Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с автомат на Пежо 206

Featured Replies

Здравейте, от няколко години съм собственик на Пежо 206 1.6. С 4-степенна al4 АСК, като цяло съм доволен от лъвчето, но от време на време ми прави следния проблем с кутията. Случва се при по-дълго извънградско шофиране, съчетано със сравнително високи температури на въздуха и/или баири със завои кутията да ми зацепи на определена предавка(явно влиза в авариен режим, въпреки че по таблото нищо не свети), след което при спиране да не може да отлепи от първа скорост, тоест надолу сваля предавките, но след това не отлепя от първа. Най-вероятно се касае за проблем с охлаждането, към което й бях насочен от колегите от форума на Пежо, тъй като когато я оставя да поизстине за 10-20 минути, кутията излиза от т.н. авариен режим. Маслото (уж) е сменяно малко след като я купих, два соленоидни клапана също, но проблемът е налице и се проявява само при по-дълго извънградско каране, в града не ми го е правила засега. От форума на Пежо ме насочиха към смяната на масления охладител на скоростната кутия. Уж намерих въпросният охладител (вентилатор) https://t-auto.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82-100118601-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-thermotec-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-d4c016tt.html и се чудя дали ще ми оправи проблема. Бих се радвал да чуя вашите насоки и съвети. Благодаря в аванс!

Начи съветвам те, това лъвче да го изхвърлиш и да си купиш един истински автомобил. Няма да хваля VAG групата пак, може и да е друг немски или шведски. Но френските коли са известни със своята чупливост и сложни за решаване казуси. Щом е сменяно маслото и прегрява, ще ти е по-ефтино да я смениш тая кошница  от колкото ремонта на кутията.

Крокодиле, еВтино се пише с "В". До автора - автомата е сложно нещо. Ремонта му е скъп. По някога може да струва колкото половин кола. И другия път като ти кажат, че уж е сменено маслото, ти си го смени, та да си сигурен. Братовчедка ми имаше такова Пежо. Предишния собсветник уж сменил маслото на кутия... околко година го кара(братчедката) и и до там. Кутията умре. Втора ръка не успяхме да намерим. Накрая отиде за части.

на 23.04.2024 г. в 19:58, Коркодила написа:

. Но френските коли са известни със своята чупливост и сложни за решаване казуси.

То пък нали немските не са сложни за ремонт... Не случайно в Щатите не ги карат много.

Тези кутии са пословично чупливи и непоправими особено след пробег от около 200 000 км.Единственият Ви шанс за ремонт са едни момчета от Варна, които имат техника, части и знания.Поразтърсете се в нет-а , ще ги намерите.

Какво общо имат немските коли с проблема...само тоя който си мисли, че голфО му е Ферари си знае.

• Автор
Благодаря на всички за съветите, @THEWiZRD това е така, но и добри майстори не се намират много-много. @Коркодила колицата не мисля да я хвърлям, тъй като като изключим кутията, която хич не е малък проблем, откъм двигател, окачване, електроника и всичко останало си е ок. Питах доста спец. сервизи по автоматици, но повечето като чуят каква е кутията и викат, че не ги обслужват, явно не им се занимава / не могат / не искат. @fitterman Ако варненските момчета са Софтелектроник, то тях съм ги питал и също не се занимават с такива кутии. В случай, че визирате Мид авто то тях все още не съм питал. Иначе колата е официално на 184 к км, но като гледам олюпеният волан, реалния километраж може и да е по две. :D
@*S197* Под уж сменено, имам предвид, че я закарах в един сервиз да го сменят заедно с два соленоидни клапана, но след това нямаше никаква промяна в поведението на кутията (понякога при подаване на по-малко газ леко ритане при студен двигател/кутия при смяна от първа на втора предавка.) Според майстора, който бил я пробвал кутията си била ок, след това пак ходих, закачваха я на диагностика, което естествено нищо не показа, тъй като вероятно проблема е в механиката, а не в софтуера. Та написах "уж" сменено понеже съм в чуденка дали реално са ми сменили маслото или само са сгънали парите.
Както и да е, благодаря за насоките, ще помъча да намеря свестни сервизи, по възможност в София или района, че до Варна може и да не стигна.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.