Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с дъно B760M PG Lightning

Featured Replies

Преди няколко дни взех дъно B760M PG Lightning, но не съобразих, че дъното няма PCI-e х4 и няма къде да включа външната звукова карта - Sound BlasterX AE-5 Plus. Имам свободен слот PCI-e х16, но като сложа звуката карта на него и компютъра само премигва и не иска да се включи (все едно прави късо съединение). Като махна звуковата карта от слота или от молекса и компютъра се включва. Има ли някакъв преходник PCI-e х4 към PCI-e х16, защото аз такъв в интернет не мога да открия?

И вторият въпрос. Когато изключа компютъра, клавиатурата която има LED подсветка продължава да свети, все едно системата е в режим на заспиване. Как да го реша този проблем и да гасне всичко?

преди 47 минути, plmen88 написа:

И вторият въпрос. Когато изключа компютъра, клавиатурата която има LED подсветка продължава да свети, все едно системата е в режим на заспиване. Как да го реша този проблем и да гасне всичко?

Много отдавна компютрите не се изключват, а се приспиват до някакъв минимум. Затова има бутон за събуждане, а не „ЦеКа“ ключ

На десктопа, като го приспя  и му свети диода на ЛАН-картата.

Явно USB-порта за клавиатурата остава под напрежение.

преди 48 минути, plmen88 написа:

В BIOS>Advanced>DeepSleep>enabled for S......5 или S4 и S5

преди 1 час, plmen88 написа:

Има ли някакъв преходник PCI-e х4 към PCI-e х16, защото аз такъв в интернет не мога да открия?

M2 слот имаш ли свободен? 

• Автор
преди 1 час, Звяра! написа:

M2 слот имаш ли свободен? 

Да, два.

преди 2 часа, plmen88 написа:

Преди няколко дни взех дъно B760M PG Lightning, но не съобразих, че дъното няма PCI-e х4 и няма къде да включа външната звукова карта - Sound BlasterX AE-5 Plus. Имам свободен слот PCI-e х16, но като сложа звуката карта на него и компютъра само премигва и не иска да се включи (все едно прави късо съединение). Като махна звуковата карта от слота или от молекса и компютъра се включва. Има ли някакъв преходник PCI-e х4 към PCI-e х16, защото аз такъв в интернет не мога да открия?

За какво ти е преходник, втория слот макар и голям си е 4х. По скоро картата има някаква несъвместимост дъното, пробвай да забраниш вградената.

Разрови настойките в биос-а , трябва да има опция за изключване захранването на USB-та при спрян комп,  някаква глупост беше deep sleep или нещо от сорта.

преди 2 часа, plmen88 написа:

(все едно прави късо съединение).

КС :nono: ! Ако беше станало КС, сега нямаше да работи. 

• Автор
преди 12 минути, Звяра! написа:

Намерих магазин в София, който да предлага твоето предложение. Утре ще им звънна да ги питам дали работят.

преди 6 минути, ined написа:

По скоро картата има някаква несъвместимост дъното, пробвай да забраниш вградената.

Пробвах, нищо не се промени.

преди 17 минути, plmen88 написа:

Намерих магазин в София, който да предлага твоето предложение. Утре ще им звънна да ги питам дали работят.

Може да го монтираш на този слот "ако е свободен" и ако са изчислили всичко както трябва Китайците, трябва адаптера да превърне М2 във  PCIe х4.

B760MPGLightning-1.jpg.049ba31d75868fb901788a90963d60e2.jpg

Аз не съм пробвал такъв адаптер и затова не мога да ти кажа дали ще стане/работи и тк.нт. 

Ако го поръчаш от Китайците от линка ще пристигне след около десет дни при теб, таксата за доставка до България е 3.65 стотинки + адаптера 6.92 = 10.57 лева. :)

преди 1 час, Звяра! написа:

таксата за доставка до България е 3.65 стотинки + адаптера 6.92 = 10.57 лева. :)

Я си провери „математиката“!

3,65 стотинки са 0,0365 лева! За адаптера не даваш мярка и получаваш 10,57 лева???

преди 1 минута, jhoro написа:

Я си провери „математиката“!

3,65 стотинки са 0,0365 лева! За адаптера не даваш мярка и получаваш 10,57 лева???

3.65+6.92=10.57 десет лева и петдесет и седем стотинки !!!!!

2024-05-17222538.png.835eb5c4f1ac694e3daa43d99646f245.png

Дай да видим твоята математика, а??? 

преди 10 минути, Звяра! написа:

Дай да видим твоята математика, а??? 

Ти го написа

преди 2 часа, Звяра! написа:

3.65 стотинки + адаптера ...

Тоест - по-малко от четири стотинки!

Ясно е, че си искал да кажеш 3,65 лева, ама ...

преди 1 минута, jhoro написа:

Ти го написа

Тоест - по-малко от четири стотинки!

Ясно е, че си искал да кажеш 3,65 лева, ама ...

Извинявам се, че съм пропуснал да напиша "лева и стотинки" и съм написал само "стотинки"! Грешката е моя!?!?!?!

Между другото днес пристигнаха и взех две поръчки от същия сайт, чакам още седем поръчки! :)

Не искам да прозвучи като реклама, но предлагат неща които тук са много скъпи или изобщо ги няма. 

• Автор
преди 3 часа, Звяра! написа:

Ако го поръчаш от Китайците от линка ще пристигне след около десет дни при теб

Ще гледам да го взема от София. Не ми се чака 10 дни.

• Автор

Поръчах адаптера вчера и ще дойде утре. 

Преди малко отново пробвах звуковата карта, сложих я в слота и поради някаква причина тръгна от раз. Не е невъзможно нещо да съм объркал при слагането ѝ първият път, въпреки че не я слагам за първи път. Като цяло работи. Обаче, понеже смених миналата седмица цялата конфигурация сега през звуковата карта, мисля че чувам захранването - едно постоянно леко шумене. Това са микроници, но не знам точно от къде идват. Със старата конфигурация този шум го нямаше. Как да реша проблема?

П.П. Ще взема адаптера, нищо че съм оправил проблема със звуковата карта за да не цакам човека.

• Автор
преди 1 час, plmen88 написа:

Обаче, понеже смених миналата седмица цялата конфигурация сега през звуковата карта, мисля че чувам захранването - едно постоянно леко шумене. Това са микроници, но не знам точно от къде идват.

Мисля, че открих проблема. Смених молекса, с който е свързана звуковата карта. Молекса отново идва директно от захранването, но е друга "букса". Възможно ли е на едно и също захранване трите молекса, които има да са различно екранирани?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.