Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да калибрирам батерията на iphone 6s

Featured Replies

Здравейте, батерията на моя iphone 6s запчона да ми прави проблеми. И не е калибрирана досега, като цяло е в добро здраве (91%). Мисля че ако я калибрирам ще държи повече. Но въпроса е че не знам как, затова се обръщам тук.

преди 1 час, _.androider._ написа:

Здравейте, батерията на моя iphone 6s запчона да ми прави проблеми. И не е калибрирана досега, като цяло е в добро здраве (91%). Мисля че ако я калибрирам ще държи повече. Но въпроса е че не знам как, затова се обръщам тук.

Калибрирането на батерията няма да доведе до това да държи повече ,а ще направи индикатора да показва по вярно данните на заряда ѝ. Изтощаване до край (не по принуда) и зареждане до 100% е вид калибриране на батерията.

• Автор
преди 28 минути, AAUUXX написа:

Калибрирането на батерията няма да доведе до това да държи повече ,а ще направи индикатора да показва по вярно данните на заряда ѝ. Изтощаване до край (не по принуда) и зареждане до 100% е вид калибриране на батерията.

Аз я изтощих, но когато задържа копчето за включване ми излиза батерия която мига в червено. Достатъчно ли е или трябва още .

току-що, _.androider._ написа:

Аз я изтощих, но когато задържа копчето за включване ми излиза батерия която мига в червено. Достатъчно ли е или трябва още .

Достатъчно е ,сега я заредете до 100%

• Автор
преди 44 минути, AAUUXX написа:

Достатъчно е ,сега я заредете до 100%

Това вече съм го правил, няма ефект.

преди 1 час, _.androider._ написа:

Това вече съм го правил, няма ефект.

Просто пенсионирай телефона, прекалено стар е.

Тази батерия, ако е набор на телефона, е почти на 10 години. 100% това 'здраве', което гледаш, не е актуално, най-добре за начало я смени.

• Автор
преди 35 минути, Raze написа:

Тази батерия, ако е набор на телефона, е почти на 10 години. 100% това 'здраве', което гледаш, не е актуално, най-добре за начало я смени.

Телефона е взет втора ръка, най вероятно е сменяна преди година.

преди 11 минути, К. Манджаров написа:

Колко отдавна сте правил тази врътка 0-100%?

В линка, който дадох, предлагат да се прави веднъж на три месеца ако телефона се ползва постоянно, то ест често се правят частични зареждания.
Защото "умното" в батерията постоянно се нагажда така, че променя реалната калибровка, изкривява показанията и човек трябва през три месеца да го буха по главата, за да се освести.

Офтоп.
Мразя "умните" устройства, които ми се бъркат в работата, все едно аз съм по-глупав, особено при по-сложни устройства, от които мога да измъкна повече, ако бих могъл да изключа "умнотията" им.

ПП. Даже са описани няколко случая, в които космонавтите на Аполо е трябвало да изключват намесата на бордовия компютър поради липса на доверие към "мисълта" му, и здравия разум на човека се е оказвал прав.

Тези дни.

преди 50 минути, _.androider._ написа:

Телефона е взет втора ръка, най вероятно е сменяна преди година.

Батерията ако е сменена с ментак или с изтекла годност, няма какво да се направи. Което е най вероятно. Ако държиш на тоя телефон говори с оторизираните сервизи но само с тях и ги питай дали имат оригинални батерии и да ти я сменят. Инак направо го хвърляй каквато и друга батерия да слагаш няма да държи

на 28.05.2024 г. в 0:45, Gift написа:

Батерията ако е сменена с ментак или с изтекла годност, няма какво да се направи. Което е най вероятно. Ако държиш на тоя телефон говори с оторизираните сервизи но само с тях и ги питай дали имат оригинални батерии и да ти я сменят. Инак направо го хвърляй каквато и друга батерия да слагаш няма да държи

Прав сте. В истински сервиз ще поправят телефона. 6S  е брутално як, и ако не е минавал камион отгоре му или да е преспал на дъното на язовир, ще надживее хиляди андроиди.

Проблемът е, че трудът стана скъп и вероятно ще надскочи цената на друг по-запазен телефон от вторичния пазар.

Така както човекът обяснява, не ще да е само проблемна батерия. Твърде възможно е влага да е поразила контролера или някои пътечки по микросхемите. За 10 години, тел. с положителност е отварян и разхерметизиран. Тоест, ще се наложи сериозен тест на повече възли и детайли, а това струва пари. Техниците се трудят и на 6S, и на 10, 12, 13…

Другото тъпо е, че моделът отдавна не се поддържа и освен за телефония, за друго ще се тормози от новото съдържание в интернет. Преди половин година подарих на приятел 6S. Предоволен е, но тай го ползва само за телефония, тук там ай-месидж и фейстайм. Той много пътува, особено по Африка, и се кълне, че единственият телефон, с който няма проблеми по прикачания на различни оператори и роуминги, е айфонът. Викам му да се оборудва с нов модел, категорично отказва, щото бил свикнал на 6S и докато работи, ще си кара с него. (Странни хора, но не съвсем, щото, човек се привързва към определено устройство и то му става като талисман. Ако някой не знае, талисманът е вещ, на която придаваме чудодейни магични свойства, макар да съзнаваме, че това е диво езичество и тъпотия. Аз полагам огромни усилия да се отърва от нуждата си за талисман, но ми е много трудно. Въобразил съм си, че тъничко 46 кг лейди ми налива ненадминат ентусиазъм и засега успявам с дабиването и обслужването на този си мерак. Мдаа, вервате ми, нали? *Малко се поизтървах, пичове,щото съм супер щастлив, от три дни се сдобих с чисто нова 15 –тица. НЯМА ТАКОВА ЩАСТИЕ, уверявам ви. Пожелавам и вие да се уредите, но ако да би могло с ПРО версиите, те режат глави, местят хълмове, цепят хастари, чупят мивки, избелват тапети.)

--

Авторе, добрата новина е, ако имате известна сръчност. Смяната на батерия на вашия модел е лесна, дори за гъзорък като мен. Изгледайте няколко клипа в Тубата. Сетне купете една батерия  за 20-30 лева. OEM, не ви трябва оригинална, оем се справят супер прилично за вашето желязо. Внимателно я сменете. Или пък дайте да ви я сменят. Някъде вземат евтино десетина лева едва. И ако и след това прави номера, купете друг. 30 лева са прежалима сума.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.