Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първо пътуване в чужбина със самолет- какво трябва да знам!?

Featured Replies

Здравейте, предстои ми първото ми пътуване със самолет.

Резервацията на билети е направена, но се притеснявам на летище софия ,че няма да мога да се ориентирам и ще се лутам.

Притесняваме как и кога протичат действия като чекиране на билети,чекиране на багаж,терминали,гейтове,изходи и т.н.

Моля хора със достатъчно опит по летищата да ми помогнат с поредността на действията които трябва да предприема преди полет и при пристигане, както какво да очаквам като допълнителни разходи там на място.

Благодаря ви предварително!

Щом пишеш тук, значи имаш интернет. Там можеш да намериш отговор на всички въпроси.

https://sofia-airport.eu/bg/

Отиваш час-два по-рано и следваш инструкциите. Гейт, полет, багаж-всичко е лесно и видимо, няма да се притесняваш!  А да не забравя-преди всичко отиваш в най-близката църква и молиш Господ да има милост... Че там, горе ,може всичко да се случи. Горе главата и успех!

Екранна снимка 2024-08-25 123856.png

Нашето летище е достатъчно малко, че виждаш къде да ходиш още от входната врата. По правило, трябва да си на летището 2 часа преди полета. Ако пътуваш от Добрич, нормално да тръгваш абсурдно рано, защото не се знае какво ще стане по пътя. Ако си от София, може да не ти дреме и да пристигнеш преди да затворят чекирането за багаж. На коя точно лента е твоя багаж ще видиш, като видиш рекламната табела до тях на твоята авиокомпания. Терминали, гейтове, пише на едни монитори и няма как да се объркаш, има табели със стрелки накъде да ходиш за съответния гейт. И бабите се оправят. Единственото което трябва да те притеснява е, да не превишиш лимита за багажа и като кацнеш, багажа да кацне при тебе, а не в друга държава. Е, и да не падне самолета де, ама по-вероятно да ти изгубят багажа само. 

1. Ако си платил при покупката на билетите за онлайн чекиране това ще се случи автоматично и ще получиш по меил бордовите карти, ако не на място си плащаш(Но е по солено) на гишето на според компанията с която ще летиш.
2. После се нареждаш на опашката на входната пътека и следваш стадото, на първата проверка си сканираш бордовата карта, и продължаваш, следва митница, махаш всичко метално, ако носиш лаптоп/таблет го ваиш от куфара/чантата, не носиш никакви течности, оръжия и т.н. неща които могат да са опасни, като минеш митницата си търсиш изхода, има табла като на гарата които ти показват статута на всеки полет както и табели за това как да стигнеш до всеки изход. Ако ти се ще нещо за хапване/пиене вътре има магазини но да си знаеш че цените са "Народни", после чакаш, в някакъв момент ще се появят тези които насочват към самолета(Не знам какви ги водят като длъжност), минавап с личната карта и бордовата, ако няма директен коридор към самолета ще има рейс, после в самолета, бон вояж.

И както ти казаха и по-горе поне два часа преди полета на летище особен ако си с регистриран багаж.

Ако споделиш името на компанията мога да се сетя и за още някоя подробност.
Апропо повечето вече си имат приложения за телефон където получаваш всичко включително и бордовата карта за пътуването.

преди 23 часа, N1K17Y написа:

багажа да кацне при тебе

Забравих да напиша нещо важно-като се изправиш пред кантара , където ще ти чекират багажа, си отваряй очите какви лепенки ще ти залепят на куфара или чантата-дали на тях с едри букви е написан символът на града, където ще кацнеш! Отрязъци от тях залепват и на билета-със същите обозначения. 80% от непристигнал багаж се дължат на лепенки с погрешна дестинация. На мен, преди време, като летях за първи път до Алжир, не ми пристигна багажа и чак на летището в Alger видях, че са ми залепили лепенки за Athen (Атина). След размяна на съобщения до Атина и идентифициране на куфара и чантата (как изглеждат), след две седмици багажът пристигна.

• Автор

Благодаря на всички писали и съветвали в темата, научих доста от вашият опит.

Резервирах успешно билети и свалих бордовите карти на телефона... не съм сигурен дали трябва да ги принтирам на хартия само.

Също така понеже ще пътувам с влак до софия искам да ми кажете "жп гара софия" или "жп гара софия север" е по-близо до летище софия. (никога не съм пътувал до сифя с влак) и как най-бързо да стигна до летището от гарата?

Също да спомена и като пушач...колко кутий мога да нося в багажа ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.