Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде точно да запоя антена на платката на тв бокс H618

Featured Replies

Здравейте, може ли да ми кажете на  ето този тв бокс с платка H618 къде точно трябва да се сложи антена за WIFI. ТВ бокса се оказа че няма антена, а на платката няма дори и обозначено място където трябва да се запои антена.

Искам да сложа антена, защото WIFI е много слаб и когато рутера е в друга стая то сигнала е бая слаб и дори телевизиите лагят доста или замръзват дори.

Ето 2 снимки на бокса, там под WIFI чипа на едно място уж пише ANT ама не мога да схвана където да запоя антената. Може ли помощ, от тези които разбират от такива боксове да кажат къде трябва да я запоя.

Принципно там където трябва да има даден елемент по платката го ограждат с бели очертания, обаче за антена не виждам нищо. Е, то сигурно има, но аз като не разбирам не го виждам.

Ето WIFI чипа и какво има около него. Има надпис ANT, но къде точно да запоя антената?

IMG_20240602_140330.jpg.dd1eadbdde2c1b2d6216811baad815f3.jpg

Ето цялата платка, ако примерно антената може да е на друго място:

IMG_20240602_155751-min.jpg.4390392f17cdd3f833e94659e9f29136.jpg

преди 6 минути, Aalesund написа:

Здравейте, може ли да ми кажете на  ето този тв бокс с платка H618 къде точно трябва да се сложи антена за WIFI. ТВ бокса се оказа че няма антена, а на платката няма дори и обозначено място където трябва да се запои антена.

Искам да сложа антена, защото WIFI е много слаб и когато рутера е в друга стая то сигнала е бая слаб и дори телевизиите лагят доста или замръзват дори.

Ето 2 снимки на бокса, там под WIFI чипа на едно място уж пише ANT ама не мога да схвана където да запоя антената. Може ли помощ, от тези които разбират от такива боксове да кажат къде трябва да я запоя.

Принципно там където трябва да има даден елемент по платката го ограждат с бели очертания, обаче за антена не виждам нищо. Е, то сигурно има, но аз като не разбирам не го виждам.

Ето WIFI чипа и какво има около него. Има надпис ANT, но къде точно да запоя антената?

С вградена антена е модула ,антената съм я очертал.

IMG_20240602_155751-min.jpg.4390392f17cdd3f833e94659e9f29136 (1).jpg

• Автор

И аз това помислих първо, обаче това оранжевото там не е меден проводник, това е чисто голо pcb. Дори с макетно ножче на едно място го чегъртах за да видя има ли метал там за да запоя на него антената като удължение, но това си е чисто pcb без грам метал, така че не знам каква антена е, но определено не работи както трябва.

преди 8 минути, Aalesund написа:

И аз това помислих първо, обаче това оранжевото там не е меден проводник, това е чисто голо pcb. Дори с макетно ножче на едно място го чегъртах за да видя има ли метал там за да запоя на него антената като удължение, но това си е чисто pcb без грам метал, така че не знам каква антена е, но определено не работи както трябва.

Антената работи като вградена такава ,структората е медна както всички писти по платката ,а отгоре е лакирана.

PS: или пък е плануван за антена но не реализрана такава.

• Автор

Добре, а има ли начин аз да добавя външна антена, защото много слабо лови сигнала. Някъде там по тази вградената нещо да се модне и да се запои модул с по добра антена възможно ли е? Гледах няколко видеа в ютуб и хората с нормални антени си модват боксовете с по-добри, а някои дори си слагат цели антени като на рутер и си ловят доста по добре сигнал. Искам и тук нещо такова да направя, че рутера като е в друга стая то телевизиите или вървят на магия или не.

преди 15 минути, Aalesund написа:

Добре, а има ли начин аз да добавя външна антена, защото много слабо лови сигнала. Някъде там по тази вградената нещо да се модне и да се запои модул с по добра антена възможно ли е? Гледах няколко видеа в ютуб и хората с нормални антени си модват боксовете с по-добри, а някои дори си слагат цели антени като на рутер и си ловят доста по добре сигнал. Искам и тук нещо такова да направя, че рутера като е в друга стая то телевизиите или вървят на магия или не.

Опитай на тези два пина да запоите антена (не едновременно на двата ,а или на единия или на другия пин ) ако имате подходящ поялник за това. Не намерих схема и не знам дали тези пинове са свързани ,но проба грешка. На ваша отговорност е всичко това.

IMG_20240602_140330.jpg.dd1eadbdde2c1b2d6216811baad815f3 (1).jpg

преди 1 час, Aalesund написа:

.

Напечатаното е някаква китайска изгъзица на антена.
Най-добре си купи SMD IPEX/U.FL SMT RF конектор и външна 2.4GHz антена. Ще си подобриш осезателно RX/TX връзката.

• Автор

Благодаря за съветите. Аз имам няколко външни антени, както накрая имат IPEX конектор. Чесно казано надявах се да има някъде по платката такъв конектор, че да я включа. Обаче в случая май ще трябва да отрежа конектора и кабела директно да го запоя за мястото, което ми показахте. В момента тв бокса не е при мен, защото го оставих на село. Ще видя другата седмица ако ходя да запоя антената да видя сигнала как ще е.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.