Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно лаиците за старите коли дизели

Featured Replies

Постоянно слушаме от някакви хора, които да до един лаици, как да не се купува стар дизел. И какво да си взема нова електичка ли? Дето да ме оставя под път над път, и вместо да се обадя на някой авер да ми донесе няколко кила нафта, трябва да званямна пътна помощ както стана масово с електичките. Натресоха ви зелените г*вна и вие клъфнахте. И като оставиш 500-600 лева на пътна помощ и икономията отиде у кофата. Да не говори, че и батерията след пет години е взела дела. Гледам ги в жегата по магистралите масово отворили джамовете, че да пести ток от климатика за да стигне до следващата зареждачка. И какво им е на старите дизели. От какво се плашите? Дюзи, турбо. Че новите бензинови миксери не са ли турбинирани? Само дето на 200 000км маторя е взел дал? А моя булид както виждате е на 506 000км и нафтата само я мирише. Климатика бичи днес цял де в жегата, че ми се схвана врата от студ. В бокса влиза само за масло гуми и спирачки. Има малко няколко точки  ръжда само праговете между вратите, защото не я забърсвам там след автомивка. Ефтини части. Миналата година смених един ЕГР клапан с работата ми взеха 140 евро. Какво толкова им се плашите. Това, че Гошо и Пешо си купили тоталки от Северна Италия и жабаря преди това не е сменял никога маслото само е доливал, и маторя е за кофата. Ми кофти. Ама не старите дизели са кофти, а тия, с които тях са ги наиграли. Успешна седмица от мен.

IMG_0111.jpeg

IMG_0110.jpeg

Преди години имах един познат караше една дърта печка и на въпроса колко харчи, отговори - аз съм фадромист. Кара си фадрома човека и не го интересува колко му харчела печката щото нафтата му е без пари.

• Автор

А ми аз не съм фадромист и ме интересува колко е нафтата. Последно заредих на 1.66 евро за литър при 5л. на 100км смесен разход ми е много по на далавера от, която и да е бензинка, където само цената на литър бензин тука в Нидерландия под 1.97 за литър няма. Че дори и спрямо газта, където е 0,80 цента за литър обаче таз разхода отива на 13-14 на 100 си е мега далавера. 

Защотo не ме пускат в центъра на София, затова и смених 1.9 TDI. Голем праз, че беше EVRO 3. Заради годината на производство ми дадоха EKO 1.

едит що ти свети възглавницата?

Аз в Неделя се прибирах към Плевен.Карам на газ с пуснат климатик.В отечката Попово-Бяла настигнах един Меган електричка.Той поддържаше 60км/ч при разрешени 90, изпреварих го.Спрях да пикая и да пуша.След това пак го настигнаха Мегана и той пак се движеше със 60.Пак го изпреварих.

Ами май ако вдигне повече няма стигне до следващата зареждачка!

""

Haĸpaтĸo, Vоlkѕwаgеn ни лъжeшe зa тoвa ĸoлĸo чиcтo e дизeлoвoтo гopивo в дeйcтвитeлнocт. Πpoизвoдитeлят нa aвтoмoбили инcтaлиpa coфтyep зa измaмa в oĸoлo 11 милиoнa aвтoмoбилa пo цeлия cвят, вĸлючитeлнo пoлoвин милиoн зa aмepиĸaнcĸия пaзap, зa дa гapaнтиpa, чe aвтoмoбилитe щe aĸтивиpaт ĸoнтpoлa нa eмиcиитe caмo пo вpeмe нa лaбopaтopни тecтoвe. Πpeз ocтaнaлoтo вpeмe тeзи aвтoмoбили изxвъpлят oĸoлo 40 пъти пoвeчe aзoтeн oĸcид, oтĸoлĸoтo в лaбopaтopни ycлoвия.""
преди 10 часа, Belefor написа:

""

Haĸpaтĸo, Vоlkѕwаgеn ни лъжeшe зa тoвa ĸoлĸo чиcтo e дизeлoвoтo гopивo в дeйcтвитeлнocт. Πpoизвoдитeлят нa aвтoмoбили инcтaлиpa coфтyep зa измaмa в oĸoлo 11 милиoнa aвтoмoбилa пo цeлия cвят, вĸлючитeлнo пoлoвин милиoн зa aмepиĸaнcĸия пaзap, зa дa гapaнтиpa, чe aвтoмoбилитe щe aĸтивиpaт ĸoнтpoлa нa eмиcиитe caмo пo вpeмe нa лaбopaтopни тecтoвe. Πpeз ocтaнaлoтo вpeмe тeзи aвтoмoбили изxвъpлят oĸoлo 40 пъти пoвeчe aзoтeн oĸcид, oтĸoлĸoтo в лaбopaтopни ycлoвия.""

Така е! Но азотен оксид!!! А плачът беше за въглеродни емисии. А там бензин и газ са преди дизел. В момента най-еко двигател с вътрешно горене пак е дизел!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.