Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Ubuntu 24.04, intel I7-8700 и 10-bit HEVC видео.

Featured Replies

Нямах никакви ядове с Ubuntu 22.04. Хардуерното ускорение си работеше прекрасно, но от както обнових Ubuntu-то нещата не са толкова ок. Имам екшън камера DJI Osmo Action 4. От нея прехвърлям х.265 (HEVC) видео-файловете на М2-ката ми в компютъра. Файловете се плейват, но си личи, че товарят здраво процесора и хардуерния енкодер не се използва. Вградената видеокарта се води Intel® UHD Graphics 630. Пробвах най-различни плеъри и библиотеки но не намерих решение. Да не би в новия драйвер на Intel да са спестили точно тази поддръжка? Ще съм доволен ако ми помогнете да реша този досаден проблем.

Разрешен от Станислав Панайотов

Оставене го това Ubuntu вече от три години съм на Manjaro KDE  и при двата компютъра нямам проблеми!Ubuntu e проблемно винаги

Ба, по времето на 10.04 е било страшно проблематично... ;)

И проблема не е кое ще е, а хардуера да носи което може и да върши дадена работа приемливо.

преди 10 часа, krasimir.krstev написа:

Оставене го това Ubuntu вече от три години съм на Manjaro KDE  и при двата компютъра нямам проблеми!Ubuntu e проблемно винаги

"Шарени бонбонки"! 😁

Всичките бонбонки са едни и същи, но са различни на цвят и форма. Със един и същи вкус са! :hush: :wink12: На кутията пише "ЛИНУКС"! :)

Която и да избереш от бонбониерата, въпреки че се различава от останалите е със същия вкус! :)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Благодаря Ви за коментарите! Оказа се, че тези проблеми официално щели да бъдат оправени във версия 24.04.1, така че просто си чакам. Между другото вкъщи си спретнах евтин и бърз компютър с половината части от Aliexpress. Много добре се получи. Оня ден му сложих една дистрибуцийка - направо кърти!

• Автор
  • Решение

Най-накрая вчера пуснаха нови пакетчета, които веднага решиха проблема!

gstreamer1.0-plugins-base:amd64 1.24.2-1ubuntu0.1
gstreamer1.0-gl:amd64 1.24.2-1ubuntu0.1
gstreamer1.0-x:amd64 1.24.2-1ubuntu0.1
libgstreamer-plugins-base1.0-0:i386 1.24.2-1ubuntu0.1

• Автор

Разбира се, че съм ползвал всякакви плеъри. Просто всичко плейваше не хардуерно и с накъсване. Все пак моята екшън камера дава доста големи и с много висок битрейт 4k файлове. Ползвам DJI Osmo Action 4. При нея е съвсем нормално 30 минутно видео да е 25GB.

Току-що пак инсталирах VLC - то още не работи. Плейват се вече без грижи с smplayer.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.