Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разваляне на пари?

Featured Replies

Здравейте. Имам около 3000 лева в банкноти по 10 и 20 лева. Въпросът е че ми е неудобно да имам такава сума в дребни пари. Възможно ли е някак си да си ги разваля и да са по 100 и 50? 

Може и да му искат такса...
В клон на БНБ:

Цитат

5. обмяна на български банкноти и разменни монети с неизтекъл срок на обмяна без такса

https://bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_pressrelease/pr_20180405_a1_bg.pdf

Напоследък банките нито развалят, нито уедряват пари, дори и от техния банкомат да си ги изтеглил. Личен опит.

Дзверо пак пусна акаунтите които уж бил затрил... Страшна шизофрения... Вчера вряскаше, че победата над Русия е единствения изход от войната, а днес вече искал да се свършва "по какъвто и да е начин"...

image.png.ff15eaf32a3a77d73a4d41415a8738e9.png

преди 3 минути, baitexpo написа:

Дай ги ще ти ги уедря, или питай в големите магазини, постоянно търсят дребни.

Големите магазини също спряха да уедряват.  От една страна защото има много фалшификати, от друга страна, защото се губи много време, а персонал няма.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Дзверо пак пусна акаунтите които уж бил затрил... Страшна шизофрения... Вчера вряскаше, че победата над Русия е единствения изход от войната, а днес вече искал да се свършва "по какъвто и да е начин"...

image.png.ff15eaf32a3a77d73a4d41415a8738e9.png

Айде бе!

Сигурен ли си?😂

преди 17 минути, plmen88 написа:

Големите магазини също спряха да уедряват.  От една страна защото има много фалшификати, от друга страна, защото се губи много време, а персонал няма.

Ами тогава да си открие едномесечен депозит в някоя банка и в края на периода, като ги тегли да ги поиска в едри банкноти. Едва ли ще му откажат.

преди 5 часа, someone_there написа:

Здравейте. Имам около 3000 лева в банкноти по 10 и 20 лева. Въпросът е че ми е неудобно да имам такава сума в дребни пари. Възможно ли е някак си да си ги разваля и да са по 100 и 50? 

Сигурно е възможно някой да ти ги уедри, но това че банкноти от 10 и 20 лева били неудобни е пълна безмислица. Това са най-оборотните пари и мен даже ме дразни, че банкоматите сега дават 400 лева като 5 х 10, 5 х 20 и 5 х 50 - преди си беше по удобно с 12 х 10 и 14 х20.

• Автор
преди 4 часа, цър-вул написа:

Може и да му искат такса...
В клон на БНБ:

https://bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_pressrelease/pr_20180405_a1_bg.pdf

Бях в банка онзи ден и категорично отказаха да извършат услугата, понеже имало такса 1% и те прецениха че е по-добре да не плащам и ме изгониха. Иначе на мен едрите пари са ми по-удобни, понеже обикновено взимам голяма сума и обичам да харча парите бавно и скръндзаво.

преди 12 часа, someone_there написа:

в банка

В банка и в клон на БНБ са различни неща! Остава да споделиш в кое населено място си
Може и в:

Обмяна на стари български банкноти и монети, емисии след 1991 година, и на български банкноти от 1 лев, емисия 1999 г., и 2 лева, емисии 1999 г. и 2005 г., се извършва и на касите на териториалните поделения на „Дружество за касови услуги” АД в страната, както следва:

• гр. София, кв. „Овча Купел”, ул. „Иван Хаджийски” № 16;
  • гр. Плевен, ул. „Васил Левски” № 153;
  • гр. Пловдив, бул. „Ягодовско шосе” № 2;
  • гр. Варна, ул. „Цариброд” № 23;
  • гр. Бургас, ул. „Александър Велики” № 8.

https://www.bnb.bg/AboutUs/AUCustomerService/AUCTellerDesks/index.htm
преди 13 часа, someone_there написа:

Иначе на мен едрите пари са ми по-удобни, понеже обикновено взимам голяма сума и обичам да харча парите бавно и скръндзаво.

И аз предпочитам едри пари и когат ме питат за заем викам неам дребни, но ги харча пък по бързо щот да не ми ги развалят купувам все по скъпи неща.

Едрите покупки - с карта... Или с виртуална карта - защита от източване. 

В големите магазини ще има проблем за уедряване - при продажба се описва типа на приетите купюри. 

• Автор

В крайна сметка днес отидох до една банка и го направиха за две минути, дори не ми взеха такса, въпреки че според тарифата е 3%.

• Автор
преди 33 минути, цър-вул написа:

Минал си метър

Явно да, не знам каква е причината, но не ме интересува много. Но предполагам ако някога ми се наложи да отида пак там, няма да се повтори същото.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.