Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с дроселова клапа?

Featured Replies

Здравейте! Вуйчо ми кара Шкода Фабия Първа генерация, 2002-ра година, 2.0 бензин, 116 кончета.

Преди 2 седмици като бяха големите дъждове в Дружба и Младост, той наводни "леко" колата. Караше по улиците, които бяха препълнени с вода. Оттогава колата почна да създава проблеми, Check Engine почна да мига и колата все едно работеше на 3 цилиндъра и прекъсваше. В момента работи грубо като е на ход. 1 седмица майстора се мъчи да открие проблема, като поръча нов педал с модула, защото мислеше че е от него, но се оказа, че не е. Каза дроселова клапа. Поръчахме втора ръка работещ дросел от същия мотор, обаче на Голф 3. Същия номер на дроселовата клапа, закачи я и пак същите грешки набива. Колата работи по същия начин. Сега ще прикача снимки да видите какви кодове записва диагностиката. Той каза, че проблема не е в кабели, букси и датчици. Проверил бил всичко. Това са кодовете

viber_image_2024-06-05_14-06-50-951.jpg

viber_image_2024-06-05_14-19-22-955.jpg

Търси специализирана диагностика за Шкода. С мерцедес C220 CDi брах ядове. Даваше същите кодове с ELM и Бош диагностики. Смених педал на газта и дебитомер, пак същото. Накрая намерих човек със СТАР диагностика /за Мерцедес/, оказа се акуатор на турбото.

• Автор
преди 18 минути, andreygg написа:

Търси специализирана диагностика за Шкода. С мерцедес C220 CDi брах ядове. Даваше същите кодове с ELM и Бош диагностики. Смених педал на газта и дебитомер, пак същото. Накрая намерих човек със СТАР диагностика /за Мерцедес/, оказа се акуатор на турбото.

Добре! Мерси! Ще го имам впредвид. ВАГ-ком диагностика ще свърши ли работа? 

Пробвайте с друг майстор.

Дросела по принцип седи високо горе след въздушният филтър и ми се струва малко вероятно до него да е стигнала вода.

Карал съм голф 2000г. и като се прецака дросела един от признаците е такъв. Единият вариант да се провери е ръчно. Маха се въздушният филтър заедно с цялото му тяло. Изхода на въздушният филтър влиза в дросела и се натискаш с ръка да видите дали ще се изфорсира нормално.

При прецакан дросел на празен ход (без да се подава газ) трябва да работи нормално.

При заминал педал на газтта просто двигателя не реагира при подаване на газ, но не и да работи като на 3 цилиндъра.

Аз лично си мисля за тоците към дросела.

• Автор
преди 6 минути, BANKATA написа:

Пробвайте с друг майстор.

Дросела по принцип седи високо горе след въздушният филтър и ми се струва малко вероятно до него да е стигнала вода.

Карал съм голф 2000г. и като се прецака дросела един от признаците е такъв. Единият вариант да се провери е ръчно. Маха се въздушният филтър заедно с цялото му тяло. Изхода на въздушният филтър влиза в дросела и се натискаш с ръка да видите дали ще се изфорсира нормално.

При прецакан дросел на празен ход (без да се подава газ) трябва да работи нормално.

При заминал педал на газтта просто двигателя не реагира при подаване на газ, но не и да работи като на 3 цилиндъра.

Аз лично си мисля за тоците към дросела.

Майстора е пробвал с педала на газтта. Поръчал е чисто нов, сложил го е и същото се получава. Колата работа грубо на празен ход и едвам има мощност. Това са единствените грешки, които излизат. Ще видя да се свържа с жичкаджия, надявам се да открие бързо проблема. Иначе някакви други идеи? Вакуумни маркучи, сензори, датчици, модули? Кое може да се прегледа преди това, което е по-лесно и постепенно да се преминава към проблема с тока към дросела? 

преди 9 минути, TheFallenOne написа:

Майстора е пробвал с педала на газтта. Поръчал е чисто нов, сложил го е и същото се получава. Колата работа грубо на празен ход и едвам има мощност. Това са единствените грешки, които излизат. Ще видя да се свържа с жичкаджия, надявам се да открие бързо проблема. Иначе някакви други идеи? Вакуумни маркучи, сензори, датчици, модули? Кое може да се прегледа преди това, което е по-лесно и постепенно да се преминава към проблема с тока към дросела? 

Трябва хубава диагностика и човек който да може да разчете качествено данните. Такива неща рядко се оправят на принципа проба-грешка.

преди 12 часа, TheFallenOne написа:

1 седмица майстора се мъчи да открие проблема

Ти ли си този майстор?!

Закарайте автомобила в сервиз! 

За начало вадиш и почистваш всички букси и щепселни съединение при разкачен акумулатор. Вижте и датчика на коляновия вал. Нищо не каза за свещите, бобини...?

преди 6 часа, Joss Bomon написа:

Вижте и датчика на коляновия вал.

Да не стига до него, че ....  ;) 

Да провери първо всички дачици. Особено които са разположени ниско, т,е, където е "газел" автомобила. = Не знам до кол е се е движела в "потопа".  :) 

• Автор
преди 18 часа, dioib написа:

Ти ли си този майстор?!

Закарайте автомобила в сервиз! 

Все още не говоря в трето лице :D 

Беше си в сервиз колата, майстора се мъчи една седмица и нищо не можа да направи. Сега караме на друг и така...не зависи от мен. Аз не знам капацитета на тия майстори, все пак трябва да си имаме някво доверие, аз не знам той колко може и знае и дали ще оправи дадения проблем. Той казва, че ще провери и го направи. Като самия той не е компетентен е напълно нормално да не намери решение. Не всички майстори знаят всичко. Аз лично съм правил при него други неща и бях останал доволен, но уви...За този точно проблем си трябва жичкаджия.

преди 42 минути, fitterman написа:

Проверете буксата към ECU- то, доста често срещан проблем.

Ще я проверим, добре! Мерси колега! 

преди 9 часа, Joss Bomon написа:

За начало вадиш и почистваш всички букси и щепселни съединение при разкачен акумулатор. Вижте и датчика на коляновия вал. Нищо не каза за свещите, бобини...?

Бобините не са проверявани, ще ги проверим утре. Ще държа в течение какво ще се окаже, ако евентуално се намери решение на проблема(надявам се). 

Датчици, кабели и букси са проверени от дадения майстор...поне така казва, нали...

Сега няма как да знам дали не е изпуснал нещо, това не е моя работа, аз плащам за услуга - той изпълнява.

Така че, ще направим процедурата отново, за да видим да не е изпуснато нещичко...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.