Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Жалба към Техем

Featured Replies

В понеделник пуснах жалба към Топлофикация заради много високи сметки за топла вода и отопление. Там ми дадоха готова форма за попълване личните данни и описване на причината за жалбата. Днеска отивам в Техем да пусна жалба поради същата причина и от там ми казват, че готови форми за жалби нямат и ако имам някакви претенции да ги напиша на бял лист в свободен текст. Нарочно поисках един лист от тях (не че не можех да отида от някъде купя) и ми отговориха, че нямат да ми дадат - да са живи и здрави.

Основният проблем за жалбите, които искам да пусна е защото получавам огромни сметки за топла вода и отопление. Този месец на 10.08. сметката за топла вода и отопление беше 235 лева, като в тези 235 лева има две неплатени сметки със задна дата по 110 и 125 лева. На 15.08. (5 дни по-късно) сметката, която имам да плащам вече е 735 лева. 94,45 лева е най-новата сметка за топла вода от последният месец (Юли), която трябва да платим. 405 лева отгоре незнайно от къде идват. Изравнителната сметка за периода 01.05.2023 - 30.04.2024 е 15,59 лева. 

От Топлофикация ми казват да отида да проверя в Техем от къде идват високите сметки, защото те отчитат водомерите. 

Като отидох в Техем да попитам откъде идват тези 500 лева отгоре, те ми отговориха, че това са лихви от двете неплатени сметки на обща стойност 235 лева. Аз им казвам, че никъде в нито една справка лихви с подобни стойности няма и ги питам къде да ги видя, те ми вдигат рамене. Всъщност лихвите към тези 235 лева неплатени са общо 0,15 лева (15 стотинки) според справката от Топлофикация и ИзиПей.

Всички радиатори за отопление в апартамента, който е 45 кв.м. са свалени 2020 година. Остава само сградната инсталация. Ако е нужно мога да приложа снимки на фактурите за топла вода и отопление.

В неделя всичките дължими 735 лева са платени за да пусна жалбата към Топлофикация, която пуснах в понеделник.

Освен свободен текст има ли нещо по-специфично, което трябва да напиша към Техем?

П.п. Дори жената, която ни отчете каза, че не може да имаме толкова високи сметки, предвид разхода който генерираме. 

Ще ти кажа нещо което знам от баща ми(Вечна му памет!) понеже докато живеех в България той се занимаваше с тия неща : Трябва да провериш какви лимити за количество употребена вода на месец сте задали(Ти или който се е занимавал с това преди теб), защото надвиши ли се този лимит сметките стават много високи, по спомен това се прави в Техем но не пречи да питаш и в топлофикация.

• Автор
преди 29 минути, Bubbles написа:

Ще ти кажа нещо което знам от баща ми(Вечна му памет!) понеже докато живеех в България той се занимаваше с тия неща : Трябва да провериш какви лимити за количество употребена вода на месец сте задали(Ти или който се е занимавал с това преди теб), защото надвиши ли се този лимит сметките стават много високи, по спомен това се прави в Техем но не пречи да питаш и в топлофикация.

Лимити не са зададени. Тепърва ще ги задаваме заради този проблем.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.