Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

имам въпрос за създадени от мен четки във фотошоп

Featured Replies

имам папка със създадени от мен четки как мога да ги копирам и преместя в паметта на компютъра за да мога след преинсталация да не се налага отново да си създавам а да ги инсталирам от папката

Цитат

Ако имате папка с четки, която сте създали и искате да я запазите и преместите на компютъра си, така че след преинсталация на операционната система да не е нужно да създавате нови, можете да следвате тези стъпки:

1. Намиране на папката с четките:

• Обикновено, четките (brushes) за графични програми като Adobe Photoshop се съхраняват в определена папка на вашия компютър. Например:
    • Adobe Photoshop: Четките се намират в папката C:\Users\[вашето име]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop [версия]\Presets\Brushes.
    • Проверете конкретната папка за програмата, която използвате.

2. Копиране на папката с четките:

• Намерете папката, съдържаща четките, и я копирайте на безопасно място. Можете да я преместите на външен диск, USB флашка или облачно хранилище.

3. Преместване на папката след преинсталация:

• След като преинсталирате операционната система, възстановете папката с четките от съхраненото място.
  • Поставете папката на същото място, от което програмата може да я разпознае. Например, ако използвате Photoshop, поставете папката с четките в C:\Users\[вашето име]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop [версия]\Presets\Brushes.

4. Импортиране на четките в програмата:

• Отворете програмата, в която искате да използвате четките.
  • В повечето случаи, трябва да заредите или импортирате четките чрез настройките на програмата. В Photoshop можете да направите това чрез Edit > Presets > Preset Manager и да изберете четките от новото местоположение.

5. Създаване на резервни копия:

• Добре е да създадете резервни копия на вашите четки и други важни файлове, за да избегнете загуба в бъдеще. Съхранявайте резервните копия на безопасно място.

Тази процедура ще ви помогне да запазите и възстановите вашите четки след преинсталация на операционната система.

Може да се наложи да покажете скритите файлове и папки в операционната система.

преди 2 часа, valentin_ написа:

имам папка със създадени от мен четки как мога да ги копирам и преместя в паметта на компютъра за да мога след преинсталация да не се налага отново да си създавам а да ги инсталирам от папката

image.jpeg.e07341c00464423b06383a4f5503cc60.jpeg

По обратния път ги импортирате. Същата работа като с екшъните.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 26.08.2024 г. в 9:56, nusho73 написа:

Може да се наложи да покажете скритите файлове и папки в операционната система.

с Уиндоус 11 съм рових в папка Ц но за съжаление не намирам папка Юсер нито другите към нея

на 26.08.2024 г. в 12:11, nikssi написа:

image.jpeg.e07341c00464423b06383a4f5503cc60.jpeg

По обратния път ги импортирате. Същата работа като с екшъните.

пробвах метода но като маркирам папката и следвам инструкциите ви ми изписва няма намерени елементи

преди 7 минути, valentin_ написа:

с Уиндоус 11 съм рових в папка Ц но за съжаление не намирам папка Юсер нито другите към нея

Не знам къде търсите,но отваряте  C там е папка потребители .

image.png.61a117300c4ad15f0adbb7d1439c00d1.png

• Автор
преди 22 часа, nusho73 написа:

Не знам къде търсите,но отваряте  C там е папка потребители .

image.png.61a117300c4ad15f0adbb7d1439c00d1.png

като вляза в Потребители ми излизат тези папки

image.png.eec72c50f6dc49173e432295b94abf4f.png

преди 15 минути, valentin_ написа:

Търсите папка с вашето име ,като потребител .Обаче трябва да са разрешени скритите файлове за може да влезете в \AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop [версия]\Presets\Brushes.

image.png.e0e28dc78d8706f73499f478d792ffa4.png

• Автор
преди 7 минути, valentin_ написа:

в програмни файлове после в Адобе ,Фотошоп,Пресет стигам до папка Брушес но там я няма папката с тези четки които са  във Фотошопа .тама аз ги направих и ги групирах в една папка и я кръстих мои брушес и ги добавих към папките с четките от Фотошоп.трябва ли да извърша и други действия и това ли е причината да не се показват дял Ц

преди 13 минути, nusho73 написа:

Търсите папка с вашето име ,като потребител .Обаче трябва да са разрешени скритите файлове за може да влезете в \AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop [версия]\Presets\Brushes.

image.png.e0e28dc78d8706f73499f478d792ffa4.png

и скритите файлове разреших и пак няма резултат тази папка въоще не излиза във файловете за Фотошоп да не би да съм допуснал някаква грешка като съм я създавал във Фотошоп

преди 31 минути, valentin_ написа:

в програмни файлове после в Адобе ,Фотошоп,Пресет стигам до папка Брушес но там я няма папката с тези четки които са  във Фотошопа .тама аз ги направих и ги групирах в една папка и я кръстих мои брушес и ги добавих към папките с четките от Фотошоп.трябва ли да извърша и други действия и това ли е причината да не се показват дял Ц

и скритите файлове разреших и пак няма резултат тази папка въоще не излиза във файловете за Фотошоп да не би да съм допуснал някаква грешка като съм я създавал във Фотошоп

Трябва да бъде в папката, която Photoshop използва за четките, обикновено:

Windows: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop\Presets\Brushes

Четките трябва да бъдат в правилния формат .abr, за да могат да бъдат разпознати от Photoshop.

Рестартирайте .

• Автор
преди 3 минути, nusho73 написа:

Трябва да бъде в папката, която Photoshop използва за четките, обикновено:

Windows: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop\Presets\Brushes

Четките трябва да бъдат в правилния формат .abr, за да могат да бъдат разпознати от Photoshop.

Рестартирайте .

фотошоп ги разпознава защото ги ползвам и са в папка която е при другите четки но се показват в папка брушес във дял Ц

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.