Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с БИОС

Featured Replies

Здравейте на всички...Имам проблем със биос,не мога да вляза по никакъв начин в него...Пробвах всякакви комбинации f1...f2...f9...f10...f11...f12....DEL и какво ли още не и не става и не става...Операционната система ми е windows 11...
Преди седмица или малко повече успешно си влизах в биоса,но от вчера немам такава опция...Търсих къде ли не,четох всичко което намерих...Направих процедурата и със щифтовете ( CLRTC )....И батерията махах за да нулира нещо,но уви,никакъв шанс.....Всякаква помощ ще ми е полезна...Характеристиките на конфигурацията ми е -Graphic cart:ASUS Phoenix GeForce RTX 3060 V2 PH-RTX3060-12G-V2 12GB
-Motherboard PRIME Z690-P D4
-CPU INTEL CORE I7-12700K 2.80GHZ LGA1700
-Ram Gskill Trident Z 16GB DDR4 
-Samsung 980 1TB 

Разрешен от Raze

Това Asus prime Z690 ли е? Трябва да „помпиш“ F2 или Del още от момента на натискане на бутона за събуждане.

Операционната система няма никакво значение, защото когато зарежда BIOS - ОС изобщо не играе.

• Решение
Цитат

You can access the BIOS from the Windows Settings menu on your computer. To do this, click on the Start menu and go to Settings. Once here, click on “Update”, and then select “Recovery.” Under “Advanced Startup”, select “Restart Now.” This will restart your computer and bring you to the BIOS menu.

Цитат

You can also access the BIOS settings by restarting your computer. To do this, press and hold down the Shift key while you click on the Restart option in the Start menu. This will restart your computer and take you to the Windows Recovery Environment. From the Windows Recovery Environment, navigate to Troubleshoot > Advanced Options > UEFI Firmware Settings. This will take you to the BIOS menu.

Тези начини пробва ли ги?

• Автор
преди 10 часа, Raze написа:

Тези начини пробва ли ги?

Нищо не помага...От първия и втория начин компа се рестартира,но не зарежда никакво меню за да влязяа биос..Клавиатурата свети,компа работи,но към монитора няма сигнал....След като намравя рестарт от бутона на кутията,компа тръгва нормално....

преди 8 часа, Joss Bomon написа:

Не е! Това е Asus PRIME Z690-P D4. :lol6:

Благодаря!

Моята топка каза другото, но ... май съм хванал грешната топка - кожената, а не кристалната.

преди 38 минути, anakondakz75 написа:

Нищо не помага...От първия и втория начин компа се рестартира,но не зарежда никакво меню за да влязяа биос..Клавиатурата свети,компа работи,но към монитора няма сигнал....След като намравя рестарт от бутона на кутията,компа тръгва нормално....

Колизия с видеокартата?

преди 1 минута, Raze написа:

Втори монитор/екран ползваш ли? Там провери ли дали има нещо?

Щом пише "монитора" в единствено число - дали има втори?

• Автор

И тази процедура не става ...При натискане на тези бутони се появява този екран :(

436351390_398550119737291_5899612771114880965_n.jpg

преди 4 минути, anakondakz75 написа:

И тази процедура не става ...При натискане на тези бутони се появява този екран :(

А кои са „тези бутони“ при теб?

При мен „този екран“ се появява след натискане на „Ctrl-Alt-Del“.

Системата ти влиза в BIOS, но монитора нещо не харесва сигнала. Ако нямаш втори монитор, телевизор или нещо друго включено, виж дали монитора не е сменил входа за сигнал, ако има такава опция и го върни на правилния.

• Автор
преди 20 минути, jhoro написа:

А кои са „тези бутони“ при теб?

При мен „този екран“ се появява след натискане на „Ctrl-Alt-Del“.

При мен и със натискането на ctrl - alt - del / или ctrl - alt - delete .... излиза едно и също меню

преди 14 минути, Raze написа:

Системата ти влиза в BIOS, но монитора нещо не харесва сигнала. Ако нямаш втори монитор, телевизор или нещо друго включено, виж дали монитора не е сменил входа за сигнал, ако има такава опция и го върни на правилния.

Нямам втори монитор....Преди след пускане на компа винаги се появяваше логото на асус от дънната платка,а сега направо от черен екран,се зарежда директно windows

А защо си маркирал коментар, който ти е решил проблема?

Премести кабела на другата букса на видео картата.

преди 30 минути, anakondakz75 написа:

При мен и със натискането на ctrl - alt - del / или ctrl - alt - delete .... излиза едно и също меню

Само ако можеш да обясниш - защо са тези „и“ и „или“?

Кои са другите клавиши или клавишни комбинации?

• Автор

Благодаря на всички,всичко сега е наред...Съвсем случайно реших да изключа 2-рото HDMI отзад на монитора към което имам свързан NVR Dahua за видео наблюдение...Сега вече след стартиране на компа или само рестарт,се появява Логото на Асус и влизам в Биос...Монитора е този от линка... 

Нямам си на представа защо така се получава...Скапана работа :)

преди 4 минути, anakondakz75 написа:

Съвсем случайно реших да изключа 2-рото HDMI отзад на монитора към което имам свързан NVR Dahua за видео наблюдение...

Мутра след балет

Цитат

Одих да гледам лебедово езеро. Езеро нема, лебеди ич не пущия. Мое да е имало, ма я не видох ни един...

...она излезе та скача, скача, един доде, гони я повърте я, не я хареса, па я фърли!

преди 7 минути, anakondakz75 написа:

Благодаря на всички,всичко сега е наред...Съвсем случайно реших да изключа 2-рото HDMI отзад на монитора към което имам свързан NVR Dahua за видео наблюдение...Сега вече след стартиране на компа или само рестарт,се появява Логото на Асус и влизам в Биос...Монитора е този от линка... 

@Raze ти даде жокер но ти дори не се съобрази с мнението му. 

преди 1 час, Raze написа:

преди 41 минути, nikssi написа:

@Raze ти даде жокер но ти дори не се съобрази с мнението му. 

Сещам се и друго!

Ако някога съм ползвал втори монитор, но в момента го няма - понякога на основния може да няма видеосигнал. Щото системата „си мисли“ е втория го има!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.