Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Драйвер за принтер Samsung

Featured Replies

Здравейте, колеги. Искам да свържа принтер модел Samsung ML2010p към компютър с Windows 10. Откъде мога да изтегля подходящ драйвер?

Зависи с каква 10-ка си, в 22h2 е прекратена поддръжката на някой от дъртите принтери на Samsung ,  пробвай с универсалния драйвер дали ще тръгне.

SamsungUniversalPrintDriver3_V3.00.16.0101.01.exe

Ползвам универсален драйвър за SCX-4300 на Win 11 и си работи. С изключение на една услуга(SSPORT), която изобщо не е критична за функционирането му. А съм я спрял, защото Microsoft я блокират като подозрителна.

reg delete HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Services/SSPORT /f

При евентуален проблем с печата, провери за настройката на порта:

• Автор

С версия 22H2 съм. Драйверът се инсталира, при настройките се вижда, че е готов. Проверих портовете и ми излиза отметка на USB 001, Description: Unknown Printer и Printer: Samsung ML2010 (USB 001). Не се отпечатва нищо.

А като пуснеш тест на принтера от този панел какво става(десен клик по иконата>Printer properties>)? Долу при часовника появява ли се принтерче? 

Свали и стартирай с админски права HP Print and scan doctor:

https://ftp.hp.com/pub/printers/hppsdr/patches/HPPSdr.exe

Запази си файла за последваща евентуална употреба!

Следвай съветника. 

А като кликнеш на тази икона какво пише в отворилия се прозорец? Там трябва да има минимално инфо. 

Но по-добре пусни доктора. 

• Автор
преди 3 часа, цър-вул написа:

А с доктора?

Програмата ме насочи към същия драйвер, инсталирах го наново и при печатане на пробна страница ми излезе съобщение за грешка.

Samsung 2.jpg

Я пусни една профилактична проверка на системните файлове и виж какви грешки са регистрирани в eventvwr в раздел system и в раздел Application

Можеш да си инсталираш - Универсалния драйвер на Самсунг
The Samsung Universal Print Driver(UPD) is a single driver that can be used for different printer models.
If you install only one Universal Print Driver, you can access any Samsung printer which is supported by UPD

Като cab:
https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=samsung+universal+driver 

или като EXE:
https://drivers.softpedia.com/dyn-postdownload.php/8da9ee3c7dd67c0ea5c7dbac70026efc/66db007b/83cdb/4/1 

Аз съм с 2-рата версия от 2014-та и принтерът ми от 2003-та работи чудесно под Windows 11 24H2
Последната 3-та версия на универсалния драйвер е от 2016.

• Автор

След инсталирането на Samsung Universal Print Driver 3.00.10.00:02 (UPD) принтерът най-после тръгна. Благодаря за съветите и вниманието! Разбира се, ако се появи някакъв проблем, ще пиша отново. Засега всичко е наред.

на 4.09.2024 г. в 14:55, цър-вул написа:

SamsungUniversalPrintDriver3_V3.00.16.0101.01.exe

Ами, преди седмица го бях пуснал. Какво правиш там - не знам.

И аз имах същия проблем с принтер Samsung ML-1520. Масово се опитват да ни прекарат през платените версии на програмите за обновяване на драйвери.
Но в случая си инсталирах новия драйвер от https://www.samsungsvc.co.kr/download 
За да открия въпросния адрес, първо преминах на google.de. Преведете си страницата, че е на корейски. Ако не можете да я преведете, скролнете леко надолу и търсете втория ред квадрати от двата, и кликнете на третия квадрат от ляво, който е с надпис "Универсален драйвер".

Много смях... Ти провери ли за наличие на драйвър точно за указания модел.? Няма и да намериш. За модела има, ама само pdf инфо. 

HP е хостът за модела! 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.