Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Липса на емпатия в обществото ни

Featured Replies

Нямам думи колко съм потресена от липсата на емпатия в българското общество. Напоследък предаването "Бригада "Нов дом" търпи невероятен хейт и то от хора, които по възгледи са расисти, имам и страшно много арогантни хора, особено дами тип "Мария Антоанета". Направо съм шашната и възмутена от дъното на душата си, че за много български жени, 50 + годишен полуспяп мъж е мекотело и мързеливец, защото не можел едни тапети да смени!

Кога, по дяволите (извинявам се за израза, но съм бясна), обществото ни стана арогатно - презадоволено, точно като в САЩ?Направо съм изумена! Къде отиде емпатията? А само допреди две десетилетия българите като че ли бяха по - скромни и човечни?

Пускам тук мнението на една от тези "дами".  Не знам защо живее още тук, ами не си е стегнала куфарите за Монако.

Цитат

Да, точно това казвам. Работещ мъж на 50+, възрастна жена, но на крак и с ума си. Това дете е на 10г. долу-горе, какво е правел допреди раждането на детето, та не е успял да смени едни тапети и да боядиса кухнята?! Айсе след раждането на детето ще му измислим хиляди оправдания - болна партньорка, болна майка, перде на окото. Просто е хайлазин, живеещ цял живот при майка си. Ама нали е чисто в жилището и говорят добре, всички одобряваме ремонта.

преди 31 минути, Anneliese написа:

Нямам думи колко съм потресена от липсата на емпатия в българското общество. Напоследък предаването "Бригада "Нов дом" търпи невероятен хейт и то от хора, които по възгледи са расисти, имам и страшно много арогантни хора, особено дами тип "Мария Антоанета". Направо съм шашната и възмутена от дъното на душата си, че за много български жени, 50 + годишен полуспяп мъж е мекотело и мързеливец, защото не можел едни тапети да смени!

Кога, по дяволите (извинявам се за израза, но съм бясна), обществото ни стана арогатно - презадоволено, точно като в САЩ?Направо съм изумена! Къде отиде емпатията? А само допреди две десетилетия българите като че ли бяха по - скромни и човечни?

Пускам тук мнението на една от тези "дами".  Не знам защо живее още тук, ами не си е стегнала куфарите за Монако.

и аз си мисля как може да си такъв мизантроп:)

То само емпатия да ни липсваше. Качили сме се доброволно на влакчето на ужасите, ще търпим/сърбаме, доколкото можем. Извода е: света е достигнал своя лимит, т.е. изчерпал се е откъм възможности, всичко, което виждаме са изгъзяци без които можем, ама ... лакомо е човешкото око. Докато се усетим, вече нито сме хора, нито знаем що сме на таз Земя :( 

• Автор

Аз съм потресена така да се плюе по полусляп мъж. Въобще на птичия мозък на тези хора идва ли им на ума какво значи думата полуспяп? И мъж в инвалидна количка ли ще нарекат мързеливец? Просто съм шашната кога пък тия мъжемразки настроения от САЩ кацнаха и у нас..................

Като си спомня само допреди десетилетия какво съчувствие имаше в интернет, какви теми по форумите, когато Слави Трифонов имаше проблеми със зрението............... А сега мъж в неговото положение го плюят. Въпреки, че се грижи за болна от астма 90 - годишна майка и 10 - годишна дъщеря, че е разведен с майката на детето, която е псеихично болна.........................

Аз никога не бих нарекла полуспяп човек мързелив. Бил той мъж или жена.

преди 35 минути, Anneliese написа:

А ти от режисирано шоу вадиш кардинални изводи ли?

• Автор

И това, че мъжът е полусляп, ли е режисирано? Моли се да не ти се случва! Аман от злобари!

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Нацист се оплаква от липса на емпатия у другите :clown:

ей така му викат, глобално явление е това състояние

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

и аз си мисля как може да си такъв мизантроп:)

Дори не се усещаш как хейтиш българското общество. 

Българското общество винаги е било съпричастно, но много са станали измамниците. 

преди 2 часа, dioib написа:

Дори не се усещаш как хейтиш българското общество. 

Българското общество винаги е било съпричастно, но много са станали измамниците. 

Еле па ТЕЛК-измамниците!

преди 34 минути, lebel написа:

Еле па ТЕЛК-измамниците!

Проблема не е в ТЕЛК! Нито в инвалидите! 

Още когато бях студент ме вълнуваше как един инвалид да не е в тежест на обществото!? И всичко това, че в държавата ни имаше предприятия за инвалиди. Мой познат е незрящ (не вродена слепота) и е добър физиотерапевт. Доста сме си говорили на тема инвалиди.

Въпроса се свежда до това: Днес е модерно да се негодува. На един индивид, който все бе недоволен и негативно настроен, заради това, че е "изхвърлен" от КИНТЕКС го съветвах вместо да "замърсява" звуковия фон на площад Хелзинки в гр. София да отиде пред Парламента и там хули управниците ни. 

Добре би следвало да знаеш, че "Берковската принцеса" без да осъзнава основната проблематика на българското общество в момента е пряк проводник на хейта (омразата)! ;) = Няма как един нормален човек да чувства емпатия към омразата! 

Цитат

Степента на емпатия е строго индивидуална, като съществуват и различни видове емпатия според начина, по който другият индивид е разбран – когнитивна, емоционална, интелектуална. Емпатията стои в основата на градивното социално общуване и води до формирането на алтруистично поведение.

Как "Берковската принцеса" гради? -> Все е "стъпила" на липси! :) Било то здравословни и/или сексуални!? :) 

Такива токсични индивиди като берковишката кака да не разчитат на никаква емпатия, от такива е по-добре да стоиш колкото се може по-далече и да нямаш никакво вземане даване с тях..

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.