Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да добавя към DVD субтитри

Featured Replies

Изтеглих на компютъра филм на DVD. Разгледах папката Video_ts но не разбрах как да добавя събтитрите на български, които ги няма във филма. Може ли да стане?

Разрешен от teo-glavata

https://forum.videohelp.com/threads/277950-How-to-add-new-subtitles-to-an-existing-DVD

А ако е само за гледане със субтитри - MPC -> View -> Options -> Output -> DirectShow Video - избери една от заградените опции и кликни [Apply]
eQy0I.jpg 

преди 30 минути, Т.Христов написа:

Изтеглих на компютъра филм на DVD. Разгледах папката Video_ts но не разбрах как да добавя събтитрите на български, които ги няма във филма. Може ли да стане?

Обикновено, при DVD субтитрите се избират от екранното менюто при стартиране на видеото.

Последно, филма който си изтеглил има или няма вградени субтитри? Ти ли ще пишеш субтитрите или ще ползваш някакви изтеглени от нета?

• Автор
преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Обикновено, при DVD субтитрите се избират от екранното менюто при стартиране на видеото.

Последно, филма който си изтеглил има или няма вградени субтитри? Ти ли ще пишеш субтитрите или ще ползваш някакви изтеглени от нета?

Така, изтеглих филм ДВД, който не е на български. Няма български субтитри. Обаче намерих такива в юнаците. Искам да ги добавя така че да се запази структурата на ДВД-то,а не да го правя на AVi или МП4. А ако може - да добавя и ново аудио.

Сега ще опитам и с DVD LAB.

преди 11 минути, Т.Христов написа:

Така, изтеглих филм ДВД, който не е на български. Няма български субтитри. Обаче намерих такива в юнаците. Искам да ги добавя така че да се запази структурата на ДВД-то,а не да го правя на AVi или МП4. А ако може - да добавя и ново аудио.

Сега ще опитам и с DVD LAB.

Виж сега...не е толкова елементарна цялята работа.... Като "RIP-неш" основния филм и екстрите (ако ги има), в последствие, ше трябва да направиш наново и менютата и/или другите интерактивни функции - чаптъри, избор на език за субтитрите, избор на аудио поток и т.н. Както виждаш в Video_TS папката има *.VOB, *.BUP и *.IFO файлове. По същество, VOB си е обикновен MPEG2, но с малко допълнителна информация :) 

С пари! = Що се мъчиш? 

Някой да каже ако знае как се добавят субтитри на видеоклип качен в тубата, мъчих се и не стана.

• Автор
преди 1 час, teo-glavata написа:

Виж сега...не е толкова елементарна цялята работа.... Като "RIP-неш" основния филм и екстрите (ако ги има), в последствие, ше трябва да направиш наново и менютата и/или другите интерактивни функции - чаптъри, избор на език за субтитрите, избор на аудио поток и т.н. Както виждаш в Video_TS папката има *.VOB, *.BUP и *.IFO файлове. По същество, VOB си е обикновен MPEG2, но с малко допълнителна информация :) 

Да, след повече от час играчка с DVD Lab Pro видях, че няма да се справя. Далеч по просто ще е да конвертирам с AutoGK до някакво AVI и да му сложа субтитрите.

Все пак ще маркирам отговора на @teo-glavata.

10x

преди 10 часа, xristo_69 написа:

Някой да каже ако знае как се добавят субтитри на видеоклип качен в тубата, мъчих се и не стана.

Видеото твое ли е?

преди 31 минути, Т.Христов написа:

Да, след повече от час играчка с DVD Lab Pro видях, че няма да се справя. Далеч по просто ще е да конвертирам с AutoGK до някакво AVI и да му сложа субтитрите.

Все пак ще маркирам отговора на @teo-glavata.

10x

Виж...не знам дали често ти се налафа да работиш с вече архаичнata "DVD" удеология, но ако - да...заслужава си да се заиграешп с DVD Lab

• Автор
преди 11 минути, teo-glavata написа:

Виж...не знам дали често ти се налафа да работиш с вече архаичнata "DVD" удеология, но ако - да...заслужава си да се заиграешп с DVD Lab

Боричках се повече от час. Не вденах нищо. Далеч по-лесно ми е да го конвертирам до avi или mkv и да му наблъскам каквото си искам.

Все пак 10х.

преди 5 минути, Т.Христов написа:

Боричках се повече от час. Не вденах нищо. Далеч по-лесно ми е да го конвертирам до avi или mkv и да му наблъскам каквото си искам.

Все пак 10х.

Дам доста мощен инструмент е и си тербе теоретиччна подготовка. Преди няколко години, правих DVD-та за малкия, в които в основното меню имаше въпроси - ако не отговри правилно на поне 3 от 5 въпроса (примерно) - няма достъп фо филмчето :) 

DVD-та не са с някакво впечатляващо качество. По-лесно за тебе ще е, да дадеш заглавието на филма и да видим дали някъде го има.

Щом си теглил субтитри, обикновено имат описание за кой точно релийз са и по него може лесно да се намери самото видео/филм.

• Автор
преди 2 часа, Joss Bomon написа:

DVD-та не са с някакво впечатляващо качество. По-лесно за тебе ще е, да дадеш заглавието на филма и да видим дали някъде го има.

Щом си теглил субтитри, обикновено имат описание за кой точно релийз са и по него може лесно да се намери самото видео/филм.

Да, знам това.

Мен по-скоро ме интересуваше начина по който да слагам субове в ДВД, а не конкретен релийз. Оказа се че е трудоемко и не си заслужава. А ако все пак ми се налага - едно бързо конвертиране с AutoGK ще ми свърши същата работа.

10х

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.