Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Четец за електрически книги - с хардуерни бутони (предлагат ли се такива към днешна дата)?

Featured Replies

Добър ден,

Аз и майка ми ползваме Kindle 4th generation. И двата са купувани преди поне 10 години (може и малко повече). Моят все още се държи, но на нейният батерията почна да прави драми (последния път, през usb от компютъра (по стандартния начин) го зареждах сигурно 4 часа, и тя след по-малко от 1 седмица ползване (с по-няколко часа на ден) се оплака, че батерията умряла) и да не държи. В този ред на мисли трябва да ѝ купя друг. И тук идва проблемът - майка ми е ок с телефоните (има смартфон и горе-долу се оправя с него), но като ѝ споменах за четец с тъч въобще не беше ентусиазирана. И съотнетно (аз гледах, но може и да съм пропуснал нещо) въпросът е - към днешна дата има ли от къде да се закупи четец за електронни книги, при който прелистването да е с хардуерни бутони (не посредством тъч)? Като не държа да е Kindle - която и да е марка, която предлага такъв вариант, би била ок. Има един модел на PocketBook - този в частност: pocketBOOK Basic Lux 4, който има някакви хардуерни бутони долу, но не ми стана ясно дали те могат да се използват за прелистване или не (ако могат, ще го търся него).

преди 56 минути, Петър Ангелов написа:

Има един модел на PocketBook - този в частност: pocketBOOK Basic Lux 4, който има някакви хардуерни бутони долу, но не ми стана ясно дали те могат да се използват за прелистване или не (ако могат, ще го търся него).

Да, основно за това се ползват.

• Автор
преди 15 минути, Bubbles написа:

Тия книги с трифазен ли работят?

С каквото им подам - с това работят. На въглища, на ток, на дърва, на старо оливия. На вода обаче не искат - плюе (през micro USB входа) е гледа мръсно.

преди 1 час, Петър Ангелов написа:

Добър ден,

Аз и майка ми ползваме Kindle 4th generation. И двата са купувани преди поне 10 години (може и малко повече). Моят все още се държи, но на нейният батерията почна да прави драми (последния път, през usb от компютъра (по стандартния начин) го зареждах сигурно 4 часа, и тя след по-малко от 1 седмица ползване (с по-няколко часа на ден) се оплака, че батерията умряла) и да не държи. В този ред на мисли трябва да ѝ купя друг. И тук идва проблемът - майка ми е ок с телефоните (има смартфон и горе-долу се оправя с него), но като ѝ споменах за четец с тъч въобще не беше ентусиазирана. И съотнетно (аз гледах, но може и да съм пропуснал нещо) въпросът е - към днешна дата има ли от къде да се закупи четец за електронни книги, при който прелистването да е с хардуерни бутони (не посредством тъч)? Като не държа да е Kindle - която и да е марка, която предлага такъв вариант, би била ок. Има един модел на PocketBook - този в частност: pocketBOOK Basic Lux 4, който има някакви хардуерни бутони долу, но не ми стана ясно дали те могат да се използват за прелистване или не (ако могат, ще го търся него).

Нямали възможност да бъде сменена батерията с нова?

• Автор
преди 7 минути, AAUUXX написа:

Нямали възможност да бъде сменена батерията с нова?

Принципно има батерии за модела (вчера проверих). Проблемът е, че начинът на смяна е гаден (гледах разни клипчета вчера) и не бих рискувал да се пробвам сам - най-много да досъсипя четеца. А нямам идея кой би се наел да я смени.

преди 2 минути, Петър Ангелов написа:

Принципно има батерии за модела (вчера проверих). Проблемът е, че начинът на смяна е гаден (гледах разни клипчета вчера) и не бих рискувал да се пробвам сам - най-много да досъсипя четеца. А нямам идея кой би се наел да я смени.

Попитай в сервиз ,гледам че предлагат смяна на батерии и други ремонтни дейности на Kindle, звънни им.

https://gsmservice24.com/kindle-service/

Като гледам, този например е с бутони: Електронен четец POCKETBOOK Basic Lux 4 PB618 Black (technopolis.bg)

Този също: Електронен четец POCKETBOOK Verse PB629 Mist Grey (technopolis.bg)

Разгледай и другите от сайта или отиди на място в магазина да ги видиш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.