Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблемния сайт https://pomagalo.org/

Featured Replies

Здравейте!

Първо целта ми не е реклама, но се чудя все още защо институциите не са се заели с този мошенически сайт -  https://pomagalo.org/ 

То не стига че уронва престижа на истинския сайт, но и вероятно е подвел доста потребители. Вероятно целта е пари. Eдин приятел ми каза че екипа на оригиналния сайт нищо не можел да направи.  Не могат ли поне да пуснат сигнал до google или да се свържат с ГДБОП.

А каква точно е драмата? Не би било зле да разкажеш в подробности за какво иде реч (примерно аз не съм запознат и не ми е ясно от какво се оплакваш).

• Автор

Драмата се състои в това че сайта pomagalo.org е някакво копие на оригиналния сайт с неговите материали. Предполагам че и материалите са изкопирани по някакъв начин.  Проблемът е че много потребители като напишат примерно в google да търсят нещо в помагало и има голяма вероятност да попаднат на него. Сайта е изцяло мошенически като предполагам целта е пари от материалите. Не съм се занимавал да плащам за материали от него поради съобръжения за сигурност.

Ами това трябва да се разберат двете фирми (ако ще и по съдебен път). До колкото виждам .com помагалото е собственост на някаква американска фирма, .org таковото е на Пловдивска фирма от 1 човек. Та.. това си е тяхна работа. Ти няма какво да направиш, за да промениш нещата. 

преди 32 минути, Thores написа:

Драмата се състои в това че сайта pomagalo.org е някакво копие на оригиналния сайт с неговите материали. Предполагам че и материалите са изкопирани по някакъв начин.  Проблемът е че много потребители като напишат примерно в google да търсят нещо в помагало и има голяма вероятност да попаднат на него. Сайта е изцяло мошенически като предполагам целта е пари от материалите. Не съм се занимавал да плащам за материали от него поради съобръжения за сигурност.

Поправка : Направих си акаунт и сайта е платен, само привидно е безплатен. Е в такъв случай всичко опира до това дали материалите се препродават без съгласието на техните автори, ако да то нещата се решават в съда.

• Автор
преди 37 минути, Петър Ангелов написа:

Ами това трябва да се разберат двете фирми (ако ще и по съдебен път). До колкото виждам .com помагалото е собственост на някаква американска фирма, .org таковото е на Пловдивска фирма от 1 човек. Та.. това си е тяхна работа. Ти няма какво да направиш, за да промениш нещата. 

Това за собствениците къде го видя. 

преди 2 минути, Thores написа:

Това за собствениците къде го видя. 

В общите условия, нейде в началото - втори, трети параграф.

преди 1 час, Петър Ангелов написа:

помагалото е собственост на някаква американска фирма,

О бях забравил за това нещо, то имаше страшен скандал около тая тяхната собственост, може би .орг е отговор точно на тоеа.

• Автор

какво искаш да кажеш.

че това е някаква влиятелна супер богата фирма ли. Защо досега собствениците на сайта pomagalo.com нищо не са направили.

къде го пише този скандал

преди 26 минути, Thores написа:

какво искаш да кажеш.

че това е някаква влиятелна супер богата фирма ли. Защо досега собствениците на сайта pomagalo.com нищо не са направили.

къде го пише този скандал

Ставаше дума за това че чужда фирма ще достъп до данните в българската образователна система посредством собствеността на този сайт и май на още нещо.
Моя грешка ": Сканадала е бил със сайта Школо, но и помагалото не остава по-назад.

https://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2024/01/17/4577010_britanska_firma_kupi_e-dnevnika_shkolo/?ref=rss

• Автор

За Школо го знам скандала

Но за помагало какво може да се каже. Значи доколкото разбирам някакъв сайт цели да продава материалите на помагало. Сайта е почти идентичен с всички налични материали. А самите материали как са качени в измамническия сайт. С някакъв вид скрипт ли го правят тези хора или са много добри в копирането.

Защо досега ГДБОП не са направили нищо по въпроса. Защо от отдел Киберсигурност нищо не са направили.  Тук явно става дума за някакъв скандал подобен на Замунда с техните сървъри в Америка.

Ето примерно епопея на забравените я има в измамническия сайт. И още много материалиииии.....

Снимка на екрана_2024-05-15_21-51-43.png

Как точно са го източили не мога аз поне да кажа. Може да са ползвали услуга за web scraping или нещо друго.

• Автор
преди 46 минути, Петър Ангелов написа:

Как точно са го източили не мога аз поне да кажа. Може да са ползвали услуга за web scraping или нещо друго.

Явно злото понякога побеждава. Жалко че и аз щях да се подведа покрай него сайт. Сигурно е собственост на някои американски мафиот.

преди 31 минути, Thores написа:

Явно злото понякога побеждава. Жалко че и аз щях да се подведа покрай него сайт. Сигурно е собственост на някои американски мафиот.

Цъ - на българска (Пловдивска) фирма е, състояща се от един човек. Ако беше проверил (по информацията, която ти дадох горе) и сам щеше да го видиш.

• Автор

Ако сайта е на българска фирма защо досега не са направили нещо . Примерно да пратят хора и да разберат къде е проблема. Сега ако беше в САЩ със супер криптирани данни щеше да е много по трудно нали.

Аз ги докладвах вече на ГДБОП  и отдел киберпрестъпления. Казаха  че ще се извърши проверка и впоследствие материалите се докладват по компетенст в съответната прокуратура.

на 16.05.2024 г. в 22:48, Thores написа:

Ако сайта е на българска фирма защо досега не са направили нещо . Примерно да пратят хора и да разберат къде е проблема. Сега ако беше в САЩ със супер криптирани данни щеше да е много по трудно нали.

Аз ги докладвах вече на ГДБОП  и отдел киберпрестъпления. Казаха  че ще се извърши проверка и впоследствие материалите се докладват по компетенст в съответната прокуратура.

Наивник! Имаш ли пари да е бориш 5-6 години в съда?

• Автор

Ами ти какво очакваш. Ти представяш ли си колко студенти и ученици са измамени от този сайт. Те и затова имат пари. С тези пари те могат да си поддържат сайта за години напред и да си правят каквото си поискат.

Така и не разбрах кои е собственика му. Чуждестранна фирма или е направен от българи за отмъщение. 

Според мен рано или късно ГДБОП ще направят нещо по въпроса.

преди 1 час, Thores написа:

Ами ти какво очакваш. Ти представяш ли си колко студенти и ученици са измамени от този сайт. Те и затова имат пари. С тези пари те могат да си поддържат сайта за години напред и да си правят каквото си поискат.

С какво по-точно тия студенти и ученици са измамени, нищо не разбирам?

• 1 година по-късно...
на 15.05.2024 г. в 18:38, Bubbles написа:

Поправка : Направих си акаунт и сайта е платен, само привидно е безплатен. Е в такъв случай всичко опира до това дали материалите се препродават без съгласието на техните автори, ако да то нещата се решават в съда.

Намерих качени материали, които са плагиатствани от мои статии. Оригиналният сайт Pomagalo.com ги свали след сигнал. В Pomagalo.org (а изникна и Pomagalo.bg на един и същи собственик от Пловдив) има качени същите материали, но не от различни акаунти, няма никнейм на този, който ги е качил. Изглеждат като изтеглени от оригиналния и качени във фейк сайтовете, за да се вземат пари от абонаменти. Няма имейл за контакт с адвата фейк сайта, няма телефонни номера, формата за докладване и контактната форма не работят, не пращат имейл с обратна връзка при подаден сигнал. Не издават квитанция или фактура за абонамент. Нищо.

Отвсякъде са за следствие.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.