Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Yettel

Featured Replies

Привет хора.

Отново имам правен проблем и не знам към кого да се обърна. Имам рутер бял от yettel (4G мрежата лети )и понеже сега нали навсякъде има WiFi (дори и на телефона ) се интересувам как да го спра. Проблема е че аз съм го ползвал тоя рутер много дълго време и сега за да го спрат от оператора ми искат неустойка. Може ли нещо да се направи по този въпрос.  Какъв съвет бихте ми дали. Бих могъл да продължа да го използвам макар че както казах вече навсякъде има интернет и просто тези рутери не са ми нужни.

Към адвокат ли да се обърна или просто да изчакам да изтече договора 

Какво точно искаш да спреш и защо? Ако искаш да прекратиш договор за услуга, нормално е да се платят неустойки, ако е срочен и не е изтекъл, в договора го пише - принципно дължиш  плащания за 3 месеца, по закон ако не се лъжа също го направиха толкова.

преди 50 минути, Thores написа:

Имам рутер бял от yettel

Той си има марка и модел

преди 51 минути, Thores написа:

и понеже сега нали навсякъде има WiFi (дори и на телефона ) се интересувам как да го спра.

Обикновено, като го изключиш от захранването, устройството спира да работи

преди 53 минути, Thores написа:

Проблема е че аз съм го ползвал тоя рутер много дълго време и сега за да го спрат от оператора ми искат неустойка. Може ли нещо да се направи по този въпрос.  Какъв съвет бихте ми дали.

Ако говориш за прекратяване предсрочно, на договора, който си сключил с оператора (срочен), едва ли нещо можеш да направиш - правата и задълженията на двете страни са изрично записани

преди 5 минути, Raze написа:

Какво точно искаш да спреш и защо? Ако искаш да прекратиш договор за услуга, нормално е да се платят неустойки, ако е срочен и не е изтекъл, в договора го пише - принципно дължиш  плащания за 3 месеца, по закон ако не се лъжа също го направиха толкова.

Само да допълня : 3 вноски в размер на пълната цена на използвания план + разликата между промционалните цени които абоната е плащал(Ако е плащал такива) за целия оставащ срок на договора + още някакви суми които вече не помня какви бяха и същи са за целия оставащ период на договора.

• Автор
преди 10 минути, Raze написа:

Искам да спра услугата на оператора за рутера. Но явно няма да стане. Неустойката е близо 120-150 лева доколкото разбрах което си е доста. Май няма да е за три месеца, а за повече. Както и да е. Май е по добре да го ползвам, пък и висока скорост дава. 

Ще се консултирам с адвокат за всеки случай, но едва ли ще помогне

преди 3 минути, Thores написа:

Нещо не хващам логиката : Ще дадеш стотачка за консултация с адвокат за да не платиш 120 лева неустойка?

• Автор
преди 2 минути, Bubbles написа:

Нещо не хващам логиката : Ще дадеш стотачка за консултация с адвокат за да не платиш 120 лева неустойка?

Има безплатни правни консултации към някои адвокати. Нищо не пречи да се възползвам.

ПС. На месец рутера ми е 20 лв. 

40 000мб е и рано или късно свършват.

Отиди при оператора и ги питай какви са вариантите да си прекратиш договора предсрочно. Щом е по 20 лв/месец, ако остават повече от 3 месеца до края на срока на договора, не би трябвало да им дължиш повече от 60 лв неустойки.

преди 1 минута, Thores написа:

Има безплатни правни консултации към някои адвокати. Нищо не пречи да се възползвам.

Успех!

преди 1 минута, Thores написа:

ПС. На месец рутера ми е 20 лв.

Не рутера, а услугата ти е 19€. Самия "рутер" едва ли има и 4-5 € цена

• Автор
преди 2 минути, teo-glavata написа:

Успех!

Не рутера, а услугата ти е 19€. Самия "рутер" едва ли има и 4-5 € цена

да де. това исках да кажа.

Много тъпи закони има в нашата страна.

Три месечни такси неустойка за прекратяване на договор. Плюс пазарната стойност на устройство на изплащане по промоционална цена.

Не ти трябва адвокат за да си сметнеш колко трябва да платиш за предсрочно прекратяване на договор.

Ако това ти е плана https://www.yettel.bg/tv-internet/internet-za-doma/planove

3 такси по 20 + 6 месеца примоция по 10 лева = 120 лева. За мене това са прекалено много пари за да не ползваш нещо, по-добре си изкарай договора докрай и тогава го прекрати.

преди 42 минути, Thores написа:

Както и да е. Май е по добре да го ползвам, пък и висока скорост дава. 

Като работи услугата добре защо искаш да я прекратяваш ? Или си от тези мазните дето все искат тънки лайсни цени 120 лв се днешно време хич не са много пари 

• Автор
преди 1 час, ined написа:

Не ти трябва адвокат за да си сметнеш колко трябва да платиш за предсрочно прекратяване на договор.

Ако това ти е плана https://www.yettel.bg/tv-internet/internet-za-doma/planove

3 такси по 20 + 6 месеца примоция по 10 лева = 120 лева. За мене това са прекалено много пари за да не ползваш нещо, по-добре си изкарай договора докрай и тогава го прекрати.

Плана е стар. Преди време нямаше навсякъде wi fi и използвах този рутер. Ето за такова бяло устройство става дума - https://nixanbal.com/telenor-predlaga-5000-mv-4g-mobilen-internet-oshte-trafik-za-vbox7-i-mi-fi-ruter-za-18-99-lv-mesechno

Сега пък има навсякъде WI- Fi. Дори от мобилното устройство мога да си пускам на компютъра с помощта на usb тетъринг. 

Ако е толкова стар плана, намери какво си подписвал в последния договор. Там трябва да има раздел за дължимите неустойки за предсрочно прекратяване на договора.

• Автор

Привет. Направих безплатна консултация с адвокат. Той ми обясни какво можеш да се направи в този случай, но за дело ще излезе солено и може нищо да не се получи. Спомена че редовно завежда дела срещу A1.

Каза че имало вероятност от Yettel да лъжат примерно само да привлекат клиенти. Аз като знам всеки път като вляза при тях все искат да ме набутат в някаква промоция. 

Ако договора е минал 2 години и в такъв случай не трябва да има неустойка. Но може да са променени нещата явно.

Нормално, ако договора ти е изтекъл и не си го подовил, става безрочен, и се прекратява с едномесечно предизвестие. Но тази информация все още не си я предоставил и само можем да гадаем до кога ти е договора на дълго ползвания рутер, въпреки че попитах още в началото колко остава.

• Автор

Ще измисля. Но до дело едва ли ще се стигне

Мразя мобилните оператори в страната. На всичкото отгоре ме затрупват с SMSи за техните промоции. Само в България май е така.

• 2 месеца по-късно...

10-20-30 лв неустойки. Само като се замислите днес колко стотин неустойки се начисляват на абонатите на трите телекома..... свят ще ви се завие. И нищо не може да се направи, защото договире се подписват без право за претенции в тях от страна на потребителите. А вчера или утре, колко още стотин малки или големи неустойки ще има или е имало. Yettel като цяло са водачи в тази класация, но и другите на са цвете за мирисане. Като се замисли човек - ако всеки прецакан хвърли камък по витрина на офис или кола, спука гума на служебна кола .... просто ей така да си избие негативните емоции .... тези тулупи нема да им се повярва какви загуби ще инкасират.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 13.11.2024 г. в 14:50, Popi1717 написа:

10-20-30 лв неустойки. Само като се замислите днес колко стотин неустойки се начисляват на абонатите на трите телекома..... свят ще ви се завие. И нищо не може да се направи, защото договире се подписват без право за претенции в тях от страна на потребителите. А вчера или утре, колко още стотин малки или големи неустойки ще има или е имало. Yettel като цяло са водачи в тази класация, но и другите на са цвете за мирисане. Като се замисли човек - ако всеки прецакан хвърли камък по витрина на офис или кола, спука гума на служебна кола .... просто ей така да си избие негативните емоции .... тези тулупи нема да им се повярва какви загуби ще инкасират.

Много правилно разсъждаваш.

• 4 месеца по-късно...

Здравейте, за пореден път бях излъган от служител(ка) на иетел.

Купих си часовник, който според служителката мога да ползвам без да нося телефона с мен, като ставаше на въпрос и в чужбина чрез роуминг.

Да, но след вече подписан договор и вече взето устройство (HUAWEI Watch 4 pro) се указа, че не може. Не поддържат роуминг в чужбина. А служителката категорично, че няма проблеми. 

Кажете ми сега какво да правя? Аз в България винаги си нося телефона с мен, което обезмисля носенето на часовника та ако ще и от метеорит да е изработен.

преди 5 минути, Medjik11 написа:

Здравейте, за пореден път бях излъган от служител(ка) на иетел.

Купих си часовник, който според служителката мога да ползвам без да нося телефона с мен, като ставаше на въпрос и в чужбина чрез роуминг.

Да, но след вече подписан договор и вече взето устройство (HUAWEI Watch 4 pro) се указа, че не може. Не поддържат роуминг в чужбина. А служителката категорично, че няма проблеми. 

Кажете ми сега какво да правя? Аз в България винаги си нося телефона с мен, което обезмисля носенето на часовника та ако ще и от метеорит да е изработен.

Според това би трябвало да може да се ползва роуминг на часовника - той поддържа esim. Договора включва ли роуминг?

Цитат

Да, роумиг услугата зависи от тарифата, а не от SIM картата.

eSIM | Yettel - Всичко свързано с теб

По принцип според мен часовниците изобщо са безсмислени, след като телефонът върши същата работа. Ама това е отделна тема. 

Нищо не можеш да направиш. Искал си часовник - носи си го, и го ползвай за каквото можеш. Сключил си договор, ако искаш да го развалиш, ще има неустойки. Не можеш да осъдиш служителката за измама, защото нямаш доказателства. Просто друг път мисли и питай по форумите, преди да подпишеш, а не след това.

Преди много време исках да купя първия си смартфон от оператор, на изплащане. Бях към Виваком. Половин час се обяснявахме какво точно да взема, и колко ще ми струва. Три пъти го питах каква ще е крайната цена, трите пъти ми каза едно и също. И накрая, след като ми разпечата договора - "Ами то има само и една такса от 20 лв., за първоначално включване" :eek: . При положение, че съм настоящ абонат, какво включване, бре?... Познай дали подписах.

Оттогава съм член на партията "Никога повече Виваком!" :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.