Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 8GB GDDR5 - Смяна на термо паста и thermal pads

Featured Replies

Здравейте,

Имам стара SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 8GB GDDR5 - искам да и сменя термо пастата и падовете. Не знам обаче колко мм падове ми трябват. Ако някой може да помогне, ще съм благодарен?

С google пробва ли? И в youtube има доста видео клипове за въпросната видеокарта с обяснения и размери. Най-добре смени термопастата, ако резултата не те удовлетворява, тогава сменяй термопадовете, че за такава стара видеокарта не знам дали ще си струва. Такива видеокарти втора употреба се намират за по 100 лв.

termal pads SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 8GB - Google Търсене

• Автор

Здравей, Благодаря за включването. Аз изгледах 3-4 клипа. По спецификация падовете са 0,75мм. Аз клоня към 1,00мм да пробвам. Въпросът е някой може ли да препоръча такива, които са "по-меки". На външен вид има едни сини - в али експреса и тука, за които казват че са доста твърди. 

За видеокартата - ще я ползвам да сглобя компютър на родители ми. Тя е моята стара видео карта. Предпочитам да и направя профилактика сега, когато е вече на 5-6 години, отколкото да чакам да стане проблем. Иначе наистина вървят по 100тина лева, но няма смисъл да взимам подобна, пак на толкова години.

Поздрави

С падове от алиекспрес може нещата да са по-зле, отколкото с оригиналните. Ако сложиш също по-дебели, отколкото са по спецификация, ефека също ще е по-високи температури. Най-добре смени термопастата, пусни някоя и друга игра да видиш какви са температурите и ако има проблем тогава мисли за смяна на термопадове.

• Автор

Според написано в Redit падовете са 0,75мм. Чудя се дали да пробвам с 1мм? 0,75мм не видях нrкъде.

Reddit Link

Не знам дали е вярно даже.

Отвори внимателно картата и измери падовете

Ако са 0,75 не е проблем да вземеш 1мм. На Gelid са хубави. Вместо паста може да ползваш PTM7950

ПП. Предполагам машината няма да се ползва за гейминг и повече ще се браузва. На твое място просто бих издухал праха от картата, не си заслужава времето и парите да я отваряш. Ако е за спорта обаче по-горе съм ти дал насоки. Една 1650 ще свърши по-добра работа, по-нова, по-хладна и много по-икономична, така че и да се прецака след време имаш варианти

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.