Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кражба на интернет

Featured Replies

Има ли начин как да разбера дали някой ми ползва интернета без да се обаждам в доставчика ;) ?

Не няма друг начин освен да питаш по телефона доставчика.

ЕДИНСТВЕНО може да се разбере като се засекат двата компа едновремено в мрежата..IP адреса ако е същ на две карти в мрежата едната бива игнорирана и изскача балонче до часовника че това IP е вече в употреба

• Автор
ЕДИНСТВЕНО може да се разбере като се засекат двата компа едновремено в мрежата..IP адреса ако е същ на две карти в мрежата едната бива игнорирана и изскача балонче до часовника че това IP е вече в употреба

Да, това ми показва вече 2-3 пъти, та ми стана интересно няма ли някоя програма дето да може да го хване този хубостник :):P

Както вече ти казаха - обаждаш се на доставчика и казваш проблема, те ще се оправят натам!

Да, това ми показва вече 2-3 пъти, та ми стана интересно няма ли някоя програма дето да може да го хване този хубостник :):P

Докато някое приятелче ти е "помагало" е изкопирало MAC-адреса ти! Сменя след това MAC-адреса на мрежовата си карта като и дава твоето IP и вече той е ти!!!

Мак адреса може да се 'крадне' и с някои програми от асортимента на 'hacking tools'.В моята мрежа е масова практика да се пускат скенери за откриване на чужди адреси.Частично решение на проблема съм видял при някой ISP-та решили да ползват VPN, но това носи нови проблеми.

Колкото до това дали сам може да видиш нещо:

1. Отвори си Контрол Панел

2. Щракни на Administrative Tools

3. Отвори Еvent Viewer

4. Даваш на System

5. Трябва да има Error с надпис Tcpip

6. Отваряш го и там има един Hardware номер

7. Звънкаш на доставчика и го продиктуваш ;)

/Последното не ми се е налагало да го правя, просто един познат го сподели.Трябва да бо направиш веднага щом видиш знака с удивителна в трай менюто и балончето с 'Your IP is in conflict with another system'/.

При условие че се появява съобщение за конфликт най-вероятно човека не ти краде нета. Вероятно е станало някакво объркване при някой друг клиент и в неговите настройки е записано твоето IP. В случай че лан картите са с еднакъв MAC адрес и едно IP, в мрежата не възниква конфликт, въпреки че сигурно ще има проблеми, ако и двата компютъра работят едновременно и се опитват да ползват интернет. А сдобиването с MAC адреси на ланки от локалната мрежа става и без допълнителен софтуер.

Докато някое приятелче ти е "помагало" е изкопирало MAC-адреса ти! Сменя след това MAC-адреса на мрежовата си карта като и дава твоето IP и вече той е ти!!!

И аз мисля че така е станало. Смени си мрежовата карта. Струва 15-тина лв. Ако пак усетиш нещо подобно отиди при доставчика да ти сменят модема.

Ако си смени мрежовата карта ще трябва да се обади и на доставчика си, за да каже за промяната, понеже обикновено провайдърите следят MAC адресите на потребителите си. Ако целта да се купува нова мрежова карта е да се смени MAC адреса, то това не е нужно понеже MAC-а може да се сменя и софтуерно. Това става по следния начин - натискате Start, после десен бутон върху My Computer избирате таба Hardware и след това натискате бутона Device Manager. От там намирате лан картата, натискате два пъти върху нея и в таба Advanced избирате Network Address и си задавате MAC.

• 1 месец по-късно...

autumn, кажи поне как ти идва интернета PPPoE, DHCP, Static IP ???

Спри си възможноста за "PING" и това ще намали възможноста за кражба на "MAC" адреса

добре де сдобиването с МАС адрес може ли да скрие конкретния компютър по IP адрес? всмисъл ползвам Френдли Пингър за да следя локалната мрежа в офиса си и имам подобния проблем с конфликт в мрежата за IP-та...та ако на конкретните компютри сложа по един МАС адрес, това ще ги скрие ли от схемата във Пингър-а? :whist:

Съвета ,обади се на АDMINA е най-добър.При мен веднъж,когато си правих някакви настроики на ATA та и Рутера си -допуснах да имам едновременно две заявки за нет от доставчика ми с един и същ МАК адрес и едно и също IP ,и техния сървър ме ОТРЯЗА. Попитах ADMINA- и те ми отговориха,че това се прави,именно да не се краде НЕТ. Т.е при мен е невъзможно да имаш НЕТ при две заявки едновременно.

Редактирано от dred (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.