Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

32 канален NVR Dahua - една камера се губи

Featured Replies

Машината ми е нова, има една камера която нещо конфликт с IP  ли има или друго, но се губи от време на време.

IP-тата завършват от 2 до 31 на 30 камери, и остава една на която  IP-то трябва да е от 2 натам, но не знам кое е. Нико как да я добавя. 

Он настройки > Camera>Remote Device> и търся, добавям, но нищо. До тук ми е акъла и не ми идва нищо на ум друго. Кабели ли да изключвам за да раздаде ново адрес или друго... Дайте идея?

Разрешен от Corvax

Не стана ясно дали въпросният NVR е PoE, камерите са включени към неговия суич и той им раздава адреси от вътрешното си DHCP, или е прост NVR с ъплинк порт и камерите получават адреси от DHCP-сървъра на рутера в мрежата?

• Автор
преди 3 часа, Rammkopf написа:

Не стана ясно дали въпросният NVR е PoE, камерите са включени към неговия суич и той им раздава адреси от вътрешното си DHCP, или е прост NVR с ъплинк порт и камерите получават адреси от DHCP-сървъра на рутера в мрежата?

Не, захранването е външно, чрез  PoE инжектори. IP-адресите се раздават от външен рутер.

Така, добре. Като казваш "губи се", имаш предвид, че камерата успешно се свързва с NVR-а, предава видео, имаш запис на диска на NVR-а, но по някое време камерата се "откача" от записвачката и каналът остава празен, без камера? Когато отново я свържеш ръчно, както си описал горе, камерата се открива от NVR-а и се добавя успешно, като след време пак отпада? И всеки път е една и съща камера? Камерата саморестартира ли се? Да не се окаже проблемен инжектор или лошо окабеляване? Тръгни първо от очебийните проблеми - физически дефект в инфраструктурата. Камерите на dahua могат да се захранват и по двата PoE режима - mode A (endspan, по комуникационните чифтове 1,2 и 3,6) и mode B (midspan, по "празните" чифтове 4,5 и 7,8). Ти какви инжектори използваш и навсяккъде ли са еднакви? Пасивни, активни, китайски боклуци, или сериозни някакви? Кабелите ти какви са? Да не са CCA или CCS? Кримпвани ли са като хората?

Има много въпросителни. Възможно е и просто NVR-ът да е претоварен - ако си наблъскал 32 камери, всичките предават с постоянно качество (CBR) и са настроени дв блъскат NVR-а с максимален битрейт, не е изключено да му претоварват мрежовия интерфейс с трафик и той просто да "ритва" една от камерите, за да му остане въздух да диша с останалите 31 камери.

Кой го е проектирал това нещо, кой го инсталирал, кой го е настройвал, как го е настройвал?

• Автор

Така ги заварих системите. Искам да знам как да си оправя проблема. Не мога да я добавя когато по IP някак се откачи, конфликт може да е или друго. Една и съща е. Не знам дали се саморестартира. Дори не знам кой инжектор да изключа за да я рестартирам така. То, и NVR-а не е настроен да се саморастартира. По принцип знам че е добре, но гледам в натройките е без. Сега, рутера е слаб(може да се помисли за по-добър)... Според мен ако има статично IP камерата, може да е по-лесно да се дбави, а и да не се разпада връзката. 

• Решение

Това щеше да е следващият ми въпрос - да не би да минават през рутер, който е калпав? Когато се правят такива неща, добра идея е да се използват суичове за директна връзка между камери и NVR. Често срещана грешка в самоделните решения е да се накупят 8-портови суичлета, да се нахакат последователно едно зад друго в daisy chain, всичките камери накачулени като маймуни по суичовете (7 камери и 8-мият порт е връзка със следващия суич, където има още 6 камери и последният порт е хоп към следващия суич, след който следва същата глупост) и накрая този блок от суичове е включен в рутер, към който е свързан и NVR-ът. Т.е., 15-16 камери минават през суич зад суича, зад суича, зад суича, та през някакъв бъгав TP-LINK за 65 лева от Зора, та оттам да стигнат до NVR-а. В такъв сценарий, не само рутерът се оказва слабото звено.

Не знам как са ти свързани нещата, за да ти помогна. Разкажи подробно топологията. Иначе, шансът да ти помогнем граничи с нулев. От 254 използваеми IP адреса, ти ползваш едва 32 за камерите и 1 за NVR, общо 33. Това е около 1/8 от целата ти мрежа, абсурд да е IP конфликт! Освен ако адресите на камерите не си ги задал статично по самите камери? Така ли са зададени, или са по DHCP? Ако рутерът ги раздава по DHCP, няма шанс да е конфликт. Нещо друго е. Щом всеки път е една и съща камера, най-елементарната проба е да я подмениш с друга, ако имаш лесен физически достъп. Размени я с някоя от другите и виж какво се случва. Ако старата камера на новото място пак се ебава, значи е проблем в самата камера.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.