Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Достъпен OpenWrt рутер - Cudy Wr3000

Featured Replies

Тъй като съм фен на OpenWrt и ми се наложи да сменя един от двата ми любими рутери Belkin RT3200. Гледах какво мога да купя за да заместя единия Белкин, работещ като Dumb WDS Ap/Wireless repeater.

Горещо препоръчвам Cudy WR3000. В момента е даже на промоция в Технополис. Е в сравнение с Belkin-а е по-зле в някой отношения - като малко памет за Openwrt пакети, и че има 2:2 стрийма в сравнение с Белкина който е 4:4 , но на мен ми трябва така или иначе за Dumb WDS AP.

Инсталирането на OpenWrt е лесно. С две стъпки. Първо се инсталира OpenWrt фърмуера на Cudy , и след това истинското OpenWrt.

За сега съм много доволен.

Поздрави 

К

Разрешен от jkfskjfsj

• Автор
преди 1 час, jkfskjfsj написа:

Тъй като съм фен на OpenWrt и ми се наложи да сменя един от двата ми любими рутери Belkin RT3200. Гледах какво мога да купя за да заместя единия Белкин, работещ като Dumb WDS Ap/Wireless repeater.

Горещо препоръчвам Cudy WR3000. В момента е даже на промоция в Технополис. Е в сравнение с Belkin-а е по-зле в някой отношения - като малко памет за Openwrt пакети, и че има 2:2 стрийма в сравнение с Белкина който е 4:4 , но на мен ми трябва така или иначе за Dumb WDS AP.

Инсталирането на OpenWrt е лесно. С две стъпки. Първо се инсталира OpenWrt фърмуера на Cudy , и след това истинското OpenWrt.

За сега съм много доволен.

Поздрави 

К

Не мога да си редактирам мнението но:

Описание на рутера в OpenWrt https://openwrt.org/toh/cudy/wr3000_v1

Дискусия за еутера във форума на OpenWrt: https://forum.openwrt.org/t/support-for-cudy-wr3000/155463

Какви скорости постигате безжично, като се има предвид поддръжката на 160MHz лента? Като обхват как е положението - стандартно ли е покритието т.е. до съседна стая може да се ползва?

• Автор
  • Решение

Прилагам долу резултата от Luci, около 6-7 метра (може би повече), тухла и врати.

Belkin RT3200 е вързан към ОНТ на Виваком и предава WDS към Cudy.
1921.5 Mbit/s, 160 MHz, HE-MCS 9, HE-NSS 2
1441.3 Mbit/s, 160 MHz, HE-MCS 7, HE-NSS 2

Но смених местоположението на Къдито - вече е по-близо ( разсоянието горе)

Но... ако сравня същото местоположението на счупения ми рутер Белкин и Къди (около 12-15 метра) - Белкин беше на около 1,2 Mbit/s@80 MHz, а Къдито 970 Mbit/s@80 MHz. 

Което според мен е нормално.

Поздрави

К

ПС: намалил съм сигнала до 23 dBm, за да работи роуминга между рутерите. Къдито позволява 28 dBm, Белкина 27 dBm, ако си в Панама :)

• 4 месеца по-късно...
  • Автор

Остана ми малко време и реших да продължа малко темата, особено заради въпросите свързани с меш. 

Реших да пенсионирам Белкина, който наистина все още ми е любимия рутер, с някой който който е със същия чипсет като Къдито.

Избрах Xiaomi AX3000T. От алиекспрес ми излезна 62лв., обаче с доставка в Германия ( за съжаление дирктно до тук беше 90+ лв) и от Германия с габко.

Xiaomi-то е с повече flash от Къдито и със същия чипсет MediaTek MT7981B. Флашването с OpenWrt, е по-сложно от Къдито, но пак без нужда от отваряне, поялници, UART ( взех китайската версия).

Топологията ми е следната: Vivacom - ONT -Fujitsu Futuru S920 ( OpenWrt) - tp link ue300 -lan кабел- Xiaomi AX3000T (Openwrt) - WDS - Cudy WR3000 (Openwrt) - и от там има клиенти на кабел също.

Връзката по WDS в момента е:

image.png.d9ae152aa558c81444b6bf167ca1a474.png

Както писах горе разстоянието м/у рутерите е около 7 метра.

Bufferbload- а през къдито е под 20 мс, а през кабел от Къдито е нула.

Е да, имам SQM на Фуджисуту регулиран до 560 мегабита сваляне и 370 при качване. Тази скорост е постояна безжично до около 4-5 метра от рутерите, както и резултата от bfferbload-а. По-далече деградира.

И сега малко ще се отклоня, за да мога да покрия моята теза за меш и въобще връзка между две точки. 

Винаги избирайте кабела за връзка между две точки. Винаги слагайте втори рутер, а не от тези репийтъри директно в контакта ( в повечето случай са с минимални характеристики и стриймове). Пробвайте първо пауърлайн адаптери - работят добре, ако са на еди и същи бущон. Ако имате окабеляване на кабелна телевизия - вижте за стандарта MoCa (в США са евтини). Ако имате нужда от 2 рутера и само безжична връзка е възможна, свързвайте ги чрез WDS. Mesh в повечето случай е маркетингов трик. Mesh е нужен само в случай, че имате нужда от повече от 3 точки за достъп и при положение, че клиентите се движат ( телефони, лаптопи , и тн.). Mesh обаче може и да означава WDS при някой производители. Mesh не създва условия телефона или лаптопа ви да се "върже" по-бързо към другата точка.

Защо аз свързах рутерите безжично, а не с кабел? - при мен няма нито една друга мрежа на 5 Гхц освен моята, а и исках да пробвам. Апартамента не е окабелен, нанесох скоро- зa това пробвах и резултата е повече от добър.

Поздрави

К

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.