Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интернета прекъсва защо?!

Featured Replies

Имам проблем, имаше токови удари 2-3 пъти спира тока.

След това като си пусна лаптопа с Wi-Fi и прекъсва, липсва нет, понякога има за малко, но по-често въобще няма, бавен много.

На телефона имам, само на лаптопа е проблема, обаче отидох на друг рутер и друг нет и там всичко си вървеше без проблем.

Извиках техниците от доставчика, казаха, че всичко си е наред с рутера.

Сега единственото което се сещам е мрежовата карта, да загрява и да прави проблем, обаче пък като го тествах на другия нет си работеше странно няколко часа.

Някакви идеи?

преди 18 минути, bra74eda написа:

След това като си пусна лаптопа с Wi-Fi и прекъсва, липсва нет, понякога има за малко, но по-често въобще няма, бавен много.

На телефона имам, само на лаптопа е проблема, обаче отидох на друг рутер и друг нет и там всичко си вървеше без проблем.

Сега единственото което се сещам е мрежовата карта, да загрява и да прави проблем, обаче пък като го тествах на другия нет си работеше странно няколко часа.

Някакви идеи?

Какъв модел е рутера? Tp-link tl-wr840n/841nd ли? По-скоро клоня към някоя Tenda!

преди 53 минути, bra74eda написа:

Някакви идеи?

Като изведеш списъка с безжичните мрежи в Windows (от иконата в най-долния десен ъгъл, до часовника на Windows), намери твоята си мрежа в списъка, десен цък с мишката върху нея и избираш "Forget" (или "Забрави", ако Windows ти е на български). След това се свържи отново с мрежата си, ще те пита наново за парола. Дай му я и виж сега дали работи нормално.

• Автор
преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Какъв модел е рутера? Tp-link tl-wr840n/841nd ли? По-скоро клоня към някоя Tenda!

Unyx R300NB

Свързах се наново.

Мина 2-3 часа оставих всичко да почине и изстине и сега е добре няколко минути

преди 16 минути, bra74eda написа:

Unyx R300NB

Свързах се наново.

Мина 2-3 часа оставих всичко да почине и изстине и сега е добре няколко минути

Ужасссс, не знаех , че съществува нещо по-евтино от нетис или тенда! По същество, може да си закупите до 50 на лева някакъв приемлив рутер, като този  или този, а този боклук да го върнете !

• Автор
преди 31 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ужасссс, не знаех , че съществува нещо по-евтино от нетис или тенда! По същество, може да си закупите до 50 на лева някакъв приемлив рутер, като този  или този, а този боклук да го върнете !

Доставчикът дали няма да прави проблем, ако си сложа мой рутер?!

преди 2 минути, bra74eda написа:

Доставчикът дали няма да прави проблем, ако си сложа мой рутер?!

Ми питай го дали има нещо против инак ги сменяй!

И на двата доставчика съм си сменял рутера, няма проблеми! Но ако не можеш да си го настроиш сам, ще трябва да ги извикаш или да ти обяснят по телефона, какви настройки да направиш.

Интернета ли прекъсва или връзката с рутера? 

Може около вас да има препокриване на wi-fi честоти. Изследвайте ефира около вас и задайте друга честота, ако има застъпване. 

Успех!

преди 59 минути, dioib написа:

Изследвайте ефира около вас и задайте друга честота, ако има застъпване. 

Успех!

Изследвай се ти за наличие на encephalus. Направи си и тест за интелигентност. Предвид симптомите ти, вероятно и двата теста ще излязат отрицателни, но човек никога не знае.

Успех и на теб!

• Автор

В крайна сметка купих си нов рутер Асус за 100лв, вързах го след техния и нещата се оправиха.

Иначе с техния продължаваше проблема и да забива.

Когато се свържеш с една безжична мрежа, операционната ти система си съставя профил, не само за мрежата, а и за устройството (безжичен рутер ли е, чист acccess point ли е - няма значение), което обслужва тази мрежа. Понякога, при форсмажорни обстоятелства като рязко отпадане на захранването по време на трансфер на данни, профилът на мрежовото устройство в Windows се поврежда и това води до странни ефекти - или виждаш мрежата и не можеш да се свържеш с нея, или пък се свързваш, но мрежата не върви, имал съм и 2 случая Windows въобще да не вижда мрежата в ефира след такъв "шок". Често, проблемът се решава, когато просто кажеш на Windows да забрави тази мрежа, като така изчистваш профила ѝ от Windows, с все данните за рутера в него. Като се свържеш отново, все едно е нова мрежа, и си въведеш паролата, нещата автомагически се оправят. Ти, въобще, опита ли това, което ти написах още в първия си пост, или едни 100 лева те боцкаха в джоба и ги дюйна за ASUS? За дървото на доставчика си свързал друго дърво от Технополис ... рутер зад рутера, направо перфектно решение! :D

• Автор
преди 8 часа, Rammkopf написа:

Когато се свържеш с една безжична мрежа, операционната ти система си съставя профил, не само за мрежата, а и за устройството (безжичен рутер ли е, чист acccess point ли е - няма значение), което обслужва тази мрежа. Понякога, при форсмажорни обстоятелства като рязко отпадане на захранването по време на трансфер на данни, профилът на мрежовото устройство в Windows се поврежда и това води до странни ефекти - или виждаш мрежата и не можеш да се свържеш с нея, или пък се свързваш, но мрежата не върви, имал съм и 2 случая Windows въобще да не вижда мрежата в ефира след такъв "шок". Често, проблемът се решава, когато просто кажеш на Windows да забрави тази мрежа, като така изчистваш профила ѝ от Windows, с все данните за рутера в него. Като се свържеш отново, все едно е нова мрежа, и си въведеш паролата, нещата автомагически се оправят. Ти, въобще, опита ли това, което ти написах още в първия си пост, или едни 100 лева те боцкаха в джоба и ги дюйна за ASUS? За дървото на доставчика си свързал друго дърво от Технополис ... рутер зад рутера, направо перфектно решение! :D

Извинявам се мисля, че не стана първия път като забравих мрежата ще пробвам пак, то има 14 дни да върна рутера. Ще го тествам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.