Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ауди А6 С6 има проблеми със запалването на студено време

Featured Replies

Здравейте,

Имам един проблем с автомобила ми който ме преследва от две години и реших да се консултирам с вас.
Аудито е произведено през 2005 година, има 3л. V6 мотор и фабрично е с 225 к.с. Когато е студено, колата пали трудно и излиза бял пушек. Когато запали веднъж, после паленето е безпроблемно (няма нужда да чакам да загрее, мога веднага да я загася и да я запаля отново) но на другият ден и борбата започва отново.

Под 5 градуса коляновият вал върти около 3-4 секунди преди автомобила да запали, под 0 градуса може да не запали отведнъж и трябва да се пробвам повторно или даже повече пъти. Под -5 градуса ще ми трябва втори акумулатор и може и тогава да не успея да я запаля. Пет от дюзите са препрограмирани и една е сменена с дюза на бош. Човека който се занимава с дюзите каза, че може да има въздух в системата, но това няма голяма логика за мен защото тя пали отведнъж когато времето е над 10 градуса. През пролетта, лятото и ранната есен този проблем не съществува.

Мина ми през акъла, че може да има проблем със свещите или подгревното реле защото когато оставя колата да "подгрее малко", тогава паленето е с една идея по-лесно, но шанса е сравнително малък. "Моят механик" ми каза, че ако не свети лампичката която изглежда като реотан на таблото, това означава, че няма проблеми със свещите и релето, но бих искал да събера мнение и от вас.

Ще бъда безкрайно щастлив ако разбера откъде евентуално може да идва този проблем.
Благодаря предварително

Преди години имах подобен проблем с 1.9 tdi Една камара майстори я гледаха, мереха, показваха ми клипчета с мултицети и пробни лампи как всичко било точно и си работело. И аз ги питам - като всичко е точно защо миналата зима в студовете лампата за свещите ми светеше по 5 и повече секунди, а сега само светва за секунда при контакт? Нямаше отговор.

Оказа се, че се е бъгнал датчика, който "командва" кога да се включи подгряването.

Благодаря на всички за отделеното време.

Ако смяната на свещите не оправи проблема, коя друга част да сменя?

преди 1 минута, CosmicDonut написа:

Благодаря на всички за отделеното време.

Ако смяната на свещите не оправи проблема, коя друга част да сменя?

Свещите се мерят и си показва дали работят. 

преди 38 минути, CosmicDonut написа:

коя друга част да сменя?

Колата

преди 10 минути, Недко1975 написа:

Колата

Не си забавен. Вземи си шегичките и отиди някъде другаде с тях. Ако нямаш знанието да помогнеш тук, по-добре недей да пишеш каквото и да е било.

преди 23 минути, Филипов написа:

Проблемите се решават в сервиз, а не с врачуване по форуми.

Напротив. Аз искам да я оправя сам. Ако нямаш знанията да кажеш нещо по темата, по-добре недей. Остави темата на тези които разбират и недей да я спамиш с ненужни изречения.

--------------------------------------------------------------------------------------

Темата започна добре и писаха хора които имат поне някаква представа какво се случва и кацнаха кварталните шегобийци да се правят на интересни...

Ако пишете вашите нежелани коментарчета, така хора които разбират може да не се присъединят. Аз съм написал тази тема с причина и причината е да обменя знания с хора с истински опит, а не да си подмятаме шегички с... хора които не разбират...

преди 2 часа, plmen88 написа:

Да не губи компресия като е студена/студено?

Може и да губи, но не знам откъде да започна. Имаш ли някакви насоки?

преди 1 час, parmobil написа:

Преди години имах подобен проблем с 1.9 tdi Една камара майстори я гледаха, мереха, показваха ми клипчета с мултицети и пробни лампи как всичко било точно и си работело. И аз ги питам - като всичко е точно защо миналата зима в студовете лампата за свещите ми светеше по 5 и повече секунди, а сега само светва за секунда при контакт? Нямаше отговор.

Оказа се, че се е бъгнал датчика, който "командва" кога да се включи подгряването.

И при мен се случи нещо подобно. Не им се занимава и най-добрата опция е човек сам да си погледне колата. Аудитата са сложни и изискват много разглабяне и механиците не харесват допълнителна работа (не ги виня). А знаеш ли за кой датчик става дума? Евентуално знаеш ли къде е позициониран?

Ако смяташ да играеш на принципа "проба-грешка", нищо лошо.Парите, времето, нервите и колата са твои.Започни от свещите.Но моя съвет е просто да закараш колата в сервиз и да си спестиш всичките неща дето изброих.

преди 3 часа, CosmicDonut написа:

"Моят механик" ми каза

Механика ти не можа ли да измери кога и дали се подава напрежение на свещите? Свалял ли си ги и пробвани ли са дали работят коректно?

Да, ясно ми е, че вероятно не искаш да оставиш колата да "преспи" при майстора, но това е начина, или да се ограмотиш и сам да направиш тези измервания.

Да разбираме, че и компютърна диагностика не е правена?

преди 1 час, CosmicDonut написа:

Ако нямаш знанието да помогнеш тук, по-добре недей да пишеш каквото и да е било.

Точно това е че имам... Ти видя ли се какво пишеш

темата е фейк

Като си тръгнал да питаш по форумите, по добре се насочи към ауди форумите.Вероятноста някой да е имал тоя проблем е доста голяма.А другото е че там има и майстори. 

преди 2 часа, CosmicDonut написа:

Може и да губи, но не знам откъде да започна. Имаш ли някакви насоки?

Най-малкото от гарнитурата на главата. Като е студено се свива и не уплътнява добре. Обратното като е топло/топла. Може да имаш спукан блок или глава - трудно пали, но пали. Може да имаш спукано бутало... Все пак всичко това са само догадки, знаеш.

А харчи ли масло?

преди 7 часа, CosmicDonut написа:

Здравейте,

Имам един проблем с автомобила ми който ме преследва от две години и реших да се консултирам с вас.
Аудито е произведено през 2005 година, има 3л. V6 мотор и фабрично е с 225 к.с. Когато е студено, колата пали трудно и излиза бял пушек. Когато запали веднъж, после паленето е безпроблемно (няма нужда да чакам да загрее, мога веднага да я загася и да я запаля отново) но на другият ден и борбата започва отново.

Под 5 градуса коляновият вал върти около 3-4 секунди преди автомобила да запали, под 0 градуса може да не запали отведнъж и трябва да се пробвам повторно или даже повече пъти. Под -5 градуса ще ми трябва втори акумулатор и може и тогава да не успея да я запаля. Пет от дюзите са препрограмирани и една е сменена с дюза на бош. Човека който се занимава с дюзите каза, че може да има въздух в системата, но това няма голяма логика за мен защото тя пали отведнъж когато времето е над 10 градуса. През пролетта, лятото и ранната есен този проблем не съществува.

Мина ми през акъла, че може да има проблем със свещите или подгревното реле защото когато оставя колата да "подгрее малко", тогава паленето е с една идея по-лесно, но шанса е сравнително малък. "Моят механик" ми каза, че ако не свети лампичката която изглежда като реотан на таблото, това означава, че няма проблеми със свещите и релето, но бих искал да събера мнение и от вас.

Ще бъда безкрайно щастлив ако разбера откъде евентуално може да идва този проблем.
Благодаря предварително

Научете се да питате правилно, за да получавате правилни отговори.Например бихте могли да започнете с буквите на мотора, които във вашият случай може би са:BMK ?

Също така не е лошо да споменете колата автоматик ли е или обикновена "ръгачка"... е такива неща.В противен случай разни "легенди" и "специалисти", ще си тренират предположенията върху проблемите Ви.

Колко мозък требва да нямаш за да напишеш следното:

"Най-малкото от гарнитурата на главата. Като е студено се свива и не уплътнява добре. Обратното като е топло/топла. Може да имаш спукан блок или глава - трудно пали, но пали. Може да имаш спукано бутало... Все пак всичко това са само догадки, знаеш."

преди 15 часа, Coco1 написа:

А другото е че там има и майстори. 

Те майсторите си нямат работа, а ще висят по форумите и ще решават проблемите на колите на хората безплатно и задклавиатурно. Бобка пак са ти пробутали много лошо качество етилов алкохол.

преди 3 минути, Коркодила написа:

Те майсторите си нямат работа, а ще висят по форумите и ще решават проблемите на колите на хората безплатно и задклавиатурно. Бобка пак са ти пробутали много лошо качество етилов алкохол.

Ромски папагале, гледай да развозваш ромите-просяци по места. Другото не ти се отдава, И си закърпи гумената кукла

преди 20 часа, CosmicDonut написа:

Здравейте,

Благодаря предварително

Трябва да се замери динамото и то неколкократно. Възмножно е да не зарежда хубаво. Виж да ли този, акумулатор е подходящ за този двигател и в какво състояние е. Ако ти е проблема в динамото или алтернатора както го наричат по модерно му в даден момент може да те остави на пътя като стой та гледай.

преди 16 часа, THEWiZRD написа:

Ако смяташ да играеш на принципа "проба-грешка", нищо лошо.Парите, времето, нервите и колата са твои.Започни от свещите.Но моя съвет е просто да закараш колата в сервиз и да си спестиш всичките неща дето изброих.

Ти имаш добра идея, но механиците не намират проблема.

преди 16 часа, Joss Bomon написа:

Механика ти не можа ли да измери кога и дали се подава напрежение на свещите? Свалял ли си ги и пробвани ли са дали работят коректно?

Да, ясно ми е, че вероятно не искаш да оставиш колата да "преспи" при майстора, но това е начина, или да се ограмотиш и сам да направиш тези измервания.

Да разбираме, че и компютърна диагностика не е правена?

"Да, ясно ми е, че вероятно не искаш да оставиш колата да "преспи" при майстора"
- Не, не ти е ясно, защото не е истина. Нямам против да преспи при майстора.
"но това е начина, или да се ограмотиш и сам да направиш тези измервания."
-На теория си прав.
"Да разбираме, че и компютърна диагностика не е правена?"
- Не, не го разбирайте, защото диагностика се е правила много пъти. Както и да е, последният път когато отидох при механика, той нямаше ентусиазма даже да ми премери свещите и се размина с "Ако не свети лампичката, значи нищо им няма". Днес или утре ще се захвана с тази задача лично.

Причината защо искам лично да го направя е защото колата има нужда от "стягане". Например имам малък теч на масло (може би около 100-200мл на година). Откогато притежавам този автомобил, аз съм имал не един случай в който аз разчитам на механик. Механиците обикновенно се стараят да свършат колкото се може по-малко работа. Отново казвам - аз не ги виня. Но защото това е мой автомобил, бих искал да мога да си го оправя сам.

Накратко казано: аз имам желание сам да си ремонтирам автомобила.

преди 16 часа, Гост написа:

Точно това е че имам... Ти видя ли се какво пишеш

темата е фейк

Като е "фейк" бий си камшика и да не съм те видял тук. Аз няма да седя по форумите да споря. Искам да се науча на нещо, не искам да чета коментари които не ме обогатяват.

преди 16 часа, Coco1 написа:

Като си тръгнал да питаш по форумите, по добре се насочи към ауди форумите.Вероятноста някой да е имал тоя проблем е доста голяма.А другото е че там има и майстори. 

Абсолютно прав си. Май това ще направя.

преди 14 часа, plmen88 написа:

Най-малкото от гарнитурата на главата. Като е студено се свива и не уплътнява добре. Обратното като е топло/топла. Може да имаш спукан блок или глава - трудно пали, но пали. Може да имаш спукано бутало... Все пак всичко това са само догадки, знаеш.

А харчи ли масло?

Благодаря ти за коментара.

Спукан блок, глава или бутало - съмнявам се. Но може и да трябва да се смени уплътнението.
Харчи масло, но защото имам теч. Тече много бавно (около 100-200мл на година, даже повече) и мисля със свещите да се заема и с този теч.

Да погледна уплътнението е перфектна идея! Определено ще наблегна на това.

преди 12 часа, fitterman написа:
преди 20 часа, CosmicDonut написа:

Кодът на двигателя "BMK" е свързан с определени дизелови двигатели Audi TDI. По-конкретно, двигателят BMK е 3,0-литров V6 дизелов двигател с турбокомпресор, използван във модели на Audi A6 C6.
"Научете се да питате правилно, за да получавате правилни отговори.Например бихте могли да започнете с буквите на мотора"
- Как се различават BMK моделите от другите когато става дума за такъв проблем?
"Също така не е лошо да споменете колата автоматик ли е или обикновена "ръгачка"..."
- Какво общо има това с проблема? Колата е оборудвана със стандартната автоматична скоростна кутия с типтроник и спортен режим, но не мисля, че скоростната кутия има общо с проблема.
"Колко мозък требва да нямаш за да напишеш следното:"
- Той междудругото даде един много добър акъл!

преди 36 минути, Коркодила написа:

Трябва да се замери динамото и то неколкократно. Възмножно е да не зарежда хубаво. Виж да ли този, акумулатор е подходящ за този двигател и в какво състояние е. Ако ти е проблема в динамото или алтернатора както го наричат по модерно му в даден момент може да те остави на пътя като стой та гледай.

Благодаря ти, че писа. Добра идея, но не е там проблема. Динамото няма общо. Това вече съм го дъвкал. Имам AGM акумулатор от Bosch и е точно за такива автомобили. Дадох 450 лева за него. За кратко време използвах нормален акумулатори бързо разбрах, че не трябва. Междудругото е читав и събира прах. Държа си го за резерва когато наример не ми пали колата зимата и не знам защо...

GOD FUCKING DAMN IT !

Окей... мисля, че ще е добре да се насоча към Ауди форум. Искам да благодаря на всички, които се опитаха да помогнат, за положеното време и усилия.

Пожелавам Ви един приятен ден и успех.

преди 2 минути, CosmicDonut написа:

Благодаря ти, че писа. Добра идея, но не е там проблема. Динамото няма общо. Това вече съм го дъвкал. Имам AGM акумулатор от Bosch и е точно за такива автомобили. Дадох 450 лева за него. За кратко време използвах нормален акумулатори бързо разбрах, че не трябва. Междудругото е читав и събира прах. Държа си го за резерва когато наример не ми пали колата зимата и не знам защо...

GOD FUCKING DAMN IT !

Динамото има общо, защото то зарежда акумулатора. Ако не го зарежда добре, колкото и добър акумулатор да имаш, той няма да има достатъчно стартов ток. Динамото е консуматив, има едни четки ,които се износват. Приятел имаше подобен проблем, а нямаше никакви индикации за предаващ се Динамо. Накрая света като коледна елха цялата кола и спря на пътя.

преди 3 часа, Коркодила написа:

Динамото има общо, защото то зарежда акумулатора. Ако не го зарежда добре, колкото и добър акумулатор да имаш, той няма да има достатъчно стартов ток. Динамото е консуматив, има едни четки ,които се износват. Приятел имаше подобен проблем, а нямаше никакви индикации за предаващ се Динамо. Накрая света като коледна елха цялата кола и спря на пътя.

Кроки, гледай си крокодилката и не се напъвай, че ще ти изгори динамото:)

преди 8 часа, CosmicDonut написа:

Ти имаш добра идея, но механиците не намират проблема.

"Да, ясно ми е, че вероятно не искаш да оставиш колата да "преспи" при майстора"
- Не, не ти е ясно, защото не е истина. Нямам против да преспи при майстора.
"но това е начина, или да се ограмотиш и сам да направиш тези измервания."
-На теория си прав.
"Да разбираме, че и компютърна диагностика не е правена?"
- Не, не го разбирайте, защото диагностика се е правила много пъти. Както и да е, последният път когато отидох при механика, той нямаше ентусиазма даже да ми премери свещите и се размина с "Ако не свети лампичката, значи нищо им няма". Днес или утре ще се захвана с тази задача лично.

Причината защо искам лично да го направя е защото колата има нужда от "стягане". Например имам малък теч на масло (може би около 100-200мл на година). Откогато притежавам този автомобил, аз съм имал не един случай в който аз разчитам на механик. Механиците обикновенно се стараят да свършат колкото се може по-малко работа. Отново казвам - аз не ги виня. Но защото това е мой автомобил, бих искал да мога да си го оправя сам.

Накратко казано: аз имам желание сам да си ремонтирам автомобила.

Като е "фейк" бий си камшика и да не съм те видял тук. Аз няма да седя по форумите да споря. Искам да се науча на нещо, не искам да чета коментари които не ме обогатяват.

Абсолютно прав си. Май това ще направя.

Благодаря ти за коментара.

Спукан блок, глава или бутало - съмнявам се. Но може и да трябва да се смени уплътнението.
Харчи масло, но защото имам теч. Тече много бавно (около 100-200мл на година, даже повече) и мисля със свещите да се заема и с този теч.

Да погледна уплътнението е перфектна идея! Определено ще наблегна на това.

Виждам, че не можете да направите разлика между гарнитура на капака на клапаните и гарнитура на главата...Аз не случайно Ви питам какви са буквите на мотора, даже по-правилно е да Ви попитам за VIN, но виждам, че знаете всичко, може би след още 2 години ще успеете да си решите проблема.Ето за това, никой който разбира няма да си направи труда да Ви обърне внимание-Вие си знаете всичко.

Трябва да се проверят подгревните свещи и компресията, но не знам защо ме навява страшно много на мисълта, че са дюзите🤔Според мен първо и пусни една хубава диагностика. 

на 24.03.2024 г. в 12:41, Коркодила написа:

Прав си, но коляновият вал на автомобила върти безпроблемно преди да запали. Няма го този изтормозен звук на изтощен акумулатор. Навсичкото отгоре при първо палене колата вади бял пушек. Проблема няма общо с акумулатора.
Все пак ти благодаря, че сподели.

на 24.03.2024 г. в 20:10, fitterman написа:

Виждам, че не можете да направите разлика между гарнитура на капака на клапаните и гарнитура на главата...Аз не случайно Ви питам какви са буквите на мотора, даже по-правилно е да Ви попитам за VIN, но виждам, че знаете всичко, може би след още 2 години ще успеете да си решите проблема.Ето за това, никой който разбира няма да си направи труда да Ви обърне внимание-Вие си знаете всичко.

За какво говориш? Аз не съм си и помислял да парадирам, че разбирам всичко. В интерес на истината, даже напротив, често казвам, че не разбирам. За това и питам по форумите. Аз нямам против да ти дам VIN номера, но съдейки по начина ти на комуникация, няма да си правя труда.
Напусни залата.

преди 7 часа, Войвода написа:

Трябва да се проверят подгревните свещи и компресията, но не знам защо ме навява страшно много на мисълта, че са дюзите🤔Според мен първо и пусни една хубава диагностика. 

Самата истина. Консулатирах се и с други хора и стигнахме до този извод. Свещи и компресия.
Аз също си мислих, че са дюзите. Но за жалост не е там проблема. Пет от дюзите са препрограмирани и една е сменена.

Благодаря ти, че писа.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.