550w-CID632-ID9oPaT.html

преди 7 минути, Velcho Andreev написа:

B12 е с OEM Helly, а не Seasonic. Може да погледне за някое втора употреба за същите пари, ако иска да е качествено. Примерно - https://m.olx.bg/d/ad/zahranvane-super-flower-leadex-3-gold-series-550w-CID632-ID9oPaT.html

Това не го прави лошо захранване, да не кажа , че е отлично за парите си - високо КПД за сертификата си дори при натоварване 150в - 400в е мин 88%, запас от пренатоварване до 800в., ниски пулсации във всички линии. Повече инфо тук !

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Това не го прави лошо захранване, да не кажа , че е отлично за парите си - високо КПД за сертификата си дори при натоварване 150в - 400в е мин 88%, запас от пренатоварване до 800в., ниски пулсации във всички линии. Повече инфо тук !

Да, прилично захранване е, но само надписа му е Seasonic. Не целя с написаното по-горе да се заяждам, а само предлагам, нещо по-добро за същите пари, макар и без гаранция. Сега, ако човека държи да има гаранция да си купи B12, но не и зелмана, който е препоръчан по-горе не от теб. 

преди 3 минути, Velcho Andreev написа:

Да, прилично захранване е, но само надписа му е Seasonic. Не целя с написаното по-горе да се заяждам, а само предлагам, нещо по-добро за същите пари, макар и без гаранция. Сега, ако човека държи да има гаранция да си купи B12, но не и зелмана, който е препоръчан по-горе не от теб. 

Въпрос на личен избор. Пример моето PC също е със SuperFlower легионче голд ;)

• Автор
преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Това е което мога да ти предложа, ако може с кутия да се сдобиеш!

Това е кутията която споменах, ще паснат ли всички от изброените от теб неща с видео картата и захранването на човека който го спомена от олх.

IMG_8961.png

• Автор
преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Да

Мерси много, последен въпрос. Ще мога ли да използвам потенциала на монитора 144hz.

преди 6 часа, gecata7777 написа:

Мерси много, последен въпрос. Ще мога ли да използвам потенциала на монитора 144hz.

Имате вече монитор и видеокарта, което няма връзка с останалите части. Дали ще си купите 5500 или 3700X  е въпрос на личен избор.

преди 9 часа, gecata7777 написа:

CS2 и Forthnite са процесорозависими игри и силно те съветвам да се понапънеш поне за чистия R5 5600. 

• Автор
преди 16 часа, Gaming_Solutions написа:

CS2 и Forthnite са процесорозависими игри и силно те съветвам да се понапънеш поне за чистия R5 5600. 

Малко ми е над бюджете, и мисля да направя компромис със захранването. Намерих това от приятел. Ще ми върши ли работа? Ще бъде ли що годе качествено. Защото така ми остава бюджет за 5600

IMG_8987.jpeg

Не прави компромис със захранването, по-горе вече са ти дали прилични бюджетни предложения за такова, може да погледнеш и MSI MAG A550BN / MSI MAG A650BN

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 6 часа, gecata7777 написа:

Малко ми е над бюджете, и мисля да направя компромис със захранването. Намерих това от приятел. Ще ми върши ли работа? Ще бъде ли що годе качествено. Защото така ми остава бюджет за 5600

IMG_8987.jpeg

Пробвай се да му свалиш цената на този - https://m.olx.bg/d/ad/protsesor-amd-ryzen-5-5600-CID632-ID9oIcL.html до двеста лева и го взимай. При положение, че чисто нов е 260-270лв. в бг и 220лв. в чужбина и няма кой да му го вземе на тази цена, която е обявил.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.