Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Принтер за трансферен печат

Featured Replies

Здравейте, колеги!  Занимавам се *любителски* с правене на картички, постери стикери и тн.  Под любителски имам предвид, че нямам онлайн магазин и не правя пратки с тях, а ги продавам само по зимните празници - локално. Затова и всичко, което правя е  на зимна тематика. Студент съм и така си изкарвам допълнителни средства, които вече трета година влагам в развиването на това хоби. Надявам се сред Вас да има хора, които се занимават с това и да получа полезни съвети. Миналото лято  си закупих термопреса creworks 38x38 8in1, защото искам да започна да правя чаши (като начало), но естествено в бъдеще ще пробвам и с тениски. За това лято съм си поставил за цел да закупя принтер, различен от този, с който правя картички и да започна да правя чаши. Имам нужда от бюджетна машина до 700-800 лева, която ще ми служи за следното начинание. Благодаря!

• 1 година по-късно...
Цитат

Здравей, за чаши може да си вземеш евтин принтер и да му смениш мастилата със Сублимейшън. За чаши даже преса не ти трябва - може да ги печеш и във фурната. 

• Автор
преди 14 часа, Просветен написа:

Здравей, благодаря за отговора! Включвам се година по-късно.  Точно това направих. Взех принтер Epson, а всички нужни консумативи за трансферен печат, закупих от AliExpress. За съжаление в момента не правя нищо с пресата и принтера, защото съм потънал в работа, но интересът към това хоби не е изчезнал. Даже бих искал да се развивам в това хоби и съм си харесал една бродираща машина със софтуер. Просто ми харесва да се занимавам с такива неща, но засега професионалното ми развитие е на преден план. Чувал съм, че при преобразуван принтер, ако не го ползваш, мастилата засъхват. Не съм го включвал и не мога да кажа дали е вярно.  

• 4 седмици по-късно...
на 24.07.2025 г. в 11:49, AtanasDimov написа:

Здравей, благодаря за отговора! Включвам се година по-късно.  Точно това направих. Взех принтер Epson, а всички нужни консумативи за трансферен печат, закупих от AliExpress. За съжаление в момента не правя нищо с пресата и принтера, защото съм потънал в работа, но интересът към това хоби не е изчезнал. Даже бих искал да се развивам в това хоби и съм си харесал една бродираща машина със софтуер. Просто ми харесва да се занимавам с такива неща, но засега професионалното ми развитие е на преден план. Чувал съм, че при преобразуван принтер, ако не го ползваш, мастилата засъхват. Не съм го включвал и не мога да кажа дали е вярно.  

Трябва всеки ден да се пуска или почистване на главата - дърпа повече мастило, или си намираш една снимка с нозъл чек и печатиш поне една страница на ден.

Ако вече си го запушил - при изключен принтер, напояваш леко с мастило една микрофибърна кърпичка и подпираш дюзите на нея. След половин час пускаш принтера, ако има прекъсвания - повтаряш. На не много кратки интервали. През около два часа е добре.

Силно ме съмнява да е флок/флекс. Епсоните са инкджет.

Ще се скараме, пак.

Не ти е ясна материята и нямаш никакъв практически опит, а само изсмукано от нета и пръстите. И ми линкваш някакви етикети...

Епсон нямат лазерни/прахови принтери, а само мастиленоструйни.

В случая не се говори нито за лазер, нито за мастило. А за термотрансферни принтери, които са основно насочени към печатане на етикети. Виждал ли си такова животно? Май не, щом спичаш така. 

преди 2 часа, Докладчик написа:

Епсон нямат лазерни/прахови принтери, а само мастиленоструйни.

Бе те имат лазерни (сериите ActionLaser, AcuLaser, EPL... ), ама се съмнявам да "прекарат" каквато и да е термотрансферна медиа. Тук истината е в OKI и Кonica.

Иначе, плюнковите им принтери са перфектни - разбира се, след калибрация за съответните медии

Ти спичаш и говориш... Ама нали да си отгоре. Имаш ли си на идея какво е термо - трансфер?

Аз нещо не можах да разбера - принтера зареждан ли е с мастилата? Щото ако не е зареждан и няма какво да му засъхне на принтера.

Иначе печаташ редовно дори и да не ти трябва за да не засъхнат главите.

• Автор

Здравейте, става въпрос за напълно обикновен Epson L1230  (Мастилоструен А4), който заредих с мастила за сублимация от AliExpress. Не са ползвани оригиналните мастила, които дойдоха с принтера. Нямах никакви проблеми през цялото време. Направих си няколко чаши, тениски. Поиграх си, научих някои работи, но за съжаление цялото ми занимание е в застой (*както споменах в последното ми включване*). Не  съм го пускал, но не ми остава и време. Всичко,от което имах нужда намирах в YT.  За съжаление не съм си включил известията и не знаех, че се пише по темата. Сега влизам, за да потърся малко помощ, защото ми се прецака нещо лаптопа иииии тъкмо ще пиша нова тема. 

Поздрави! 

• 3 седмици по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.