Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тези мелодии с авторски права ли са?

Featured Replies

Приложението Gallery на Xiaomi има вграден video editor. И двете версии - обикновената и професионалната (и втората е безплатна), предлагат мелодии в раздел Soundtracks, които са точно толкова дълги, колкото е дълго и самото видео, тоест не се налага допълнително редактиране и изрязване на времеви интервали.

Става въпрос за тези мелодии:

IMG-20240401-102402.jpg

IMG-20240401-102324.jpg

Ако има жълт символ с черна стрелка надолу, това означава, че мелодията не е свалена и трябва да натисна, за да се изтегли. Бутона с белия символ (нота) е за добавяне на custom музики/мелодии.

Въпросът е, тези мелодии без авторски права ли са, дали мога да ги използвам на които искам клипове в Ютюб или това ще доведе до copyright strikes?

Не помня дали е трябвало да натискам "Agree" на каквито е да Terms of Service, когато за първи път отворих приложението Gallery и не знам дали мелодиите, които се предлагат, са обвързани с авторски права и някакви споразумения/условия за употреба.

Може ли някой да ми обясни как седят нещата? Не намирам и официални данни по този въпрос от страна на Xiaomi.

преди 10 минути, royalpiggy написа:

Въпросът е, тези мелодии без авторски права ли са, дали мога да ги използвам на които искам клипове в Ютюб или това ще доведе до copyright strikes?

Няма copyright strikes за музика, просто авторът на музиката автоматично ще взима цялата монетизация от клипа ти, освен ако и ти не claim-неш, че в клипа ти някой ползва твоя музика, за да може да делите с другия автор монетизаията от клипа ти. За целта обаче трябва да сложиш поне 30 секундна своя мелодия, за да може да claim-неш парите. Така делите пари с автора на оригиналната качествена мелодия. За целта трябва да се преструваш, че канала ти не е твой, а ти също си търсиш правата като другия автор. Но всички тези неща са необходими, ако смяташ да изкарваш пари, ако не смяташ може да си сложиш каквато си искаш музика и просто ще ти взимат каквото изкараш авторите на съответната музика.

• Автор
преди 6 часа, Гражданин написа:

Няма copyright strikes за музика, просто авторът на музиката автоматично ще взима цялата монетизация от клипа ти, освен ако и ти не claim-неш, че в клипа ти някой ползва твоя музика, за да може да делите с другия автор монетизаията от клипа ти. За целта обаче трябва да сложиш поне 30 секундна своя мелодия, за да може да claim-неш парите. Така делите пари с автора на оригиналната качествена мелодия. За целта трябва да се преструваш, че канала ти не е твой, а ти също си търсиш правата като другия автор. Но всички тези неща са необходими, ако смяташ да изкарваш пари, ако не смяташ може да си сложиш каквато си искаш музика и просто ще ти взимат каквото изкараш авторите на съответната музика.

Да, знам как работи законодателството за авторски права. Това, което не разбрах е дали мелодиите в приложението Gallery, предлагани във video editor, са с авторски права.

преди 23 минути, royalpiggy написа:

Да, знам как работи законодателството за авторски права. Това, което не разбрах е дали мелодиите в приложението Gallery, предлагани във video editor, са с авторски права.

Не мисля че ме разбра. Няма да получиш strike на канала за аудио, просто авторът на аудитото ще прибере цялата печалба от клипа ти, освен ако не вкараш и своя мелодия в клипчето, за да я claim-неш и тогава заедно с автора на другото аудио ще делите 50 на 50 печалбата от клипа. Авторът на клипа обаче не трябва да си ти или поне ще се преструваш, че каналът не е твой. Това разбира се е, ако искаш да печилиш с ютуб. Ако не ти дреме за монетизация си ползвай каквито си искаш песни за фон.

• Автор
преди 6 часа, Гражданин написа:

Не мисля че ме разбра. Няма да получиш strike на канала за аудио, просто авторът на аудитото ще прибере цялата печалба от клипа ти, освен ако не вкараш и своя мелодия в клипчето, за да я claim-неш и тогава заедно с автора на другото аудио ще делите 50 на 50 печалбата от клипа. Авторът на клипа обаче не трябва да си ти или поне ще се преструваш, че каналът не е твой. Това разбира се е, ако искаш да печилиш с ютуб. Ако не ти дреме за монетизация си ползвай каквито си искаш песни за фон.

Въпросните мелодии нямат показан автор. Дали не са просто генерирани от Xiaomi и сложени във video editor просто за удобство и лесна обработка, без да са обвързани с авторски права?

Не мога на разбера дали въпросните мелодии са с авторски права или са напълно свободни за употреба.

• Автор

Свързах се с Xiaomi, и те казаха това:

Screenshot-2024-04-03-21-14-55-423-com-a

Бутона "Privacy Policy" отворя ето този линк: https://privacy.mi.com/all/en_US

В уеб страницата от въпросния линк не пише нищо за приложението Gallery и музиките, които се предлагат за сваляне.

Може ли някой да даде пояснение? Сигурно аз нещо не разбирам...

преди 1 минута, royalpiggy написа:

отворя ето този линк: https://privacy.mi.com/all/en_US

И стигна ли до последния ред на страницата? Запозна ли се със съдържанието?

преди 11 минути, royalpiggy написа:

Свързах се с Xiaomi, и те казаха това:

А кога ще ми пратиш скрийншота от онзи път, в който уж се свърза с Дойче Веле, за да ме оборваш?

• Автор
преди 4 часа, цър-вул написа:

И стигна ли до последния ред на страницата? Запозна ли се със съдържанието?

Видях какво пише и най-долу в страницата, но не видях нищо конкретно. Използвах и Ctrl+F, да опитам да търся конкретика чрез ключови думи, но нищо не намерих.

Ако виждаш нещо, просто го копирай и го постави в тази тема, да мога да го видя.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.